PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 324 tys. ocen
7,5 10 1 323502
6,0 54 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

X czy Y - zabawa, zobaczyłam ją na innym forum i mi się spodobała...;)
Pewnie niektórzy ją znają....;)
Przykład:
film czy książka ;)
I niech to będzie chociaż trochę związane z Harrym Potterem..;) Obojętnie czy z książką czy z filmem...;)
Więc jedna osoba zadaje pytanie np. książka czy film , a druga wybiera jedną z tych rzeczy i też zadaje pytanie...;)
Więc ja zaczynam..;)

Harry czy Ron ?

igrek3_2

Ok, dzięki za przyjęcie zaproszenia;)

Kieł jest sympatyczniejszy.

Na razie nie mam pomysłu na pytanie, niestety.

igrek3_2

Kieł...:) Chociaż , ze lubie koty..to chyba bym się nie powstrzymała i dała kopa Pani Norris...:DDD

Luna czy Ksenofiliusz Lovegood ?

...;)...

Jasperek123443

Luna. Ksenio jest nieco kłamliwy;)

eee... chrapaki krętorogie czy plumpki?;P

Eva_DeRiddle

plumpki...śmieszniejsza nazwa...:

Draco czy Neville ?

...;)...

Jasperek123443

Chyba Draco...

Lepiej dostać wyjca czy spaśc z miotły podczas pierwszej lekcji latania?

Eva_DeRiddle

spaśc z miotły podczas pierwszej lekcji latania...tylko , żeby to nie było za wysoko..:DD

Większe IQ ma Harry czy Draco ?

...;)...

Jasperek123443

To trudne pytanie;)

Myślę, ze mniej więcej po tyle samo. Draco kiedy był maly miał głowę do wymyślania tych wszystkich złosliwości, a potem w "ksieciu" też kombinował...A Harry też potrzebował mózgu do rozwiązywania np zadań w turnieju i w ogóle... Stawiam na Harry'ego.

Kto byłby lepszym prefektem; któryś z blizniaków np Fred czy Syriuswz?

Eva_DeRiddle

Lepiej spaść z miotły podcza pierwszej lekcji latania. Każdemu się może zdarzyć spaść, ale dostać wyjca i się ośmieszyć przy wszystkich to...ja już bym wolał spaść z miotły.

Może któraś z was grała w jakąś gręo harym poterze, jak tak to pytanie:

Którą gra o Harrym była najlepsza? Tutaj macie wolną rękę.

Jeżeli nie grałyscie w żadną z gier to:

Czytać książki, czy Słuchać Audiobooków? Chodzi mi tylko o książki o Harrym poterze.

igrek3_2

Niewmiem, ale chyba Draco. Harry robi dużo rzeczy, których nawet do końca nie przemyśli ;)

powtarzam pytania:

Może któraś z was grała w jakąś gręo harym poterze, jak tak to pytanie:

Którą gra o Harrym była najlepsza? Tutaj macie wolną rękę.

Jeżeli nie grałyscie w żadną z gier to:

Czytać książki, czy Słuchać Audiobooków? Chodzi mi tylko o książki o Harrym poterze.

igrek3_2

Ja grałam tylko w demówkę "Czary" i niezbyt mi sie podobało.

Zdecydowanie czytać ksiązki. Nie potrafie sie skupić na tym co tylko słyszę.

Eva_DeRiddle

Ja mam tak samo jak słucha audiobooka to myśle o czymś innym i najczęściej usypiam, a jak czytam to nie. Największym plusem tego czytania jest to, ze można się mocno wcuzć w treść książki. EKSTRA!!!

Ron, jako prefekt, czy Ron, jako zawodnik Quidicha?

igrek3_2

Hmm... Ron jako prefekt za bardzo sie nie napracował. więc zawodnik Quiditcha.

Kto byłby lepszym prefektem; któryś z blizniaków np Fred czy Syriusz?

Eva_DeRiddle

Ja grałam w Więźnia Azkabanu i w demówkę Komnaty Tajemnic i CZary OGnia...I wybieram Więźnia Azkabanu...:DDD A ty grałeś w jakieś ?

