Trzecia część ma już 1000 odpowiedzi więc zakładam nowy temat. Zasady te same co poprzednio . Miłej zabawy .
Odpowiedź na pytanie Imperatora : Harry wlał eliksir do butleczki i zaniósł na biurko Snape do oceny a ten zrzucił butelkę i ją zbił . Resztę eliksiru usunęła Hermiona zaklęciem Evanesco bo myślała że Harry już skończył .
Moje pytanie ; Jak nazywali się rodzice Nimfadory tonks ?
Taa, Malfoy na peeewno pracował w departamencie, który ma styczność z mugolami -.-
Oczywiście wraz z Arturem pracował tam Perkins.
Trio podejrzewało Draco Malfoy'a.
Kto pracował w Komisji Eksperymentalnych Zaklęć ?
Wilkie Twycross
Jak nazywał się człowiek z ministerstwa, który we wspomniniu Albusa, przybył aby ukarać Morfina za użycie czarów na mugolu?
Wejście znajdowało się na 7 piętrze, naprzeciwko gobelinu z Barnabaszem Bzikiem, uczącym trolli baletu> By dostać się do Pokoju należało skupić się na tym czego było nam potrzeba i przejść 3 razy wzdłuż ściany (w tym miejscu pojawiały się drzwi). Można też było dostać się do niego za pomocą szafki zniknięć przez sklep Borgina i Burkesa, wtedy trafiało się do "miejsca, gdzie wszystko jest ukryte".
Na widok czego, Harry przypomniał sobie gdzie widział diadem Roweny Ravenclaw?
kamiennego gargulca - pierwszej "ofiary" bitwy, przypomniał sobie popiersie Roweny w domu Luny, a potem kolejny posąg maga, któremu włożył na głowę diadem podczas ukrywania książki Księcia :)
Jakie pytanie zadała kołatka z wieży Ravenclawu Lunie i Harremu, gdy Harry chciał zobaczyć jak wygląda diadem?
Luna : koło nie ma początku.
W którym rzędzie znajdowała się kula z przepowiednią dotycząca Harrego i Voldemorta?
rząd 97.
Jakim był wynik meczu z puchonami w piątej części ? nie grał juz harry ani żaden z bliżniaków
Phyllida Spore
Jakie produkty można było nabyć w Magicznych Dowcipach Wesleyów ?
w całym ich sklepie?
m.in. proszek natychmiastowej ciemności, sen na jawie, bombonierki lessera, eliksiry miłosne, kapelusze i płaszcze z zaklęciem tarczy.. wystarczy? :)
gdzie Harry po raz pierwszy spotkał Dracona?
U madame Malkin, gdy obaj kupowali szaty szkolne.
Od którego roku Ollivanderowie zaczęli wytwarzać różdżki ?
od 582 przed nową erą.
w którym roku, podczas meczu o Puchar QUiddicha, zostały wykorzystane wszystkie metody faulowania? Itom
w 1473 roku
Jakie skróty napisane były pod przepowiednią (szklaną kulką) Harry'ego w Harry Potter i Zakon Feniksa
Kiedy Harry udzielił wywiadu do "Żonglera", po jego publikacji wielu nauczycieli okazywało mu swoje poparcie. Co dał mu wtedy profesor Flitwick?
pudełko piszczących, cukrowych myszy.
jak brzmiało pierwsze hasło otwierające dziurę za portretem? Itom
Spadł z miotły podczas lekcji latania.
Jakim wynikiem zakończył się pierwszy mecz Quidditcha Harry'ego?
9 lat
dlaczego złoty znicz nie otworzył się kiedy Harry w 7 częsci wziął go do ręki?
skoro nie ma pytania to zadam :)
jakie nazwisko nosili 3 bracia, od ktorych wywodzą się insygnia śmierci?
Dumbledore, Percy, James , McGonagall , Pan Wesley ( tak było w książce a w filmie np McGonagall ich nie ma , Artur Wesley też nie ... ani Percy )
Jaki był ulubiony przysmak Slughorna ?
Żeby pokonać druzgotka trzeba pokonać jego uścisk ...
Czego najbardziej się bała pani Wesley ?
Myślę, że podana odpowiedź jest dobra. To, że Harry pokonał Druzgotka zaklęciem Relashio, nie oznacza, że jest ono standardem w obronie przed tymi stworzeniami. Lupin mówił, że trzeba pokonać jego uścisk i tyle ;d
no właśnie miałam na myśli to zaklęcie. Faktycznie źle sprecyzowałam swoje pytanie :) dzięki losiek za sprostowanie :D
dawaj pytanie :)
się naszukałem, ale znalazłem :) densaugeo
o, znowu się spóźniłem :D Snape ukarał szlabanem i 50 punktami Rona i Harry'ego, którzy nakrzyczeli na Snape'a, bo ten nie ukarał Malfoya i obraził Hermionę
ile razy i w jakich okolicznościach umarł Fawkes?
W gabinecie Dumbledore'a ze starości i w tomie V podczas pojedynku Voldemorta i Dumbledore'a, połknął wtedy promień Avady.
Jak nazywała się kobieta z gospody w Litlle Hangleton, która była przekonana o winie Franka Bryce'a?
hmmm jesteś pewny że kobieta? :D jest mowa o kucharce, jakiejś kobiecie z gospody i mężczyźnie na którego mówią Dot :) ale innych imion to nie ma :)
Nie ma pytania to ja zadam :)
Kto jeszcze oprócz Harrego używał Peleryny Niewidki ?