to jest coś jak pierogi gotowce "virtu"albo "u jędrusia"-niby niezłe pierogi ale jednak gówno i potem wzdęcia są,to samo z tym filmem-niby star wars niby wszystkie elementy układanki są obecne,ale czuję się naciągnięty i oszukany...
na plus-kylo ren i jego szaty,miecz,niektóre elementy zachowania
Minus-treść,rey,finn,planety,snołk,han,chewie,leia,poe,chęć zarobienia kasy przez disney i poprawność polityczna-ogólnie cały syf-żaden fan SW który się odrobinę szanuje nie oceni tego na wyżej niż "6"
"żaden fan SW który się odrobinę szanuje nie oceni tego na wyżej niż "6" widzę że zaczynasz wypowiedz od obrażania. Dlatego to dyskryminuje już cię z dyskusji
nie pozdrawiam i żegnam
"SW który się odrobinę szanuje nie oceni tego na wyżej niż "6"" To trochę chamskie, każdy ma różne gusta i nie można deprecjonować innych pod tym względem... Osobiście też uważam, że 7 część w ogóle nie szanuje poprzednich epizodów, wręcz unieważnia ich dorobek... ale zawsze można ten film ocenić jako osobną przygodówkę XD... Pamiętajmy też o tym, że to mimo wszystko pierwsza część trylogii i kolejne filmy z pewnością będą już lepsze...
Co do filmu, to się niestety zgodzę, film wyraźnie nakręcony (jedynie) dla kasy... i ta poprawność polityczna...
Choć ja Kylo Rena nie zaliczyłabym do plusów... Jak można zaliczyć do plusów bądź minusów kogoś, o kim się kompletnie nic nie wie? Teraz wygląda dość żałośnie... A Finn jest akurat OK...
dlaczego chamskie? to jedynie MOJA opinia,ale wiedziałem że zleci się stado i mnie zadziobie
bo obrażasz innych i to jest chamskie. Możesz mieć swoją opinię co nie znaczy że możesz kogoś obrażać w swojej opinii a to właśnie zrobiłeś. I co to konto też pewnie usuniesz?
może tak,może nie-ja podobnie jak Ty jestem wolnych strzelcem i jestem to tu,to tam:P
no widzisz tu se możemy pione przybić xd
ja też cię przepraszam jeśli cię uraziłem :)
Po 1 kto ci nadał prawo do wypowiadania,sie w imieniu wszystkich ????
Po 2 Kogo Pig Shooter obraża ? Ja akurat z nim zgadzam sie, w 100 % . Przebudzenie Mocy to nie tylko odgrzewany kotlet ale też najgorszy epizod sw , a także badziewie 2015 roku .
denis tak sie składa że ; Ja nie darze tej części sw wogóle, zamiłowaniem . I za cholerę zrozumieć, nie mogę czemu ; Przeciwnicy tej części sw, są dyskryminowani i posądzani za obrażanie . Możesz mi to wytłumaczyć ??
Bo pewnie ku zaskoczeniu, użytkowników Filmweb, mnie nauczono głupot ?? Ja z początku bardzo sie przejąłem, to co było, a raczej jest o mnie pisane . Teraz mam to delikatnie mówiąc totalnie gdzieś . Jak mi sie ze chce, będę hejtował tą część sw . I nikt na to nic nie poradzi
To nie prawda, że wszyscy są posądzani za obrażanie. Ja krytykuje i przynajmniej od pewnego momentu nie jestem posądzana o obrażanie. Generalnie po rozmowie z Kubą staram się rozważniej krytykować tak, by nikt nie pomyślał, że swoją wypowiedzią uderzam w rozmówcę czy też fana Przebudzenia mocy.
I nie rozumiesz czemu ludzie lubią Przebudzenie Mocy? A ja rozumiem ale nie dlatego, że Przebudzenie mocy mi się podoba, rozumiem ponieważ sama lubię coś co wśród fanów SW jest mocno krytykowane czyli lubię prequele.
I uwierz mi, bardzo bym chciała by ktoś mnie przekonał o tym, że to fajny epizod. Niestety jeszcze nikomu się nie udało a wręcz przeciwnie, po wielu dyskusjach moja niechęć do tego epizodu wręcz wzrasta. I tylko nadzieja, że kolejny 8 epizod to wszystko jakoś poskłada ratuje w moich oczach Przebudzenie mocy.
ooo i znowu się zgadzam :) o to właśnie chodzi. Nikt na siłę nie każe nikomu zmienić zdania jedni się zawiedli drudzy nie ale ważne by każdy szanował zdanie innych i będzie ok :) ja przeprosiłem założyciela tematu on mnie i mam nadzieję że miedzy nami już wojenek nie będzie. No chyba że ktoś powie że Justin Biber Believe jest lepsze od sagi Star Wars :D xd wtedy wszyscy na wojnę :P nie no żartuję xd.... niech nikt nie wpada na taki pomysł :D
ano i skoro wiedziałeś... że się zlecimy i zwrócimy ci uwagę to zrobiłeś to świadomie z premedytacją. Właśnie przyznałeś się do trollingu.
dziecinada-na ciebie mi szkoda klawiatury,im bardziej będę się produkował tym bardziej będziesz mnie uruchamiał-utnij łeb bestii a na jego miejsce wyrośnie 2 kolejne.
