PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 323 tys. ocen
7,5 10 1 323362
6,0 54 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

X czy Y ?

ocenił(a) film na 4

X czy Y - zabawa, zobaczyłam ją na innym forum i mi się spodobała...;)
Pewnie niektórzy ją znają....;)
Przykład:
film czy książka ;)
I niech to będzie chociaż trochę związane z Harrym Potterem..;) Obojętnie czy z książką czy z filmem...;)
Więc jedna osoba zadaje pytanie np. książka czy film , a druga wybiera jedną z tych rzeczy i też zadaje pytanie...;)
Więc ja zaczynam..;)

Harry czy Ron ?

ocenił(a) film na 8
Jasperek123443

hehehe...to pytatnie mnie rozwaliło...jest na prawdę świetne ;)

Harry z Draconem, ale nie umiem tego uzasadnić?

W takim razie teraz Hermiona.

Hermiona jako lesbijka:

Hermiona z Ginny(załóżmy, że Ginny nie jest z Harrym), czy Hermiona z Luną?

ocenił(a) film na 4
igrek3_2

;DDDDD
No dobra....Hermiona z Ginny...;DDDD
Tez nie umiem tego uzasadnić..;DDD Ale po prostu Luny nie potrafię sobie wyobrazić..xDDDDD

Ok...zakładajmy dalej..;) Wyobraź sobie , ze spotykasz Harry'ego i Draco'a i obaj są innej orientacji..;) Którego byś wybrał..? ;) Rzecz jasna bez obrazy..nie mówie , ze ty jesteś gejem...to tak teoretycznie..;)

...;)...

Jasperek123443

Jak jego nie ma to ja odpowiem;) Ale to nie jest takie łatwe... Z typu urody wybrałabym Harry'ego ( nie lubię blondynów) a z 2 Harry jest dośc nudny... Tak więc Draco tylko że byłby pewien problem z jego orientacją ;P

Jesteśmy nienormalni, naprawdę ;D

Ooo znalazłam pytanie nie na temat związków homoseksualnych:
Nagini czy bazyliszek?

ocenił(a) film na 4
Eva_DeRiddle

hm...jednak bazyliszek..;)

Wiesz co...na serio jesteśmy nienormalni...;DDDDD Ale mi to nie przeszkadza...zawsze byłam raczej taka crazy...;)))))
I też wybrałabym Dracona..;)
Ach..i nie wiem o co zapytać...;)

Niech jeszcze igrek3_2 wypowie się, którego z tych dwóch by wybrał..;DD

Nie mam żadnych pomysłów...NARAZIE...;DD

...;)...

Jasperek123443

Właśnie właśnie czekam też na Igreka, bo jestem bardzo ciekawa jego zdania:P
A tak swoją drogą to masz bardzo pomysłowego brata, on zaczął ten temat;)
Gratuluję brata, bo jak ja zapytałam mojego czy lubi Toma Riddle'a to powiedział: "Ale przecież on taki nieważny jest co nie? Taki chłopak co wyłazi z dziennika."

ocenił(a) film na 8
Eva_DeRiddle

Czesć. Już jestem...o kurcze no nie mogę coraz fajniejsze te pytania hehe. Jasperek123443 pozdrów demnie swojego brata i powiedz mu, że ma on łeb do zadawania fajnych pytań, bo to on zaczął ten temat. A co do pytania to GEJEM NIE JESTEM i jest mi bardzo trudno wybrac, ale spróbuje się wczuć w role geja...Myśle, że wybrałbym Dracona, ponieważ jest on ostry( w sensie harakteru) i byłoby z nim ciekawie, a Harry to taki laluś, który zawsze ma problemy. Z Harrym to nawet nie miałbym okazji na normalne życie, bo albo by walczył z Voldemortem, albo by szukał kamienia, albo komnaty, a co najgorsze byłby on cały czas narażony na niebezpieczeństwo, a przytym śmier, a jak on to i ja. Nie wiem jak wy, ale ja uważam, że Draco jest troszkę przystojniejszy.

