X czy Y - zabawa, zobaczyłam ją na innym forum i mi się spodobała...;)
Pewnie niektórzy ją znają....;)
Przykład:
film czy książka ;)
I niech to będzie chociaż trochę związane z Harrym Potterem..;) Obojętnie czy z książką czy z filmem...;)
Więc jedna osoba zadaje pytanie np. książka czy film , a druga wybiera jedną z tych rzeczy i też zadaje pytanie...;)
Więc ja zaczynam..;)
Harry czy Ron ?
Eva zgadzam się...bardzo dobrze ,że w Harrym nie ma wampirów...;DD I bardzo ale to bardzo dość mam Edwarda za Zmierzchu..kurcze jak Pattinson zagrał w Harrym to nie było o nim nic słychać...a zagrał wampira..i już fanki się obudziły...ja go nie lubię...jest bleeee....;DDD
Właśnie w niedziele nie pisaliśmy ! ;DDDD Ale ja dzisiaj będę później dopiero wieczorem...;( Ale Będę..na pewno...;DDD
Mecz Quidditch'a...;DDD Och..chciałabym to zobaczyć..;DDD
Kogo byście woleli spotkać :Daniela Radcliffe'a(Harry) czy Ruperta Grinta(Rona) czy Emme Watson(Hermiona)?
...;)...
Emme Watson oczywiście ;)
Z kim najchętnie poszłybyście na randkę, do kina, na dyskoteke itd?
O...to pytanie mi sie podoba..;DDD
A więc...oczywiście , że z Tomem Feltonem..;) Jeżeli chodzi o postacie z Harry'ego Pottera...;DD
A wy z kim ? ;)
...;)...
Mi też bardzo się podoba to pytanie;P
Hmm jeśli chodzi o postacie z "Harry'ego to oczywiście poszłabym z Tomem z "Komnaty", tylko, że jest pewien problem; jest prawie 15 lat ode mnie starszy;D
A poza tym jest paru aktorów, z którymi bym chciała pogadać czy coś;)
Jest o 15 lat starszy ? hm..nie za bardzo...;DD Tom Felton jest ode mnie starszy o 7 lat...;)
Czyli innymi słowy masz gdzieś 17 lat ? ;DDD
Blisko. Tak dokładniej to niedługo skończę 16;)
A więc Ty też jesteś ,mniej więcej koło tego;) Dokładniej oczywiście nie chcę mi sie obliczać, bo nie byłabym sobą gdybym chciała;P
Ja tak samo... kurzce na oko strzelałam , ze 17...a ja tak samo...niedługo kończę 16...:DD
I na serio.....kurcze pytania mi sie kończa...:D
nom...
Dumbldore jako młody niegrzeczny chłopiec czy jako wszystkowiedzący i stary ?
...;)...
Dumbledore, jako wszystkowiedzący i stary ;)
Ja dopiero skończyłem 15 i niestety jestem najmłodszy, ale mam nadzije, ze to nic nie zmienia?
Skoro Dumbledore to może Voldemort?
Tom Riddle, jako nastolatek chodzący do Hogwartu, czy Tom Riddle, jako Voldemort, a zarazem potężny czarodziej?
No nie wiem...;) No dobra, niech bedzie to nic nie zmienia:)
A tak apropos, skoro wszyscy jestesmy mniej więcej w tym samym wieku to czy nie czekają was za około miesiąc głupie testy?:P
A ja wolę Albusa niegrzecznego chłopca;)
I oczywiście Tom jako nastolatek. To właściwie mój ulubiony wątek w książce, dla mnie i tak za mało przez panią Rowling pociagnięty. Mogłabym więcej poczytać o latach szkolnych Voldiego.
Zwierciadło Ein Eingarp ;)
A co do lat to 15 skończyłem w grudniu, więc w tym roku tak jak wy skończę 16, tylko, że późno.
A testy niestety ;(, ale trzeba się będzie trochę pouczyć ;(
Skoro tak fajnie nam się ze sobą piszęto może popiszemy sobie przez gg?
Pdacie mi swoje numry?
Och na srerio te głupie testy...jeszcze nawet nie zaczęłam powtarzać klasy 1 i 2..:DDD A jak wam poszły egzaminy próbne ?
O to nawet dobry pomysł...;D A więc to jest moje gg : 22028713...;D
Znaczy to jest mój drugi numer którego rzadko używam..ale jak mi napiszecie na ten to wam napiszę mój prawdziwy...;DDD
ok... pytanie : Mieć za nauczyciela Snape'a czy Lockharta? ;D
...;)...
Obrona przed czarną magią...
Skoro jesteśmy przy przedmiotach to :Wróżbiarstwo czy Historia Magii ?
...;)...
Ja bym wolała się uczyć historii magii, tylko może z ciekawszym nauczycielem niż profesor Binns.
A jeśli chodzi o testy próbne to nawet niezle ( matma-33, polski-49, angielski-49) Jestem zadowolona, ale znając mnie zjade troche niżej na tych egzaminach na serio;)
A u Was jak było?
Hmm pytanie: kto zafundowal Umbridge fajniejsze pożegnanie; Weasleyowie czy centaury?