Ja też wolę zdecydowanie czytać Harry'ego..:)

Pytanie : Zamieszkać Z Draconem w Norze czy z Ronem w Dworku Malfoy'ów..:)

...;)...

Jasperek123443

Lepszym Prefektem ? Hm...nie wiem..żaden...ale niech będzie Fred/....było by zabawinie..;)

Powtarzam pytanie : Zamieszkać z Draconem w Norze czy z Ronem w Dworku Malfoy'ów? ;DD

...;)...

Jasperek123443

Wolałabym zamieszkać z Ronem w Dworze Malfoya. Lubie duże domu;)

Eva_DeRiddle

Kim Harry powinien zostać w przyszłości: aurorem czy szukającym? czy są jakieś inne propozycje?:)

Eva_DeRiddle

szukającym..:) Ja tam bym wolała zamieszkac z Draconem w Norze...:DDDD

Hm...Eva wiem , ze twoim ulubionym bohaterem jest Tom Riddle(zwłaszcza ten z Komnaty) :DD
Moim Draco..:)
A twoim Igrek ?

Pytania chwilowo nie mam..:)

...;)...

Eva_DeRiddle

A wiecie, ze piszemy już jkieś 5 godzin z małymi przerwami?

igrek3_2

No to niezle;D szczesliwi czasu nie liczą;)

Jasperek123443

Zdecydowanie syriusz byułby lepszym prefektem, ale wybieram, któegoś z Bliźniaków...Już sobie wyobrażam kary jekie bliźniacy dają maluchom za łamanie przepisów...hehe to by było super ;)

Wolałbym zamieszkać z Ronem w Dworku MAlfoy'ów z dwóch powodów: Bardziej lubie Rona, a pozatym Dworek, a Nora to wielka różnica. Przedewszystkim jest tam bardzo bogato.

igrek3_2

No nawet nie zauważyłem jak ten czas minął.

igrek3_2

No ja tez nie zauważyłam..:)

:DDDD
Powierzam moje pytanie nie związane z grą..:D
Eva wiem , ze twoim ulubionym bohaterem jest Tom Riddle(zwłaszcza ten z Komnaty) :DD
Moim Draco..:)
A twoim Igrek ?
...:)...

igrek3_2

Harry powinien zostać Aurorem, dlaczego?

Gdyny został szukającym latał by na miotle, łapał znicza i zarabiał fortune, ale co by mu z tego było(dla niego kasa, ale dla innych...). Ludzie by gineli zabijani przez czarnoksiężników, a Harry jest przecież świetnym czarodzijem i mógłby bronić tych niewinnych ludzi. Za to też dostawał by kasę, a w dodatku chroniłby ludzi przed śmiercią. Jest ylko jeden minus, sam mógłby zginąć, ale nawet jakby..to zginął by godznie, jako potężny czarodzije, kóry bronił ludzi, a nie jako szukający w Quidichu. Jeszcze jedno: Aurorem mógłby być dożywotnie spójżmy, np na takiego Dumbledora, on co prawda nie był Aurorem, ale był potężnym czorodzijem, nawt,kiedy był już bliski śmieci. A szukającym mógłby być co najwyżej do 40 - stki jak by dobrze poszło, bo sprawność już nie ta.

O ja nie mogę, ale się rozpisałem ;)

pytania nie mam

igrek3_2

Ja chyba najbardziej lubię Sneapa, który mimo wszystko cały czas był po stronie dumbledora. Na poczatku, keidy czytałem pierwsze ksiażki go nie lubilem, a kiedy zabił Dumbledora to go aż znienawidziłem, ale po przeczytaniu Insygni zmieniłem zdanie ;) SEVERUS SNAPE!!!

igrek3_2

Można powiedzieć , ze prawie same mroczne charaktery...:) No Snape niby był dobry..ale przez większa część Harry'ego każdy myślał , że jest zły...:DDDD

Dzieci Harry'ego i Ginny czy Rona i Hermiony...? :)
A tak w ogóle to zauważyliście , że wszystkie imiona dla swoich dzieci wybierała Harry ? :DDD

...;)...

