Świetna wiadomość,czyż nie?
dobrze, że posiadam ten film na płytce, bo reklamy na polsacie i tvn doprowadzają mnie do szału! takie filmy powinni puszczać bez reklam.
13 września? Po częsci pierwszej nadanej 30 sierpnia w piątek spodziewałem się że nastepną wyświetlą tydzień później a nie dwa...
Nie :) Te trzy kropeczki na końcu wyrażają lekkie wątpliwości, bo nawet autor wątku potwierdził, że informacja jest nieprawdziwa. I również nie słyszałam w telewizji ani nie widziałam zapowiedzi w internecie, więc mogą nie wyświetlić. Ale omijanie ostatniej części, gdzie narobili "smaczku" w IS1 byłoby trochę bez sensu. Poczekamy, zobaczymy.
Może i puszczą.. bo jakoś Saga Zmierzch Przed Świtem cz.1 powstała w 2011 roku to tak samo, więc może wreszcie puszczą wszystkie części Harrego ;D
Najwcześniej puszczą na wiosnę. Każda część w TVN pojawia się niecałe 3 lata po premierze. Chyba, że w kolejne wakacje znów maraton tak jak było w tym roku (z premierą IŚ), w 2012 (z premierą Księcia) i w 2010 (z premierą Zakonu). Ale wydaje mi się, że być może puszczą przed wakacjami na wiosnę.
Ja się zastanawiam co ci ludzie w TVN mają w głowach... Jak można puścić jedną cześć filmu podzielonego na 2 części ? I do tego film ten ma już 2 lata... To tak jakby puścili tylko 1 częśc Titanica.. wtf ! ?
To nie jest tak. To są dwa odrębne filmy, na podstawie jednej książki, a nie jeden film podzielony na dwie części. Premiera też była w innych latach..
No niby można tak przypuszczać, ale skoro są na podstawie 1 książki to tak naprawdę jest to 1 film i najlepiej by było puścić go zaraz po 1, a nie "odpuszczać". Premiera była w innych latach no bo to w końcu film, który było trzeba nakręcić, a to trochę trwa ;D . Chodziło mi po prostu o fakt, że film ma już te 2 lata i powinien być puszczony w całości. Skoro HBO potrafi wyemitować film kilka miesięcy po premierze, a TVN tego nie potrafi nawet po 2 latach od premiery to jest to dla mnie chore, nielogiczne i niezrozumiałe. Potem się dziwią dlaczego ludzie nie płacą abonamentu( choć nie wiem czy wgl kiedyś się coś takiego się płaciło, a może nadal jest ? Nie wiem. Nie chodzi mi tutaj np. o telewizje satelitarną typu cyfrowy polsat itp.)
Na HBO też był roczny odstęp między I, a II częścią. Titanic to w ogóle inna historia - to jeden film, a Polsat po prostu dzieli sobie film na 2 części. Równie dobrze TVN mógłby dzielić sobie każdą część Władcy Pierścieni na 2, żeby nie emitować filmu do północy. Pieniądze z abonamentu idą n TVP, a nie TVN, czy Polsat.
Co roku w wakacje puszczają Harry'ego pottera. W tym roku puścili 2 nowe części czyli 6 i 7 cz. pierwszą. Więc uważam że harry potter i insygnia śmierci cz. 2 będzie za rok w wakacje, pod koniec sierpnia, gdyż co roku puszczają wszystkie części po kolei. 2 lata temu puścili po raz 1 zakon feniksa( a może i 3 lata temu). Rok temu nie dodali nic nowego więc w tym roku puścili 2 nowe części. Więc z czystej logiki wychodzi że ostatnia część przygód Harry'ego będzie za rok w wakacje.
Mylisz się ;) Rok temu, czyli w 2012 podczas maratony była premiera Księcia Półkrwi. W 2011 w ogóle nie puszczali Pottera (puścili w TVN7 5 części). A w 2010 w wakacje puścili 5 części z premierą Zakonu.
2 część Insygnii może być wyemitowana w wakacje 2013, ale ja podejrzewam, że może to być już na wiosnę.
No dobra może się myliłem, ale i tak uważam że ta część będzie w wakacje na TVN.
Taka ciekawostka. Film "Harry Potter i Zakon Feniksa" w TVN był emitowany w 2010 roku w maratonie wakacyjnym jako premiera, ponieważ odwołali jego kwietniową premierę 2010 z powodu żałoby narodowej (katastrofa smoleńska). Prawdopodobnie w ten sposób narodził się pomysł, żeby kolejne części miały premierę w wakacje.