Jasne , że Weasley'owie...;) Och..uwielbiam Freda i Georga...;DD
hm....mi gorzej poszło na próbnych...znaczy w ogóle mi matma nie wyszła..;DD Miałam tylko 29 pkt...z polskiego chyba 43...ale nie jestem pewna...a z angielskiego tez jakoś tak..;DD Jej...;DDD A tobie Igrek?
hm...Cormac McCorn i Hermiona czy Harry i Emilia Vane?
...;)...
Poprawka....źle napisałam..znaczy sie Cormac McGllen(a zresztą sama nie wiem jak to sie pisze...) ;DD
...;)...
Hagrid...;DDD Jasne , ze Hagrid...;)
Hm...Hermiona jako piosenkarka czy Luna jako modelka ?
...;)...
Hermiona jako piosenkarka ;)
Ron mieszkający u Dursleyów, czy Harry mieszkający u Wesleyów?
Ron u Dursley'ów by nie wytrzymał..:D
Więc Harry mieszkający u Weasley'ów...;)
hm....zobaczyć Hogwart czy Sklep Freda i Georga ?
...;)...
zdecydowanie Hogwart :)
chociaż sklep też jest bardzo ciekawy!
mieć jako skrzata domowego Zgredka, czy Mrużkę, czy Stworka? :>
Zdecydowanie Zgredka...;)
hm...Zaprzyjaźnić się z Harrym czy Draconem ?
...;)...
najchętniej i z tym, i z tym :)
ale niech będzie Draco! ciekawsza osobowość!
pracować w Żonglerze, bądź też w Proroku Codziennym? :>
Och..tez bym wybrała Draco'a...;)
Chyba raczej w Proroku Codziennym...ludzie raczej nie uznają Żonglera...;DDD
Mam takie pytanie, ale nieco inne..;)
Gdybyście mogli użyć jednego zaklęcia z Pottera- któro to by było?
...;)...
Kurczę, jest tyle zaklęć, których chciałabym użyć! Avada kedavra, oczywiście! Nie no, żart.
W zależności od sytuacji, chyba...
Ale chciałabym się deportować na przykład :)
A jakiego eliksiru? :>
hm... chyba veritaserum...:DDDD
A tak nie związane z Harrym ale z madią..;)
Jaka chcielibyście mieć moc? Chodzi mi tu np. o latanie teleportacje itp...;D
...;)...
znikanie i latanie ;)
Jasparek zrobiłaś mały błąd na filmwebie...chodzi o to, że zagłosowałaś na 9 osób a nie na 10.
MOgłabyś to poprawić?
A możliwe później zobaczyłam , ze nie dałam nikomu 8pkt...;)
Jasne zaraz to poprawie...;)
...;)...
O...nie zadałam pytania...
Ron I Hermiona czy Harry i Ginny ?
Kurcze muszę pomyśleć nad fajnymi pytaniami..:)
...;)...
Hermiona jako ruda...;DD
hm... Harry jako mugol czy Dudley jako czarodziej..;)
...;)...
Żadnego nie wyobrażam sobie w tak nietypowej dla nich roli;)
Za nic nie chciałabym żeby Harry stał się mugolem...
Więc już niech ten Dudley będzie czarodziejem;)
A teraz pytanko:
Co byście woleli:
Oddzielać zgniłe gumochłony od dobrych bez rękawic ochronnych, czy czyścić nocniki w skrzydle szpitalnym?
O kurcze nie wchodzę tu od paru godzin a zabawa się rozkręca;)
Wolałabym pracę nad gumochłonami.
Jeśli już jesteśmy przy szlabanach to wolelibyście taki jaki dostał Ron (czyszczenie medalionu Toma Riddle'a, z przerwami na wymiotowanie na medalion ślimakami) czy jak Harry (odpowiadanie na listy wielbicielek Lockharta)?
A wiec tak:
Telekineza (dobrze rozwinięta coś jak Dr Jean Grey w X-menie ale tak abym mogła bez problemu nad tym panować:)
Teleportacja
Och...Eva jasne ,że taka kara jak Harry (odpowiadanie na listy wielbicielek Lockharta)...;)
Zjeść Fasolkę Wszystkich Smaków o smaku woskowiny z uszu czy fasolkę o smaku glutowatym?
;DDDD
...;)...
A ja bym wolała czyścić medalion Toma;) Zawsze jest szansa, że Tom go kiedyś nosił;P
Po głebokich rozważaniach na ten temat stwierdzam, że wolę fasolkę o smaku woskowiny.
Co my na takie obrzydilwe tematy gadamy?
Lepiej być obryzganym przez soki z mimblulusa mimbletonii (kaktus Neville'a) czy wejść po kostki w smocze łajno?;)
Neville i jego roślinka rządzą, więc wybieram pierwsze! XD
wypić eliksir wielosokowy po profesor Trelawney czy Umbridge? *_*
chyba już wolę amortensje.
strach się bać, gdybym wydała wszystkie swoje tajemnice :)
zmierzyć się ze sphinksem i jego zagadką czy ogromnymi pająkami? :----)