Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261250
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

TFA wady

użytkownik usunięty

Siemka . Ponownie przedstawię wam wady tej części

- Trzecia gwiazda śmierci
- Planeta Jaku Tatuine 2
- Kantyna Maz Katanna Mos Aisly 2
- Kiepskie postacie
- Zerowe efekty
- Ponowna masakra jedi
- Baza buntowników identyczna jak baza rebeliantów na Yavin IV
-Kiepskie walki na miecze świetlne
- Wygląd Luke Skywalkera identyczny jak obi wana kenobiego , z Nowei Nadziei .
- Bohater gej

Ta część sw nie powinna wogóle ,ujrzeć światła dziennego .

Śmiało zapraszam do podzielenia sie ,swoim niezadowoleniem, do tej części sw .

ocenił(a) film na 9

Kiepskie postacie? Zerowe efekty ???!!!!! Kiepskie walki na miecze świetlne ?!?! Sorry, kolego, nie chcę być niemiły, ale to co napisałeś ni jak ma się do rzeczywistości

użytkownik usunięty
marcinmrozowski

Nawet Tatooine nie potrafi poprawnie napisać albo Mos Eisley

użytkownik usunięty

Jeśli cie to drażni nie musisz wchodzić,w moje tematy i je komentować

ocenił(a) film na 9

Po to zaczynasz dyskusję zeby dyskutować, prawda?

użytkownik usunięty
Himiteshu

Racja ale ; Ten temat NIE dotyczy ortografi

użytkownik usunięty
marcinmrozowski

Pogódź sie z tym takie wady mają TFA

ocenił(a) film na 9

OK, ale postaci były b. dobre, a efekty rewelacyjne, nie to co w "Mocznym" Widmie

użytkownik usunięty
marcinmrozowski

według ciebie postacie były dobre i efekty , ale NIE zgadzam sie z tym .

ocenił(a) film na 9

No nie

marcinmrozowski

nie karm trolla

ocenił(a) film na 9
marcinmrozowski

Daj spokój wstawia te posty średnio raz na miesiąc. Wartość nadal zerowa

użytkownik usunięty
wifi_wifi

A może odniósł byś sie do tematu wątku ?

ocenił(a) film na 9

Odnosiłem się już mnóstwo razy, rozmawiałem z Tobą w tysiącach tematów i wiem jedno: antyfani TFA (tacy jak Ty) są totalnie niereformowalni. Przedstawiałem Ci mnóstwo argumentów, na które Ty ani razu konstruktywnie nie odpowiedziałeś. Także wybacz ale nie zamierzam tracić na Ciebie czasu, a zresztą odkąd znalazłem parę grup na Fb nie muszę się ograniczać do filmwebu. Poziom wzrósł tyle mogę powiedzieć (a dzięki temu że jest to grupa zamknięta to raczej się tam nie dostaniesz, przynajmniej do momentu w którym skończysz podstawówkę).

użytkownik usunięty
wifi_wifi

Ty wiele razy mi ,przedstawiałeś augmenty o zaletach TFA ? Ciekawe nie kojarzę cie byśmy wcześniej pisali ze sobą .Skoro cie NIE kojarzę to znaczy że nasze wcześniejsze rozmowy NIGDY nie miały miejsca .
Skoro ciebie NIE przekonują moje argumenty o wadach TFA . I chciałbyś abym uwierzył w przedstawiane zalety,które są twoim zdaniem ,to tak NIGDY nie będzie .

ocenił(a) film na 9

Gościu kurde daj mi czas do jutra a znajdę Ci 3 tematy w których Ci odpisywałem. A potem się odwalisz okej?

użytkownik usunięty
wifi_wifi

Jeżeli uważasz że te tematy znajdziesz, to ok masz czas do jutra . Ale wątpię byś je znalazł, bo ; Zostały zablokowane .

ocenił(a) film na 9

http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Przebudzenie+Mocy-2015-671051/discu ssion/Petycja+do+Disneya+-+serial+o+Starej+Republice,2808702
http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Przebudzenie+Mocy-2015-671051/discu ssion/Niestety+moje+najgorsze+obawy+sta%C5%82y+si%C4%99+faktem...vol.4,2723562
I nie wiem czy Ci zaczęli banować wypowiedzi ale reszty nie mogę znaleźć. Pamiętam za to że conajmniej dwa miesiące temu kłóciłem się z Tobą i Rylothem pod postem JakuboKatnego (albo Twoim)

użytkownik usunięty
wifi_wifi

To stare dzieje nie powiem, czemu do tego wróciłeś .

ocenił(a) film na 9

Bo sam się pytałeś

użytkownik usunięty
wifi_wifi

Fakt pytałem sie o nie . Ale ; Wspominałeś o trzech tematach,a dałeś dwa . Nie radze ci sie wcinać w dyskusje z sirkris800 . On ma fiks urn dyr-dum zamiast rozumu

ocenił(a) film na 9

Bo Cię zbanowali dziecko...

użytkownik usunięty
wifi_wifi

na filmwebie NIE dostałem bana ,mimo skargi wielu użytkowników .

ocenił(a) film na 9

a szkoda

użytkownik usunięty
Himiteshu

Widocznie szefostwo portalu nie widzi ,w tym co robię na tym portalu ,nic złego na tyle abym miał bana i tyle .