Jasperek123443

Dzieci Rona i Hermiony, ponieważ jest coś takiego jak GENY i mogą się wrodzić w Freda i Georga, a to oznacza, ze będą bardzo fajne i zabawne ;)

No rzeczywiście wszystkie imiona wybierał Harry i przyznam, że Genni też powinna mieć prawo do głosu, a wy jak sądzicie?

A myślicie, że Syn Harrego i Syn Draco,a polubili by się?
Tak, czy Nie?

igrek3_2

No właśnie..trochę mnie to wkurzyło , ze Ginny nie miała prawa do głosu...
Nie wiem...moze by się polubili..ale w to wątpie..:D Chociaż Lily mogła by go polubić..:DDDDD

Gdyby Harry miał rodzeństwo czy Ron Nie miał ?

...;)...

Jasperek123443

Gdybyu Ron nie miał rodzeństwa to byłoby do bani, a Harry mógłby mieć, chiciaż brata.

Wiecie, że ten temat ma już ponad 271 odpowiedzi i to dzięki naszej trójce, bo jak widać od jakieś czau to tylko my piszemy i czasami jescze jakiś tam Harry Fan.

Bil, czy Charly?

igrek3_2

Kurcze, trochę sie wyłączyłam z dyskusji;)

Bill. Bo ma długie włosy;)

A co do mojego ulubionego bohatera to jest jeszcze Syriusz;)

Eva_DeRiddle

A mam do Was takie pytanko poza grą; ile lat mieliście jak zaczeliscie czytac "Harry'ego" i skąd tak w ogóle Wam przyszło do głowy sięgnąc po tę książkę?

igrek3_2

Hm..zauważyłam...:DDD I SUPER..:)

Bill..:)

Voldemort jako gej czy Bellatriks jako lesbijka ? :DDDD

...;)...

Jasperek123443

Voldi jako gej!;DDD nie mogę sobie tego wyobrazic, niestety.
Więc Bella jako lesbijka.
Ciekawe czy zapełnimy całe 15 stron ;P

Eva_DeRiddle

Ja zaczołem czytać harerego w wieku 7 lat, a wy?

Co do pytania to Bella jako lesbijka, bo Voldiego, jako geja sobie nie wyobrażam.

A 15 stron to na pewno będziemy mili ;)

Eva_DeRiddle

nie wiem..wszystko jest możliwe...:DDDD

Knot i Scrimgour czy Umbridge i Trwlawney ?

...;)...

Jasperek123443

Umbridge i Trwlawney

To kiedy zaczełyście czytać?

igrek3_2

W piątej klasie...:) Miałam chyba 10 lat...a może 11...już sama nie wiem...:DDDD

A pytania narazie nie mam...:)

A ty Eva ile lat miałaś ?

...;)...

Jasperek123443

Słuchajcie dziewczyny muszę już lecie. Napiszę wieczorem. Do zobaczenia, a raczej do napisania hehe ;)

igrek3_2

Do napisania...:)
Ja też spadam...:)
A pytanie : Draco i Tom Riddle czy Draco i Snape ? ;DDDD

...;)...

Jasperek123443

Witam znowu, Jasperek;)

Wymyśliłam pytanie:

Profesor Trelawney grająca w Quiditcha czy Voldemort wróżący sobie przyszłość z herbacianych fusów?

Jasperek123443

ja coś koło 8. Nraciszek mi kupił ksiązkę pod choinkę;)

Eva_DeRiddle

Braciszek*

I Tom Riddle i Draco;) też muszę iśc;(

Eva_DeRiddle

Ok...a więc nie potrafie wyobrazić sobie Voldemorta wróżącego sobie z fusów...:D Więc Profesor Trelawney grająca w Quiditcha...Ale by był ubaw..;DD

Voldemort który przechodzi na dobrą stronę czy Dumbldore który przechodzi na złą?

...;)...