SAM NIE MOGĘ W TO CO PISZĘ, A TAK DLA JASNOŚCI TO GEJEM NIE JESTEM I WOLAŁBY, ŻEBY TO BYŁO PYTANIE NAPRZYKŁAD O HERMIONE I GINNY.

Co jak co ale nie miałem pojęcia, ze z dziewczynami można pisać na takie tematy. W gróncie rzeczy jest fajnie. Świetny temat i świetnew pytania ;)

To jak już ciagniemy temat to...

PYTANIE WYŁĄCZNIE DO DZIEWCZYN!!!ODPOWIEDZCIE OBIE!!!

To samo pytanie co zadane mi, tylko, że chodzi tu o dziewczyny.

Hermiona, czy Ginny?

igrek3_2

No ładnie się wypowiedziałeś, świetnie się wczułeś w rolę i dobra argumentacja;)

Teraz ja nie odpowiadam za siebie tylko się wczuwam w rolę jakiejś lesbijki... Wczuwam się wczuwam i... Chyba fajniejsza jest Ginny, ładniejsza i bardziej interesująca, a Hermiona choć też dość ładna, to jest tylko nudną kujonką. Ale gdybym ja był tą lesbijką to wybrałabym Hermionę, bo nie lubię Ginny - to tylko ładna laska, za którą uganiają się faceci. ;)

O kurde też sama nie wierzę w to co piszę:D
No i też rozwiewam wątpliwości; lesbijką nie jestem:P

ocenił(a) film na 4
Eva_DeRiddle

Okay...zacznijmy od tego...ja tez lesbijką nie jestem..;)
No więc...tak samo wczuje się w jej rolę..i myślę , ze nie potrafię się wczuć..:D No dobra jeszcze raz... hm...chyba wybrałabym Ginny...nie podobałoby sie to, że Hermiona ciągle przebywa w towarzystwie Rona i Harry'ego....hm...i Ginny jest no w książce ładniejsza...i hm..sama już nie wiem... ;DDD Po raz pierwszy wczuwam się w role lesbijki...;)

Och...a mój brat wymyślił to pytanie bo chciał mi dokuczyć i był pewien, ze go tu nie umieszczę..;) A jednak..;) Wiecie co....ja tez nie wierzę, że napisałam coś takiego..;DDDD Muszę stwierdzić , ze ta stronka jest zarąbista..;)

ocenił(a) film na 8
Eva_DeRiddle

Harry, jako lesbijka, czy Hermiona , jako gej?

hehe, sorki, ale nie mogłem się powstrzyamać i nie wiem, jakie pytanie zadać ;););)

No dobra... Parszywek, czy Krzywoła?

Sorki, ale musiałem zmienić temat o harakterze lekko erotycznym. Ale nie zrobiłem tego, dlatego, ze mis ię nie podobało wręcz przeciwnie, tylko poprostu nie miałem żadnego pytania na tamten temat, a niachciałbym się wulgarnie wyrażać, no chyba, że zagramy w pytania troszeczkę ostrzejsze? To jak?

ocenił(a) film na 8
igrek3_2

Ta stronka jest ekstra i fajnie, że założyłaś taki temat.

ocenił(a) film na 4
Jasperek123443

Ach nie zadałam pytania...hm....a więc dalej ciągniemy te pytania ?? ;DD Hm...a więc czyj związek byłby no.. lepszy..;)
Harry i Draco...czy Hermiona i Ginny..;)

...;)...
Już mi się myśleć nie chce....;DDD Może jutro wymyślę coś lepszego..;)

ocenił(a) film na 4
Jasperek123443

Dzięki...;) A więc Harry jako lesbijka...)

...;)...

