JAkI obstawiacie finalny wynik?
#Ja max 1,5 mld $.#
Nie ma bata na 2.. a 1,7 mld $ będzie bardzo ciężko.
O co ci chodzi ? Jak ktoś nie zgadza się z twoją opinią to znaczy że jest gimbusem ?
Każdego kto napisze inaczej jak ty nazywasz trollem i bardzo próbujesz narzucić swoje zdanie innym. Napisałeś raz i starczy. Ja uważam, że jeśli rynek chiński dopisze to w zasięgu jest 2 miejsce (powiedzmy 2,2 mld), chociaż patrząc optymistycznie 3 mld może pęknąć, ale to zależy jak film spodoba się widzom.
Około 2 mld
Powód
od 3 części minęło już ponad 10 lat (SW ma teraz więcej fanów) plus stara ekipa aktorów wraca...wiec więcej będzie chętnych zobaczyć starą ekipę...
O ile się nie mylę to będzie pierwsza cześć SW która będzie miała premierę w Chinach ..(jak się mylę to sorry)
Wszystko zależy jak dobry będzie to film, wizualnie i operatorsko już widać po trailerach, że będzie to cukierek...gorzej ze scenariuszem, ale jeśli go ogarnęli to 1,7-1,8 mld spokojnie może być.
1.7 bez chińczyków, 2 mld z chinolami. Avatar to za wysoka poprzeczka natomiast życzę powodzenia 7-mce w pobiciu Titanica.
Kina opustoszały... To cisza przed burzą. Widać że Star Warsy idą po rekord. Wystarczy zobaczyć na przykładzie Polski jak wygląda repertuar kin. Same GWIEZDNE WOJNY. Obstawiam pierwszy tydzień 440 mln świat i 160 mln USA.
A całość jak mniemam będzie miała ok 2,3mld
No i rekordy już są...
Pierwszy dzień premiery w USA i już 100 mln przekroczone...a może i więcej.
A na świecie do końca czwartku ponad 74 mln
Tu najważniejsze jest jakie będą spadki. Avatar czy Titanic wiadomo zarabiały mało na początku, ale miały małe spadki.
Blockbustery mają wielkie otwarcia, a większe spadki (Avengers, Avengers 2, Jurassic world, Star wars VII)
W sobotę i niedzielę Star wars VII zanotował większe spadki niż Avengers 1 i Jurassic world.
Dużo powie nam na temat ile będzie wynosił ostateczny wynik nowego star wars po tym ile zgarnie
w poniedziałek, wtorek, środę, czwartek oraz w drugi weekend i porównamy sobie to
do sum Jurassic world i Avengers 1 z analogicznego okresu.
Rekord drugiego weekendu Usa to 106mln Jurassic world.
Jurassic world z pewnością przebije :)
A czy zarobi 2mld czy więcej od Titanika 2,18 mld to się okaże.
Na boxofficemojo spekulują, że w samych Stanach zarobi $714-833 million.
Bardzo odważnie skoro rekordowy Avatar 760mln, a drugi Titanic 658 i
nawet Jurassic world spuchł i zatrzymał się na 652mln.
Filmy mające premierę w okresie grudniowym mają co prawda dłuższe nogi.
Brak innych wielkich premier pozwala im dłużej zarabiać bez tak drastycznych spadków jak hity letnie, które tracą dużo też przez dużą konkurencje.
To prawda. Będzie jeszcze weekend świateczny, Nowy rok... także na pewno od razu takich spadków nie będzie, moze dopiero poczatkiem stycznia.
A według ciebie po tak mocnym otwarciu w Stanach 238mln pobije
(a mówią, że wynik oficjalny jutro wieczorem będzie jeszcze większy)
też mocno rekord drugiego weekendu 106mln ?
Też stawiam, że będzie spory spadek w następny weekend po tym jakie spadki już nastąpiły w sobotę i niedzielę
(wyniki gorsze od JW i Avengers1)
Na wieczornych czwartkowych pokazach liczących się do piątku i w sam piątek był niesamowity boom 120mln,
a potem wyhamowanie sob-69mln, niedz-48mln.
