Znalazłem gdzieś taką gre.
Polega ona na tym że ktoś zadaje pytanie a druga osoba odpowiada na nie i zadaje swaoje.
mam nadzieje że wam się spodoba
ja zaczne:
Jak brzmi pełne imię i nazwisko dubeldor'e? (chodzi o wszystkie imiona)
Miłej zabawy
Chodzi o to ze Malfoy zaczarował Rosmerte imperiusem i kazał jej wysłac Slughornowi zatruty miód mając nadzieje ze bedzie to prezent swiateczny dla Dumbledora....???
Bo jesli chodzi o to... to moje pytanie brzmi:
Jak Harry pomógł Doggoriemu w labiryncie,,,??
......;)
Temu co go gra Pattison ???
A no to ten Wiktor ( Krum ja cie kochammm do ciebie szlocham ... Weasleye są super xD ) był taki opętany i już chciał celować w Cedrika ,a Harry do niego " padnij , no schyl się " no a drugi raz to jak już byli przy pucharze ale Diggory się potnął i Harry do niego podbiegł i mu pomógł , bo Cedrika już jakieś sidła czy co to tam było juz wciągało :) To było z filmu ,a nie pamiętam czy z książki było coś jeszcze ...
Moje pytanie:
O co Hermiona i Ron pokłucili się pod koniec balu Bożonarodzeniowego z okazji Turnieju Trójmagicznego ???
< heh... jak będzie za króti , to nie wiem co zrobię ;D>
Ron miał pretensje do Hermiony że jest z Krumem czyli wrogiem harrego w turnieju i sie pokłocili o to i hermiona sie poryczała...;)
Kto zamknął Moodego w skrzyni i sie za niego podawał...???;)
Barty Crouch Jr(nie jestem pewna pisowni:P) pijąc eliksir wielosokowy
jak nazwano Hardodzioba po ucieczce razem z Syriuszem?
No to ...
Co "wyleciało , wyślizgnęło się , wypadło " z głowy Severusa Snape'a gdy już prawie umarł ???
Molly Weasley :)
bO Bella chciała rzucic jakieś zaklęcie na Ginny , to się Molly wkurzyła :P
Któremu bliźniakowi odpadło ucho , a który zginął /..??
ucho odciął Snape Georgeowi, a zginął Fred
który z braci(chodzi o baśń) poprosił Śmierć o jakie Insygnium?
Wiem ze to byli bracia Peverellowie..
Najstarszy dostał różdzke..
Średni kamien wskrzeszenia
a Najmłodszy peleryne..
;)))
Co Harry napisał na grobie Zgredka??
Bo gdy Harry "rozmawiał < jeżeli można to nazwac rozmową xD > " z Malfoyem to sie kłócili i w ogóle było bardzo MIŁO ;]
I Harry już miał sobie iść , a Draco chciał na niego rzucić zalęcie " w plecy " a Szalonooki Moody cały czas obserwował tą sytuacje i szybko wyskoczył z ukrycia i krzyknął do Dracona , że nie wolno rzucać zaklęcia w plecy czy coś takiego i zamienił go w fretkę :DD
W filmie fajnie to było pokazane jak ta fretka Malfoy wchodzi Goylowi lub Crabbowi w spodnie xDD
Uff...
Ale się rozpisałam ... Normalnie CZAD :P
a pytanie gdzie?
to moze ja zadam:)
Do jakiego domu tiara przydzialu chciala przydzielic hermione, zanim wybral ja do gryffindoru?:>
"...a może do Gryffindoru..."
"...może jestem stara i brzydka..."
"...wkładajcie mnie, młodzieży..."
pytanie:
czego bał się Neville?
zapewne paru rzeczy, ale jeśli za wyznacznik przyjmiemy to w co zamieniał się bogin, to Snape'a, o to chodziło??
nie mam weny na pytanie niech ktoś inny zada, jeśli dobrze odpowiedziałam oczywiście:P
co do Marie to dobrze :)
zaklęcie Avada Kedavra
gdy przenosili Harry`ego z Privet Drive do Nory
w czyje sobowtóry zamieniła się trójka przyjaciół, gdy włamali sie do ministerstwa?
(HP i IŚ)
zamienili się w : dodę , hellboya i jasia fasolę
na jakim żelu harry stawia sobie irokeza na klacie ?
J. K. Rowling i WB zastrzegli sobie prawa do nazwy żelu.
Kto objął stanowisko nauczyciela przedmiotu Obrona Przed Czarną Magią w "Komnacie Tajemnic" ??
patronus harry'ego to jeleń ;]
kto włożył miecz Gryffindora do jeziorka, z którego wyciągnął go Harry ? -insygnia.
Masz na myśli Dolores Umbridge?
W którym roku odbyła się rocznica śmierci Prawie Bezgłowego Nicka?
ja bym powiedziała, że Stan Shunpike ;)
w drugim??
Jak pani Weasley nazwała Bellatrix zanim ją zabiła?? [7 tom]
Dolores Jane Umbrige
Jak mial na imie skrzat kobiety ktorej podobal sie Voldemort (6 tom) ?
Dolores Jane Umbrige
Jak mial na imie skrzat kobiety ktorej Voldemort sie podobal ( 7 tom) ?
eeh.
skrzatka nazywała się Bujdka, o ile pamiętam..
w 6 tomie odbyły się 2 pogrzeby. kogo ? ;>
czyje... ;p
hmmm Dumbledore'a i Aragoga??
Dlaczego w filmie Narcyza ma włosy blond-czarne, skoro w książce jest napisane, że była blondynką??
17??
Prawdziwego wieku nie określa ilość przeżytych lat, tylko to na ile chcemy sobie w podświadomości pozolić ;P czasem poprostu miło jest wrócić do dziecięcych marzeń, do świata pełnego magii, tam wszystko było łatwiejsze =D mamusiu, zaraz się popłaczę xD
Nie mam pojęcia dlaczego Narcyza Malfoy nie miała całych blond włosów...
Jak nazywała się roślina Nieville'a Longbottoma?
Hagrid był półolbrzymem po matce. (no chyba, ze chodzi o to, że był gajowym:P)
Z którego tomu dowiadujemy się jak przezywali Snape'a w szkole James i jego przyjaciele, w jaki sposób się dowiadujemy i jakie to było przezwisko?
W pierwszej części Harry i spółka musieli pokonać kilka "pułapek", zastawionych przez nauczycieli, żeby dostać się do kamienia f. Jakie zadanie postawił przed nimi dyrektor??
tzn co zrobił żeby ochronic kamień?no to zaczarował lustro tak żeby widział kamień tylko ten co chce go ZNALEŹĆ a nie wykorzystać.
ile było insygniów śmierci ?
Potter?? Malfoy?? Dumbledore?? Grindewald?? ...tutaj kilku innych... Peverell??
nie mam pojęcia, o którego ci chodzi...
oddaje pytanie