Jejku.....;DDD A więc wyjaśnię...powiedziałam harry jako gej...tylko dlatego , że jak wcześniej napisałeś harry czasami to taki laluś... i bardziej przypomina mi no dziewczyne , niż hermiona chłopaka..;DDDD

ocenił(a) film na 8
Jasperek123443

Harry i Draco, ponieważ uważam, że Hermiona i Ginny przez cały czas by się kłóciły, np: o to kto pierwszy zajmie łazienkę lub o jakieś kosmetyki. A chłopaki nie kłcoili by się tylko od razu dali by sobie po gębie. Sorki za słownictwo, ale to słowo najbardziej mi pasowało.

Zadam to samo pytanie co wcześniej, bo zostało pominięte.

Parszywek, czy Krzywołap?

Wiem, że zboczyłem trochę z drogi naszego tematu, ale właśnie to pytanie mi się podsuneło. Po tym pytaniu moczywiścier mozemy wrócić do pytań z tamtego działu, czyli tematu dla dóżych dzieci hehe. Cholera, fajnie się z wami piszę, normalnie, jak bym was znał od lat.

igrek3_2

No dokładnie super się z wami pisze:D Aż was chyba zaprosze do znajomych;)

To ja odpowiem Krzywołap, bo lubił Syriusza.

Eee pytanie... to moze Bella + Voldi czy Bella +Snape?

ocenił(a) film na 4
igrek3_2

Na serio..super jest..;)
A więc na twoje pytanie...: Krzywołap..;)

Wiesz..mam tak samo..tez mi się zdaje jakbym znała was od lat..;DDD
Nom...och..nie wiem..o co zapytać...:DDDD Niech będzie...inne ptanie...:
Zmieniać się w szczura czy żuka ? (jako animag)...;)

...;)...

ocenił(a) film na 4
Jasperek123443

Bella + Voldi ...dwa czarne , mroczne charaktery...och to by już było coś...;)
Powtarzam swoje : Zmieniać się w szczura czy żuka ? (jako animag)...;)
Bo nic innego na razie mi nie przychodzi do głowy...;)

...;)...

Jasperek123443

Chyba w szczura, tylko jeszcze nie wiem dlaczego;)

Lepiej być charłakiem czy przestępcą zamkniętym w Azkabanie?

ocenił(a) film na 8
Jasperek123443

Odpowiem na dwa pytania: Bella +_ Snape uważam, ze lepiej do siebie by pasowali. Voldemort to chyba trochę dla niej za stary, a Snapeo gólnie jest dużo fajniejszy.

Chyba lepiej zmieniać się w szczura. A tak w ogóle to najbardziej to chciałbym się zmieniać w psa.

Muszę lecie, ale postaram się jescze później napisać, a jka bym nie mógł to jutro ;)

Pozdrowionka!!!Naprawde jesteście fajne dziewczyny ;)

ocenił(a) film na 4
igrek3_2

;DDD Och...ty tez jesteś super..;DDD

Jakoś tak przyzwyczaiłam się , żeby wchodzić tu kilka razy dziennie..;) Przynajmniej można się pośmiać....;D Fajnie... fajnie , że jesteście...;)

Hm...nie zadałeś pytania... a ja też nie mam na razie żadnego....xDD Hm.... może Lily i Snape czy Lily i James ? ;)

...;)...

ocenił(a) film na 9
Jasperek123443

Lily i James

A co wolelibyście jako zwierzątko? Rogogona Węgierskiego czy Puszka?

ocenił(a) film na 8
karolk108

Puszka, ponieważ nikt by nie miał takiego psa i każdy by mi zazdrościł.

Akcja i adrenalina(pojedynki, ucieczki, odkrywanie tajemnicy), czy szczęścliwe życie uczniów gogwartu(lekcje, uczta, miłość).

Wiem, że głupie pytanie, ale nic innego nie przyszło mi do głowy.

ocenił(a) film na 4
igrek3_2

Tez był wolała mieć Puszka...;)

A co do twojego pytania to hm... Ja tam wszystko lubie w Harrym..;) Jeszcze zależy w której części......ale chyba wybieram :
Akcja i adrenalina(pojedynki, ucieczki, odkrywanie tajemnicy)...;D

Hm...a moje pytanie to: Zmierzch czy Harry Potter ? :DDD

...;)...

ocenił(a) film na 9
Jasperek123443

Harry Potter xD

Ron Weasley jako komik czy Lee Jordan komentujący mecz Quidditcha i póź niej krzycząca na niego profesor MacGonagall?

karolk108

Lee Jordan.