Dla porównania JW Piątek-81mln, S-69, N-57,
Avengers Piątek-81mln, S-69, N-57.
Liczę, że będzie rekord 2 weekendu w USa,
pobicie 106,6mln JW, ale może być różnie 100-117mln.
Zobaczy się.
Trzeba też pamiętać o premierze w Chinach,
która będzie dopiero 9 stycznia po całym szumie.
Tam wynik star wars to niewiadoma.
Mało popularne to u nich jest. Starą trylogię dopiero niedawno u nich wyświetlali, a nowa trylogia mało zarabiała.
Ale Disney poświęcił sporo na promocję u nich tej marki.
Na wynik Furious 7 (390mln) czy Transformers 4 (320mln)
u nich bym nie liczył, ale bardziej w granicach tego co zarobiło u nich Avengers 2 (240mln) czy JW (228mln)
Tyle może Star wars uzbierać w Chinach.
Miałem Tobie odpowiedzieć ile wedle mojej opinii zarobi Star wars ostatecznie.
Usa - 880-930mln
Poza Usa - 1,1-1,3 mld
Globalnie - 2,0-2,2mld
;)
Obstawiam podobnie. W USA tak około 900 mln $, na świecie łącznie z Chinami tam z 1,1 mld $. Myślę, że film ma spore szanse na 2 mld $, ew. zatrzyma się gdzieś przed tą granicą.
W Stanach suma jest do przewidzenia ok 0,9mld
W krajach poza Stanami i Chinami również. Tempo zwalnia 0,9mld.
W sumie tylko w Chinach jest wielka niewiadoma.
Może być 230-250, a może być 400. Dlatego 2,0-2,2 mld.
Nie sądzę, by zarobiło tam 450-500mln.
Zadecydują Chiny na ile przekroczy 2mld,
SW były tam mało popularne, ale Disney zrobił wielką promocje.
Jakieś szansę na przebicie Titanica 2,18 mld dałem.
Jednak mamy najlepszy globalny weekend otwarcia w historii. Disney bardzo nieśmiało prognozował.
http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=starwars7.htm
Jakoś mnie nie interesowało, ale rzuciłem okiem na wyniki z poniedziałku i zaczyna się robić ciekawie.
Także mamy rekord zarobków w poniedziałek z wynikiem 40,1 mln $ w USA. Poprzedni rekord wynosił 27,6 mln $. Więcej komentować nie trzeba. Po czterech dniach wynik w USA to 288 mln $.
Na świecie w poniedziałek TFA zarobiło 41,7 mln $, a w sumie wynika poza USA wynosi już 322,7 mln $.
W sumie mamy 610, 8 mln $ po czterech dniach i realną szansę na walkę z Avatarem w USA i raczej wciąż nikłą poza, ale kto wie, zarobki znacznie lepsze niż się spodziewałem. Byle nie pchnęły Disney'a to kopiowania kolejnych części.
Do tej pory nie obstawiałem, więc może już czas. Nie mam pojęcia. W USA, spodziewam się około 850 mln $ tam zrzucenie Avatara z tronu wydaje się niemal formalnością. Reszta świata około 1,4 mld, może mniej. Całościowo od 2,3 do 2,5 mld.
Tymczasem kolejny rekord, tym razem wtorku. Poprzedni wynosił 35,01 mln $. Gwiezdne Wojny zgarnęły wczoraj 37,36 mln $, po pięciu dniach przekroczyły 300 mln, najszybciej w historii, poprzednio Jurassic World zrobiło to w 8 dni. W USA mamy obecnie 325,44 mln.
Poza USA Przebudzenie Mocy zarobiło 41,3 mln. W sumie rynki zewnętrzne dały już 364 mln. Globalnie po pięciu dniach Przebudzenie Mocy ma koncie 689,44 mln $, naprawdę imponujący wynik.