Chamskie, bo prowokuje do g*wnoburzy tych, którzy tego filmu nie lubią i tych którzy mieli prawo by ocenić wyżej niż 6...
Co zresztą już się stało... Zupełnie niepotrzebnie...
Aczkolwiek jeśli chodzi o mnie i sam film to mi ciężko się z tobą nie zgodzić. Odgrzewany kotlet, fakt. ;)
dobra,może źle to ująłem-nie było moją intencją nikogo obrazić-a Twoje posty akurat zawsze czytam z chęcią.
Dzięki. ;D
Mi też zdarzało się urazić kogoś kto nie myśli jak ja w przypadku SW (krytykowałam fanów TFA, zgadza się)... Ale chyba lepiej dać sobie z tym spokój...
Co nie zmienia faktu, że film na swoje baty zasługuje. ;D
ja będę rozkładał to na czynniki pierwsze aż do kolejnego filmu-a w międzyczasie będzie "rogue",będzie co chwalić (lub nie)
Ale Zmierzch był robiony na podstawie książki zatem jego styl był już narzucony. A tutaj nie ma takiej sytuacji ;)
Filmy ze "Zmierzchu" były badziewne, ponieważ były na podstawie badziewnych książek... To nie oznacza od razu, że scenarzyści czy reżyserzy tych filmów są słabi, ale prędzej materiał źródłowy, na którym bazowali. ;D Innaczej było w sprawie z Harrym Potterem np. w częściach 5,6 gdzie materiał źródłowy (książki) były niesamowite, a niestety Yates to spaprał najbardziej jak się dało (choć przyznaję, że zrehabilitował się Insygniami Śmierci)...
W przypadku Rogue One ciekawi mnie reżyser. W jego Godzilli, było tyle Godzilli co Luke'a w TFA ;D... Więc jeśli "Łotr 1" ma być filmem wojennym, mam nadzieję, że przedstawi nam po prostu wojnę... Tylko błagam, aby to nie była kopia "Kosogłosa"... Tak to wygląda w zwiastunie, a nie chciałabym.
tak źle to nie jest. Na szczęście nie spotkałeś tu na filmwebie najgorszego. Czosnako aka wiedźma na bosaka chociaż jakby była tutaj by było śmiesznie ja vs ona xd Az by się czuł normalny.
Co do Kylo póki co nie został jeszcze poprowadzony dokładniej. Myślę że po VIII epizodzie będziemy mogli już go ocenić bo rozwiną te postać. Tylko jak o to jest pytanie.
Kylo Ren musi zostać wyjaśniony... dlaczego nie lubi rodziców, jest po stronie Snoke'a, naśladuje Vadera... chcę dostać odpowiedź na to pytania w kolejnej części...
no wiadomo muszą to wyjaśnić. No i mam nadzieję że pochodzenie Rey też wyjaśnią.
No mam nadzieję, że tak będzie.
Mi jedynie (na chwilę obecną) nie pasuje jego wiek do tego zachowania.
Być może dlatego, że mam za mało "danych" by to jakoś sobie poskładać w logiczną całość.
musi inaczej ja się zawiodę do tej części nie miałem wymagań ale od kolejnej wymagam więcej.
Ta część faktycznie nie wiele zdradziła podobnie jak pierwsza część Hobbita i trudno tutaj poza fabułą coś więcej ocenić. No ale czekamy
Każdy film jest robiony bo wytwórnie chcą zarobić kasę -.- Gadanie że jak się da więcej niż 6 nie jest się szanującym się fanem wywala cię z rozmowy ale spróbuję i co do Kylo się zgodzę, do reszty niekoniecznie, NP. Co złego było w planetach skoro ich wygląd mimo zaczerpnięcia z poprzednich filmów był lepiej zrobiony i bardzie klimatyczny (wraki na pustyni na przykład). Snoka nie zaliczę do minusów bo miał jedną małą scenę na cały film, co złego było w Czubace? Hanie? Poe też było za mało żeby o nim coś gadać. Rey ujdzie, bardzo mi nie pasowało jej szybka nauka mocy, a co no Finna? Jak poprawność, murzyn się buntuje, kradnie statek z niszczyciela, ucieka na inną planetę żeby żyć lepiej, tam kradnie kurtkę i napastuje białą obcą kobietę. Gdzie tu poprawność XD