I kurcze teraz trzeba wymyślić w miarę normalne pytanie, ale to nie takie łatwe. ;)
To może który kapitan lepszy: Oliver Wood czy Angelina Johnson?

ocenił(a) film na 8
Eva_DeRiddle

Według mnie Oliver Wood.

To ja też dam pytanie związane z quidichem?

Który szukającu śłizgonów lepszy? Draco, czy Flint?

igrek3_2

Hmm... Chyba Flint był lepszym graczem, bo Draco jakby się tak wkupił.

Eee... wymyśliłam następne głupie pytanie: Cho Chang i Marietta jako para czy Lavender Brown i Parvati Patil? ;P

ocenił(a) film na 4
Eva_DeRiddle

;DDD Znowu wracamy do tamtego tematu ? :DDDDD

A więc sama nie wiem...niech będzie : Cho Chang i Marietta....bo nie cierpię ani jednej ani drugiej..;)

Hm..moje pytanie będzie obrzydliwe ale co tam..;DDD A więc : zjeść "kupkę" hardodzioba czy Stworka ?

Sorry, za nie...;DDDD

...;)...

ocenił(a) film na 8
Eva_DeRiddle

Pytanie nie jest wcale głópie, chciiaż wracamy do naszego tematu hehe

Lavaned Brown i Parvati Patil. Wybrałme je, bo nie kojaże Marietty(niestety), je bardzo dobrze znam i z książek i z filmów. Byłyby fajną parą.

Zgredek i Mróżka, jako para, czy Zgredek i Stworek, jako Para?

Hehe ;)

igrek3_2

Dobra, odpowiem na obydwa pytania;)

Wolałabym zjeść kupkę Hardodzioba, chyba z czystej sympatii to hipogryfów, a tym dodatkowo opiekował się Syriusz.

Zgredek i Mrużka jako para. Pasują do siebie, Zgredek opiekowałby się Mrużką i fajnie by było;P A Zgredek i Stworek cały czas by się kłocili o Harry'ego.

PS. Igrek, Marietta to taka głupia dziewczyna która poszła doniesc Umbridge na Armię Dumbledore'a.

Jak macie pytania to zadawajcie, bo chwilowo mam zanik pomysłow.

Eva_DeRiddle

A dobra, mam pytanie (wyjątkowo ciekawe) Harry i Zgredek jako para czy Harry i Stworek? Ewentualnie Harry i Mrużka:P

ocenił(a) film na 9
Eva_DeRiddle

Mam odpowiedzieć? To odpowiem: Harry i Zgredek dogadaliby się ;)

karolk108

Tak, tak, możesz odpowiadać;)Wiem, że trochę nienormalne te pytania, ale tak tu już jest:P To jeszcze zadaj jakies jak chcesz, może być też normalnepytanie.;)

ocenił(a) film na 8
karolk108

Eva dzięki, że mi przypomniałaś kto to była ta Marietta ;)

Kto byłby bardziej zadrosny: Ron, który widzi jak Hermiona całuje się z Harym, czy Harry, który widzi jak Ginny całuje się z Hermioną?

igrek3_2

Haha! Dobre pytanie;)
Chyba Harry... Załamałby się chłopak. Jego miłość życia i najlepsza przyjaciółka eee... ;P Tak, Harry.