wifi_wifi

Witaj w klubie, też starałem się rzeczowo z nim rozmawiać i nic. Totalne zero intelektualne ale czego innego oczekiwać od kogoś kto uważa że w 8 godzin da się przebyć trasę Wawa-LA, myli Cesarza Imp. Rzym. z Cezarem, czy uważa że IQ ma wartość %.

użytkownik usunięty
Sir_KriS800

niestety potwierdzam w dodatku wyzywa kobiety... żałosne.... no i osoby odmienne...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Sir_KriS800

wiem też to czytałem, chyba też napisał to Sentii. On jest chory, nawet leczenie mu nie pomoże...

ocenił(a) film na 9
użytkownik usunięty
Himiteshu

??????

ocenił(a) film na 7

Co tu dużo mówić, TFA to zwykły remake bez polotu. W przeciwieństwie do pozostałych siedmiu części nie ma się czym zachwycać. To jeden z tych filmów akcji, które dają jakąś rozrywkę w trakcie oglądania, ale zapominasz o nim następnego dnia.

Skoro fani mają małe wymagania i akceptują wypuszczanie przeciętnej kopii "Nowej nadziei", to Disney nie ma powodu by się starać. Skoro niskim kosztem i niską jakością osiąga świetne przychody, to brak ekonomicznej motywacji, by tę jakość zwiększyć.

Popraw pisownię nazw z Gwiezdnych wojen, bo oczy aż bolą ;p

użytkownik usunięty
Ryloth

A ten dalej swoje...

użytkownik usunięty

Czego sie czepiasz ? Ryloth dobrze gada

użytkownik usunięty

Nie rozumiał jaki był cel tego filmu więc nie

użytkownik usunięty

Tak ci sie tylko wydaje otóż ; Ten film to zerznięcie Nowei Nadziei . I żadnej praktycznie nowości, prócz tej że ; Nowa gwiazda śmierci ,pobiera energie ze słońca . A wszystko inne to plagiat

użytkownik usunięty

Wiesz w ogóle co to jest plagiat ?

użytkownik usunięty

jasne że tak . Tu masz odpowiedz
https://pl.wikipedia.org/wiki/Plagiat

użytkownik usunięty

Jeśli sie spodziewasz że ; Ja i Ryloth zmienimy zdanie do ,TFA sie mocno rozczarujesz .

użytkownik usunięty

Ja nie oczekuje że ktokolwiek zmieni zdanie na temat tego filmu, mi chodzi o to że poprawnie pisać nie umiesz i nie wiesz co to plagiat

użytkownik usunięty

Dałem ci przecież linka z tymi informacjami

użytkownik usunięty

To że dałeś mi linka z wikipedii nie znaczy że wiesz co to plagiat, podać ci przykład plagiatu ? Limbo od the Lost

użytkownik usunięty

Jeżeli ciebie to NIE przekonuje , nie ma sensu rozmawiać .

ocenił(a) film na 9

LEGO przebudzenie mocy - plagiat filmu? umarłem xD

użytkownik usunięty
Himiteshu

Nie wierzysz ? To zagraj w te gre i przekonaj sie sam

ocenił(a) film na 9

Yyyy ale gry lego polegają na tym ze przechodzimy film...

użytkownik usunięty
Himiteshu

i to błąd

użytkownik usunięty
Ryloth

ok Ryloth poprawie pisownie ,przy następnym temacie krytycznym o TFA

użytkownik usunięty
Ryloth

Zauważyłeś jacy zwolennicy TFA sie trafili ?

ocenił(a) film na 9
Ryloth

Ryloth, hejtujesz samo TFA czy ogólnie Nowy Kanon. Bo o ile film mi się bardzo, ale to bardzo podobał to rozumiem też część Twoich zarzutów o brak oryginalności (część!). Ale totalnie nie mogę się zgodzić jeżeli chodzi o resztę Kanonu. Nowe historie są ciekawe, spójne oraz bardzo dobrze rozszerzają Uniwersum. Komiksy o Darth Vaderze są świetne, Lando również, książki opowiadające o Kananie oraz Lost Stars są bardzo dobrze napisane oraz wprowadzają ciekawe postacie.

Na dodatek film Łotr 1. Owszem kręci się znowu wokół broni totalnej zagłady, ale poza tym daje mnóstwo świeżego kontentu oraz genialnej akcji. Co pokazuje mi, że Disney naprawdę wie co robi, a poziom filmów będzie tylko wzrastał. Chcieli nostalgią odzyskać starych fanów, wprowadzić nowych i to zadanie raczej TFA spełniło. Ma nowych ciekawych bohaterów, ma piękne efekty i świetnie przemyślane sceny akcji, łączy stare z nowym a także piękny soundtrack Williamsa. A że ostatni akt to praktycznie prawie zrzynka z Nowej Nadzieii? Cóż jestem w stanie to przeżyć, bo wierzę że doprowadzi to do wspaniałej kontynuacji.

użytkownik usunięty
wifi_wifi

Z tego co mi Ryloth wspominał to ; Jemu nie podoba sie i TFA i nowy kanon . Zrozum to ; Ten film do próba nowej Nadziei . Kolejny przykład ; Pustynna planeta znowu miejscem ,głównym nowej bohaterki . Zbieracz złomu .... szkoda słów