Znalazłem gdzieś taką gre.
Polega ona na tym że ktoś zadaje pytanie a druga osoba odpowiada na nie i zadaje swaoje.
mam nadzieje że wam się spodoba
ja zaczne:
Jak brzmi pełne imię i nazwisko dubeldor'e? (chodzi o wszystkie imiona)
Miłej zabawy
W IV klasie, kiedy zobaczyła jak skrzaty domowe są sponiewieranie przez czarodziejów.
Jak nazywał się wujek Rona, który zmarł kiedy zobaczył panuraka?
To był wujek Bilius ;]
Jak nazywała się skrzatka opiekująca się Barty Crouch'em (juniorem)?? (Jeśli pyt. się powtórzyło to sorka.)
Hmm...to był Ollivander, Luna Lovegood, Dean Thomas i Gryfek.
Kto ich z uratował i przypłacił to życiem?? ;(
A więc to była: kość ojca, ciało sługi i krew wroga.
W której klasie Hermiona uważyła eliksir wielosokowy i dlaczego??
Uważyła go w drugiej klasie po żeby Harry, Ron i Hermiona przemienili sie w kumplów Draco Malfoya żeby dowiedzieć sie czy jest dziedzicem Slytherina.
Kto uratował Harrego przed Voldemortem gdy był w zakazanym lesie w pierwszej części ?
To był centaur Firenzo ;]
Wymieńcie wszystkie 'przeszkody' chroniące dostępu do Kamienia Filozoficznego...
Najpierw były diabelskie sidła, potem trzeba było wsiaść na miotłe i złapać właściwy klucz do drzwi, potem należało wygrać partie szachów, następnie pokonać trolla, i na końcu wybrać właściwy eliksir i go wypić.
Jakie wspomnienia pokazał Dumbledore Harremu w 6. części ? ( w ksiażce a nie filmie).
Wspomnienia o Voldemorcie, ponieważ chciał, żeby Harry poznał jak najwięcej informacji o jego życiu.
Kto dał Harry'emu błyskawicę ;]
Jego ojciec chrzestny Syriusz Black.
Kto komentował finałowy mecz MŚ w quidditchu ?
Ksenofilius.
w kogo Ron sie przemienił używając eliksiru wielosokowego przed wyprawą do Banku Gringotta w 7. części ?
W starego pedofila Albusa Dumbeldora. Pogroził gnojom że jak im nie da galeonów to nie da im kart z nowymi pokemonami.
Wymień szkolne przezwiska Jamesa, Syriusza, Remusa i wrednego kreta
gogoleco rozumu to ci pozazdrościć. a odpowiedź brzmi: Lunatyk, Glizdogon, Łapa, Rogacz
Z czyjego powodu Draco trafił do szpitala?
Hardodzioba
Jakie wspomnienie przywołał Harry za drugim razem, gdy Lupin uczył go zaklęcia Patronusa?
zobaczył w lustrze ain eingarp swoich rodziców
jak wynieśli Snapa z wrzeszczącej haty (tego nie było w filmie)
Nie, wydaje mi się, że rzucili na niego czar (unosił się nad ziemią) i tak go wynieśli.
W ilu częściach HP pojawiały się boginy?
A może... :)
No więc w HP i Więzień Azkabanu, HP i Czara Ognia (w labiryncie) i w Zakonie chyba... (wtedy co Molly Weasley sprzątała dom)
Sługa Voldemorta, animag, Glizdogon, tchórz, skończony dupek, przez którego Syriusz trafił do Azkabanu;]
A więc... w kilku zdaniach scharakteryzuj Snape'a ;) Wygląd, stanowiska, motywacja i takie tam...
O rany.....
No więc tak: Czarne, nigdy niemyte włosy i oczy, zawsze ubrany w peleryne, w której wyglądał jak nietoperz, syn czarownicy i mugola, należał do Slytherinu, mistrz eliksirów, wynalazca zaklęcia Sectumsempra, najpierw zagorzały śmierciożerca, potem wierny sługa Dumbledore'a, zakochany w Lily Evans, patronus-łania, najpierw nauczyciel eliksirów w Hogwarcie, potem nauczyciel obrony przed czarną magią, następnie dyrektor szkoły,zamordowany prze Nagini, nie lubił Jamesa Pottera i jego bandy...
Wystarczy? ;]
No, szczerze mówiąc to ja bym jeszcze dodała motywację, czyli:
Voldemort zabił jego miłość, Lily, a więc Snape postanowił zniszczyć go za wszelką cenę i mimo nienawiści pomagał Harry'emu.
Heh, ale jestem usatysfakcjonowana;)
Phi! ;P szczegóły..... :D
Dlaczego szkoła, do której chodził Harry,gdy nie wiedział, że jest czarodziejem skarżyła się na niego (dyra pisała listy do wuja Vernona)?
Dokładnie nie pamiętam, ale chyba dlatego, że na przykład raz w niewytłumaczalny sposób znalazł się na dachu szkoły i ogólnie miał takie "odchyły" od normy:)
Ile knutów to sykl i ile syklów to galeon?
21 knutow to 1 sykl, a 17 sykli to 1 galeon
Jakie brzmialo imie skrzata domowego pracujacego dla Chefsiby Smith?
Bo była w posiadaniu czarki Hufflepuff i medalionu Slytherin'a, których chciał użyć Voldemort na horkruksy.
Jakie wspomnienie wszczepił Voldemort Bujdce, żeby prawda nie wyszła na jaw?
Skrzatka Bujdka została oskarżona przez ministerstwo o przypadkowe dosypanie swojej pani trucizny do wieczornej filiżanki kakao.
Pytanie oddaję bo nie chcę jakiegoś powtórzyć ;]
Cóż... Rodzina Peverellów skoligacona jest z samym Slytherinem - a jak wiemy: Harry jest potomkiem Peverellów, a Tom Slytherina. Jasne jak słońce :)
Do jakiego domu należała Jęcząca Marta? ;D
Dla zabawy i po to żeby zostać sama
Jak nazywał sie wilkołak , który ugryzł Remusa Lupina(imię i nazwisko)
chodziło mi o to, że próbowała się zabić, mimo, że nie żyła, bo nawet po śmierci wszyscy się z niej śmiali
a odp. To był Fenrir Greyback
pyt. chodzi o film: Do kogo Ron porównał swój wygląd i zapach tuż przed balem?
Jeden, nazywa się Binns i uczy Historii Magii.
Jak nazywa się dom Billa i Fleur?