Eva_DeRiddle

To może powiedz mi, który romans wśród nauczycieli lepszy:
Trelawney i Mcgonagall czy Snape i Dumbledore?:D

ocenił(a) film na 4
Eva_DeRiddle

OOo..to pytanie jest niezłe..;DD A więc...Podobno Dumbldore był gejem jak był młodszy...no więc...Wybieram Snape'a i Dumbldore'a ...;) Bo Snape co prawda nie był gejem...ale tyle czasu spędzał w gabinecie Dumbldore...;DDDDDDD

Ok...Harry i Filch...czy Harry i Hagrid ? ;DDD

...;)...

ocenił(a) film na 8
Jasperek123443

Harry i Hagrid(w każdym sensie)oni by się dogadywali.

Fred i George, czy Crab i Goyle?

igrek3_2

Jako para to Crabbe i Goyle - nie są rodzeństwem;)
A tak ogólnie rzecz biorąc to oczywiśćie Fred i George.

Eee... Krzywołap i Pani Norris czy Hedwiga i Errol?

ocenił(a) film na 4
igrek3_2

hm...Fred i George by byli super parą..;D A Crabe i Goyle bez Malfoya by nic nie zdziałali...;DDDD
A więc Fred i George..;)

Ron i Krum czy Ron i Wood ?

...;)...

ocenił(a) film na 4
Jasperek123443

hm...chyba Krzywołap i Pani Norris...Bo Errol trochę za stary...już..;D

Ron i Krum czy Ron i Wood ?

...;)...

Jasperek123443

Ron i Krum. Ron uwielbiał Kruma i by się dogadali, a Wood cały czas by chciał gadać o Qutiditchu i cały czas by najezdżał na Rona, za to, ze zle gra...

Umbridge i Knot czy Snape i Trelawney (jako pary)?

ocenił(a) film na 4
Eva_DeRiddle

Nawet nie wiem jak bardzo bym próbowała wyobrazić sobie Snape'a i Trelawney to i tak nie dam rady...;D A więc Knot i Umbrigde...nawet do siebie pasują...Jedna zrzęda i druga..;DD

Hm....Draco i Hermiona czy Draco i Ginny ?

...;)...

Jasperek123443

Draco i Ginny, bo Zabini nawet kiedys mówił, że Ginny podoba się Draconowi. No i Malfoy raczej wstydziłby się pokazać na szkolnym korytarzu ze "szlamą"...

Harry i Pansy Parkinson czy Harry i Milicenta Bulstrode?

ocenił(a) film na 4
Eva_DeRiddle

Ojej...skoro Draco i Ginny...to niech będzie , ze Harry i Pensy..;) Taka zamiana...;DDD

Harry i Hermiona czy Hermiona i Ron ?

...;)...

Jasperek123443

Już nie będe się czepiać wersji pani Rowling; Hermiona i Ron.

Irytek i Jęcząca Marta czy Krwawy Baron i Szara Dama (niech będzie, ze jako pary;))?

ocenił(a) film na 8
Jasperek123443

Hermona i Ron(chciaż jest zanawnie) ;)

Harry w Sliterinie, czy Draco w Gryfindorze?

igrek3_2

Ooo dobre pytanie... Kurde, nie wiem. Niech będzie Harry w Slytherinie.

Tom Riddle i Jęcząca Marta czy Tom Riddle i Ginny?

ocenił(a) film na 8
igrek3_2

Irytek i Jęczoca Marta: On duch kochający robić głupie żarty, a Ona duch płaczący i wiecznie kapryśny. Niewiem jak irytek by zz nią wytzrymał. Chyba uciekł by z Hogwartu, albo co gorsza dlla niej samej zmieniłby swój harakte: Irytek grzeczny, uprzejmy i zawsze chętny do pomocy duszek ;)

Mrocziejsza książka to: Ksiże Półkrwi, czy Insygnia Śmierci?

ocenił(a) film na 8
igrek3_2

Tom Riddle i Ginny. ona od początku go lubiła :).
O Marice już napisałem w poprzednim pytaniu. Kro by z nią wytrzymał?

Harry, jako Draco, czy Draco, jako Harry(chodzi mi tylko o harakter)?

igrek3_2

Draco jako Harry.

Kurcze, ale sie bałagan zrobił ;)