http://www.filmweb.pl/user/katedra/blog/571179-Walczmy+o+Gwiezdne+wojny%21
Po pierwsze nie trzeba pisać bezpośrednio do danej osoby, żeby ją sprowokować. Można to zrobić pisząc o niej do kogoś innego.
Po drugie nic konkretnego co robiłem nie napisałeś.
Myślisz, że będę latał po forum Hobbita i szukał twoich postów? Kto widział, to wie, zwłaszcza wspomniane już wcześniej użytkowniczki.
Zresztą wystarczy spojrzeć na to, jak przyczyniasz się do syfu, który Oro ma na blogu ;)
Umiesz liczyć? To policz ile na blogu Oro jest moich postów, a ile wiadomo kogo.
Poza tym ty słyniesz z bycia stronniczym i z bronienia Denisa. Jakiś rok temu jak miał kilka aktywnych kont jednocześnie i z nich spamował to ty udawałeś że tego nie widzisz. Czosnako miał co do ciebie rację. Z tym, że nie przebierał w słowach i źle przez to kończył.
Czosnako był żałosnym trollem, nie ma to jak powoływać się na kogoś takiego... Dobrze, że go już nie ma.
Nie udawałem, mówiłem Flowerowi, by je usunął. Nie wiem, czy mnie posłuchał, czy sam podjął taką decyzję, ale zgłosił je do kasacji. Teraz ma tylko jedno. Poza tym moje relacje z Flowerem to nasza sprawa.
Na blogu Oro jest ogólnie jeden wielki syf. Poza tym nie napisałem, że to ty najwięcej bałaganisz, tylko że się do tego bałaganu przyczyniasz.
Dlaczego mam nie bronić kogoś, kogo lubię? Co mi się u Flowera nie podoba, to mu o tym powiedziałem, nie wszyscy muszą o tym wiedzieć, lol.
I przepraszam bardzo, dlaczego napisałeś, by Flower zgłaszał moje posty? Czy ja kogoś obrażam?
Napisałem dłuższy post nieco wyżej, którego nie skomentowałeś. To kto ma zatem mało do powiedzenia?
Uznałem twoje argumenty w tamtym poście i nie miałem żadnych zastrzeżeń.
Za to ty nie potrafisz odpowiedzieć na moje pytanie.
Flower_34
http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Przebudzenie+Mo...
"może czas upomnieć bartosza? który nie gada na temat filmu, łamie regulamin? zgłaszam posty bartosza nie na temat."
10 godzin temu
Zgłosił tylko mnie za gadanie nie na temat, mimo że rozmawiam z tobą.
Panowie:
bartoszcyc8
Ryloth
Proszę zacząć wypowiadać się zgodne z intencją założyciela tematu, albo zamilknijcie już.
Kolejne wpisy nie na temat blokuję, dzisiejsze dwa już zablokowałem.
Ale ja wiem, że Flower to Maniakowy i wiem o jego licznych multikontach, których już nie ma, bo sam mi o tym pisał. Na fb też ma z kilka kont. Nie wiem, czemu - jego sprawa.
"Nie znaczy to, że ma sie go uczepić i przywoływać go w każdej wypowiedzi" - No, tylko że to sam Az zaczyna, ale zgadzam się, że Flower trochę za ostro czasem reaguje.
Nie pamiętasz, jak kamil cisnął po zwiastunie Gwiezdnych wojen? Katedra to masochista. To jego problem, ale gdyby przestał ciągle smęcić na forum, to byłoby lepiej. On zawsze napisze coś negatywnego, na każdy news i na każdy film Marvela, DC, Star Wars, czy jakimkolwiek innym. Ile można?
Kogo Flower nie dopuszcza do własnej opinii? Aza? Nie dziwię się.
Jaki lotr-gandalf mnie cisnął? Nie pamiętam już tego.
Na serio sztywniakowi 1 sie nie dziwisz , że mnie do własnej opinii nie dopuszcza ?
Już starczy, to jest sprzed 2 miesięcy. Po co to odgrzebałeś?
