Znalazłem gdzieś taką gre.
Polega ona na tym że ktoś zadaje pytanie a druga osoba odpowiada na nie i zadaje swaoje.
mam nadzieje że wam się spodoba
ja zaczne:
Jak brzmi pełne imię i nazwisko dubeldor'e? (chodzi o wszystkie imiona)
Miłej zabawy
Na początku książki jeszcze Rufus Scrimgeour, a potem Pius Thicknesse nie jestem pewien pisowni
Kto uczył eliksirów w HP6?
Slughorn...
Chodzi ci o to, że była dziewczyną??
Była też przyjaciółką Harry'ego i Ron'a (później też dziewczyną, narzeczoną i żoną ;P)
Ale stawiam, że odpowiedź brzmi:
Była córką mugoli.
Moje pytanie będzie pewnie banalne...
Harry dostał lusterko dwukierunkowe Syriusza, które później się zbiło...
Kilka razy zauważył w nim oko. Do kogo ono należało??
Do Aberhofa.
Pod czym spał Mundungus Fletcher na MŚ w quidditchu ??(HP Czara ognia)
Pod płaszczem zawieszonym na dwóch kijkach ;>
Jak miał na imię brat Albusa Dumbledore'a?
Był szukającym w drużynie Bługari.
Dlaczego Ginny zerwała z Deanem(tak się to chyba pisze)?
Ginny zerwała z Deanem, kiedy Harry wypił 'płynne szczęście' i przechodząc przez wejście do dormitorium pod peleryną niewidką 'zachaczył' o Ginny, a ona myślała że to Dean i obraziła się na niego ze to, że znowu pomagał jej przy przechodzeniu przez dziurę, gdyż ona tego nie lubiła.
trochę zawiłe ale chyba da się zrozumieć.
jak nazywało się 'płynne szczęście' (pełna nazwa eliksiru) ?
Felix Felicis, czyli po polsku Szczęśliwy Szczęściarz ;)
Kiedy obchodzi urodziny książkowy Severus Snape?
9 styczeń.. ;)
kto zginął podczas przenoszenia Harry'ego do Nory w 7 cz. [wtedy kiedy było 7 Harry'ch itd. ]
Biedna Hedwiga i Szalonooki ;(
Wymień przynajmniej 2 gatunki smoków z powieści o Potterze
norweski smok kolczasty - Norbert ;pp
i rogogon węgierski - Harry z nim walczył w 4 cz.
kto zdradził GD, doniósł Umbridge??..
a co do smokow byly jeszcze Chiński ogniomiot Szwedzki krutkopyski i Zielony pospolity walijski
wiem o tym, ale trzeba było 2 wymienić.. oO
nie czepiaj się..
dostał Zmiatacza. ;]
wymieńcie WSZYstkie horkrukry Voldemorta.
1. Nagini
2. Pierścień Gaunta
3. Dziennik Toma Riddle'a
4. Diadem Ravenclaw
5. Puchar Hufflepuff
6. Medalion Slytherine'a
7. Harry Potter
Wymień posiadaczy Czarnej Różdżki (od Dumbledora)
Pucharu równocześnie dotknęli Harry i Cedrik, ale Cedrik został zamordowany i nagrodę dostał Harry. Ja uznaję to za remis (liczyło się dotknięcie Pucharu).
Kiedy Tom Marvolo Riddle obchodził urodziny?
31 grudnia (dokładnie miesiąc przede mną ;P)
eeee... jak nazywa się wydawnictwo, które wydaje "Harry'ego Pottera" w Stanach Zjednoczonych?
Co miał na myśli zgredek w II części, że w Hogwarcie będzie działo się cos strasznego i skąd to wiedział?
miał na myśli otwarcie komnaty tajemnic, dziennik Toma Riddla. etc
gdzie został pochowany Zgredek ?
w ogrodzie kolo Muszelki (dom bila i fleur). Dlaczego L. Malfoy wlozyl Ginny dziennik T.Riddla do kociolka, skoro nie wiedzial ze to horkruks i ze
otworzy komnate? To pytanie mnie nurtuje.
ok więc kto pomagał Harry'emu Ronowi i Hermionie dostać się do banku Gringota w 7 cz. ?
jak szli do Hogwartu? na peronie, w przedziale, no nie wiem..
kto uczył 'mugoloznawstwa' w 7 cz. ?
Sloneczkoxxx tylko my odpowiadamy ? ;))
haha rzeczywiście ;] A więc uczył Alecto Carrow (cudowny człowiek) xD Jak nazywali Lupina przejaciele? (we wspomnieniu Snapa)
Zostaje oszołomiony przez Hermionę Granger, podczas próby rzucenia się na Lavender Brown, albo najprawdopodobniej trafił do Azkabanu.
Co się stało z ciotką Marge ???
Bellatriks Lestrange nie występuje w "Harrym Poterze i Więźniu Azkabanu", to było w "Insygniach Śmierci" a powiedziała:
-Co się stanie z twoimi dziećmi, kiedy cię zabiję?! - wrzasnęła Bellatriks, ogarnięta szałem mordu tak jak jej pan, podskakując i robiąc uniki wśród tańczących wokół niej świetlistych grotów. - Kiedy mamusia połączy się ze swoim Fredziem?!
Co Harry dostaje od Freda i Georgea ???
1) Beauxbatons - Fleur Delacour
2) Durmstrang – mistrz quidditcha Wiktor Krum
3) Hogwart – prefekt domu Hufflepuff, Cedric Diggory
4) Hogwart - Harry Potter
Czym podróżowali zagubieni czarodzieje ???
ain eingarp acreso gewtel az rawtawte in maj ibdo.
wymień 7 członków klubu ślimaka
Co do wcześniejszego pytania:Malfoy pozbył sie dziennika bo dowiedział się że ministerstwo planuje "nalot" na jego dom w poszukiwanie czarnomagicznych przedmiotów ,a jak wiadomo dostał dziennik od Voldemorta więc uznał go za czarnomagiczny i starał się go pozbyć.
,
Harry Potter, Hermiona Grenger, Ginny Weasley,Neville Longbottom, Marcus Belby , Blaise Zabini,Cormac McLaggen.
Który z Weasleyów został zaatakowany przez wilkołaka ?
Bill
co przywiózł Harry'emu Hagrid na pierwsze spotkanie (oprócz tych rzeczy związanych z Hogwartem)