Jasperek123443

Voldi przechodzący na dobrą stronę. Nawet przez pewien czas myślałam, że poczuje skruchę i "scali" swoja duszę, ale nie... Co prawda, sądząc po młodych latach Albusa, on był blizej przejscia na zła stronę. Alę wybieram opcję z Voldim.

Sir Cadogan czy Gruba Dama jako "strażnik" salonu Gryffindoru?

Eva_DeRiddle

Gruba Dama, z nią zawsze było śmiesznie ;)

Lepiej oglądać filmy o Harrym z Polskim dubbingie, czy orginalnym Angielkim?(w tym języku można wybrać napisy lub jak ktoś dobrze zna Angielski może oglądać bez)

igrek3_2

Ooo...a więc tak.... NIENAWIDZĘ filmów z dubbingiem..po prostu nie mogę...aż coś mi się robi gdy tego słucham....;/ A KOCHAM angielski akcent...więc wybieram opcje nr 2... rzecz jasna zazwyczaj oglądam z napisami..bo po angielsku Harry'ego jest no dość trudno zrozumieć... Przez te wszystkie nazwy itp...;) Ale Uwielbiam filmy z napisami..;)

To się rozpisałam..;DD

Ok moje pytanie..: Harry jako wampir czy jako wilkołak ?

...;)...

Jasperek123443

Cześć. Myłślę, że G\Harry, jako Wilkołak był by fajniejszy, ale nie wiem dlaczego.

Gdyby mogłaby powstać tylko jedna para to którą byście wybrały?

Hermiona i Rona, czy Ginny i Harry?

igrek3_2

Hey..;)
hm...sama nie wiem..ale chyba Hermiona i Ron...bo bardziej lubie te postacie...;)

Aktorzy Anglicy czy Amerykanie powinni zagrać w filmie? I w ogóle chodzi mi o całą produkcje..;)

...;)...

Jasperek123443

Chyba dobrze, że Anglicy robili filmy. Amerykanie potrafią nakręcić niezłe gnioty. A z 2 strony wsród amerykańsjich aktorów można by znalezc ludzi, którzy by lepiej pasowali na postacie z "Harry'ego"
Ale ja ogólnie jestem przeciwna ekranizowaniu Harry'ego. Filmy całkowicie psują moje wyobrażenia. Po obojrzeniu filmu książka już nie jest taka sama. Wiem, że jak nie chcę to mogę nie oglądać, ale zawsze ciekawość wygrywa.

I ja też chyba wolę Rona i Hermionę, ale ogólnie nie lubię wątków miłosnych w tej książce;P

Ale się rozpisałam...;P

Która impreza fajniejsza: Bal Bożonarodzeniowy w "Czarze" czy przyjęcie w rocznicę śmierci Prawie Bezgłowego Nicka?

Jasperek123443

Dokładnie. Filmy zdubbingowane są do d***;D Ostatnio oglądałam pierwszy raz "Komnatę" bez dubbingu i zdziwiłam się, że Harry nie mówi jak 5-letnia dziewczynka;)

Harry chyba odgrywał i wikołaka i wampira podczas lekcji Lockharta;) Harry jako wilkołak, bo wampirków mamy przesyt. Edzio Cullen, bleee.. Z drugiej strony to wilkołaków też w Zmierzchu... No dobra, niech będzie ten wampir;)

A tak swoją drogą to fajnie, ze Rowling nie pociągnęła tematu o wampirkach. Kompletnie by to było oklepane.

Eva_DeRiddle

Jeżeli chodzi o książki to zdecydowanie bardzije podobało mi się Przyjęcie w rocznice śmierci. A jeżeli chodzi o film to bal bożonarodzeniowy był świetnie zorbiony. Szkoda, ze przyjecia w rocznice śmierci nie było pokazanego w filmie.

Zauważyliście, że dzisaij prawie w ogóle nie pisaliśmy? Trzeba to będzie nadrobić jutro!!! Jescze nie wiem, keidy, ale na pewno napiszę.

Pytanie:

Uczta w Hogwarcie, czy Mecz Quidicha? Co byście wolały?