Nie opowiadaj o Flowerze to on o Tobie nie będzie.
ok nie będe już . Chciałem tylko od Ryloth sie dowiedzieć , czy na serio Flowerowi sie nie dziwi że , mnie do własnej opinii nie dopuszcza to tyle .
Daje słowo że to już nie bedzie miało miejsca .
Dobra, odpiszę ci, ale nie odgrzebuj na przyszłość takich postów.
Co to niby znaczy, że nie dopuszcza cię do własnej opinii? Może jej jedynie nie uznawać za sensowną i zbytnio to się nie dziwię, bo straszne głupoty pisałeś parę miesięcy temu.
Naucz się interpunkcji...
Unikam tych tematów szeroką linią, raczej staram się.. Chociaż, i tak mnie to denerwujeXD
Porównywanie statków z Prequeli (pewnie tu masz na myśli błyszczący statek królowej) i tych ze starej trylogii (wszelkie Sokoły Milenium) ma tyle samo sensu co porównywanie luksusowej limuzyny z land roverem. Co w tym dziwnego że polityk wozi się tym pierwszym, a powstaniec-rebeliant tym drugim? Co w tym dziwnego? Też bym wolę Sokoła (i Land Rovera) ale to nie powód by jeździć po tych drugich. To tylko kwestia gustów. A świat SW jest na tyle duży że może pomieścić wiele stylów statków, więc nie powodu aby do znudzenia wysługiwać się modyfikowanym YT-1300.
A kto powiedział, że to jest luksusowa limuzyna ? To tylko zwykła nadinterpretacja. Większość statków pokazanych w I II III nie ma nic wspólnego ze starą trylogią. Tego się czepiam tylko dlatego, że jest zrobiony byle jak, prostą metodą komputerową. Nie jest to żaden luksus. Oceniasz, że to luksusowy sprzęt bo się błyszczy ? :d No widzisz, a w IV jest księżniczka Leia, za pewne nie biedna i się nie wozi się takimi sprzętami. Imperator władca wszystkiego, też nie leci czymś takim. Weź po prostu przyznaj, że za czasów IV V VI części w ogóle nie istniał pomysł na takie statki. A nie ściemniasz mi tu, że to co się najwięcej świeci i błyszczy to luksus dla bogatych. Na pewno jest scena jak leci Imperator na Gwiazdę Śmierci, i nie leci cudami z Prequeli. Część VII pokazuje, że da się. Da się kręcić film, który mówi nam o PRZYSZŁOŚĆI, czyli technologia idzie do przodu, i zachować wizualnie to samo. To w VII powinny być cuda niewidy bo akcja toczy się w przyszłości, a ich nie ma. A Lucas w prequelach po prostu się zachłysnął możliwościami CGI i na siłę je tam wpakował, zamiast utrzymać wizualny klimat starej trylogii.
Prostą metodą komputerową? To mi pokaż jak wykonujesz taki statek od zera na komputerze cwaniaczku. Potrafisz?
w sumie racja - w prequelach niby dość znane nazwiska, a gra aktorska w porównaniu do nowego filmu fatalna.
Zdecydowanie tak. Pytaniem poza tym sugerujesz jakby to był coś dziwnego. Był tu taki ranking i ludzie pisali 7 filmów wedle kolejności w ich oczach. I dla większości część VII jest powyżej prequeli Lucasa.
Ja sie z tym nie zgadzam , odnoście krytyków sag lucasa to mnie zastanawia ; Ilu takich jest ? w sensie połowa czy większość . Czytałem krytykę sag lucasa , i wydają mi sie absurdalne .
Bo przekonany jestem jak by , sage lucasa krytykowało , by większość fanów to nie ujrzała by w tv ponownej emisji .
Ilu ich jest?
Takie porównanie:
http://www.rottentomatoes.com/m/star_wars_episode_i_the_phantom_menace/
http://www.rottentomatoes.com/m/star_wars_episode_vii_the_force_awakens/
Średnia wyłoniona nie z ocen stasiów spod budki z piwem,a profesjonalistów, którzy tak zarabiają na życie.
Taki szczegół , ja angielski słabo znam . Więc to info które przesłałeś , nic mi nie mówi .