Znalazłem gdzieś taką gre.
Polega ona na tym że ktoś zadaje pytanie a druga osoba odpowiada na nie i zadaje swaoje.
mam nadzieje że wam się spodoba
ja zaczne:
Jak brzmi pełne imię i nazwisko dubeldor'e? (chodzi o wszystkie imiona)
Miłej zabawy
Ja wiem, że Lucjusz nie zginął, to było takie podchwytliwe pytanie :)
Za wydanie Voldemortowi kryjówki Potterów, i zabicie 12(?) mugoli.
To chyba wszystko?
W jaki sposób Harry dowiedział się, że Snape wie o przepowiedni?
od Trelawney, która opowiedziała mu o podsluchanej rozmowie z Dumblem w Świńskim Łbie ;p
nastepne pytanie: jak nazywa się wytwórca różdzki Kruma?
łooo... wszystkie???
-bo stawiał ujemne punkty za nic
-bo miał tłuste włosy XD
-prześladował go
-uwziął się na niego\
-myślał że jest śmieciożercą XD
jak zginął Snape?
Jak już to "twoja stara". Poza tym, to już tak stara, głupia odpowiedź, że mógłbyś sobie darować. Księciem Półkrwi był Snape.
Poprawiam błędy napotkane wyżej:
1) pisze się Umbridge, a nie Umbrige.
2) Kierowca Błędnego Rycerza miał na imię Ernie (nazwiska niestety nei pamiętam, a nie mam jak sprawdzić). Stan był tam konduktorem.
3) dopełnie powyższą odpowiedz: za zabicie 12 mugoli i 1czerodzieja- Petera Pettigrew.
Odp na w/w pytanie:
Dowiedział się jak oglądał wspomnienie Dumbledore'a (rozmawiał on wtedy z prof. Trelawey w Gospodzie Pod Świńskim Łbem).
Moje pytanie:
w której części Hermiona, Ron i Ginny dowiadują się o stanie zdrowia rodziców Neville'a?
bo myślał że wrzucił swoje nazwisko do Czary Ognia, żeby "zasłynąć w szkole".
Któremu i w jaki sposób odcięto ucho z bliźniaków Wesleyów ?
Dementując powyższe plotki co do imion dzieci Harry'ego i Ginny: Lily, Albus i James ;) a to pytanie już padło - George'owi, nietrafionym w cel zaklęciem Snape'a. Imię i nazwisko urzędniczki, która przysyła upomnienia za użycie czarów przez nieletnich?
Mafalda Hopkirk
Dlaczego Blackowi zależało na tym, aby to Petigrew został strażnikiem tajemnicy Potterów?
Bo nie chcial narazic Potterow na niebezpieczenstwo. Wydawalo mu sie, ze Voldemort nie bedzie szukal takiego tchorza jak Glizdogon.
Pytanie:
Jak mial na imie chrzesniak harry'ego?
Bo myślał że Voldemort nigdy nie pomyśłi że takiemu słabeuszowi jak Petigrew powierzyli swoją tajemnice!!;D
yyy...magiczny przyrząd do wykrywania podstepów..?
miał na imie Syriusz Black a co do twojego pytania:
Fałszoskop
czy Snape chciał zabić Voldemorta? dlaczego?
Chrzestnym Harry'ego owszem był Syriusz ale chrześniakiem Teddy ;P
Hmm Snape chciał doprowadzić do upadku Voldemorta a w konsekwencji jego śmierci za to, że zabił Lily ale czy sam go chciał zabić to tak nie do końca.
Kogo mogła dotyczyć przepowiednia?
za zabicie 12 mugoli i Petera... a do tego wydania Potterów to nie jestem pewna... Przecież większość ludzi nie wiedziała, że oni byli ukryci
Za zabójstwo 12 mugoli, Petera Pettigrew i za działanie z Voldemortem..
żadnej z tych "zbrodni" nie popełnił...
Jak nazywała się przyjaciółka ciotki Petuni ?
...;)...
mam poprawkę do pytania "Skąd Petunia wiedziała o dementorach" GreenMile odpisała, że "Była w końcu siostrą matki Pottera, Lilly, która była czarownicą." a to nie jest właściwa odpowiedź, bo tak naprawdę to nie mówi skąd Petunia o tym wiedziała. Ciotka Harry'ego, gdy on ją o to zapytał odpowiedziała: "Słyszałam, jak ten okropny chłopak, mówił jej to wiele lat temu" osobiście myślę, że chodziło jej o Snape'a a nie o Jamesa, bo to w końcu od Snape'a Lily dowiedziała się, że jest czarownicą i on jako pierwszy opowiadał jej o życiu czarodziejów.
"Harry jest naszą największą nadzieją. Zaufajcie mu."
Kiedy Harry dowiedział się, że on też jest horkruksem?
Ponieważ jego matka nazywała się Prince <książę>, a Snape był półkrwi czarodziejem, jego ojciec był mugolem, matka czarownicą.
Jak nazywały się urządzenia do odstraszenia smoka od wejścia do skrytki w banku Gringotta?
Tom Marvolo Riddle
Jak Lee Jordan umieszczał niuchacze w gabinecie Umbridge?
Ps. dobrze pamiętasz:)))
Bo został skonfundowany przez Hermionę, wobec czego nie obronił wszystkich strzałów.
Imię ojca Snape'a?
Bellatrix oczywiście, swojej ukochanej pani..
kiedy Harry po raz pierwszy zetknął się z myślodsiewnią i czyje wspomnienia zobaczył?
U Dumbledora ( HPiCO) jak był u niego w gabinecie i przez przypadek "wpadł" do myślodsiewni i zobaczył Bartego Crucha juniora ( nie wiem jak sie to pisze :D)
Kto torturował rodziców Nevilla ??
Chyba na Boże narodzenie w Hogwarcie...
Dlaczego patronus Tonks miał kształt czworonoga ( nie powiem , jakiego dokładnie bo to było PRAWIE odpowiedź na pytani :D )
miał kształt wilkołaka...dlatego ze była zakochana w Lupinie:)
w jakich okolicznościach George stracił ucho?
Jak w HP i IŚ "przewozili" Harry'ego do Nory , gdzie miał być bezpieczny :)
Jak w HP i ZF (chyba w tej części ) nazwał Lupina James Potter podczas gdy wychodzili z sumów...
do Nory "przewozili go" za pomocom świstoklika którym był czajnik czy coś takiego...
a na drugie pytanie nie odpowiem...
bo nie pamientam^^
LOL. Nie no dobry żart. Nie ma to jak odpowiadać na pytanie, które było odpowiedzią.
Nazwał go 'Luniaczek' :) A potem jeszcze spytał go jak odpowiedział na któreśtam pytanie, jak wygląda wilkołak :)
Fretka... W 6 części potronus Tonks zmienił formę na Wilka/Wilkołaka xD... Przysmak Horacego Slughorna???
kandyzowane ananasy ? Jakoś tak tylko nie pamiętam czy w cukrze czy bez xD
Oddaję pytanie.