Helikopter w ogniu

Black Hawk Down
2001
7,8 319 tys. ocen
7,8 10 1 318565
7,4 39 krytyków
Helikopter w ogniu
powrót do forum filmu Helikopter w ogniu

Bezsensu film

ocenił(a) film na 1

Jak dla mnie to do kitu bo nie ma tutaj żadnej akcji tylko nudne gadanie aktorów. Film się wlecze powoli i niczego ciekawego w nim nie ma. Takich gniotów niestety muszę unikać bo tego się wręcz nie da oglądać.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
qbeck

Takimi tekstami to możesz sobie poszpanować wśród kolegów. Dorośnij trochę to porozmawiamy.

ocenił(a) film na 10
Borat

Mój boże, ja też lubię rabo (pierwszą krew) i kocham "Szklaną Pułapkę" (Willis wymiata), ale jak mozna nie docenic "Helikopera"?

To jeden z moich ulubionych filmów.

Nie czuć tu nic z trochę jednka sielankowego "Szeregowca Ryan'a".

Nie ma AKCJI?!
Moja siostra stwierdziła że nic tylko się strzelają w tym filmie, a ty mi mówisz o braku akcji?

Nawet teraz mam na swojej MP3 cały soundtrack z filmu!
Muzyka wgiotła mnie w fotel.

Zdjęcia, wspaniałe! Szczególnie te przed misją, gdy widzimy jak źmigłowce swobodnie lecą nad morzem. Poprostu miód!

Axel, podałbyś racjonalne argumenty w końcu.
O twojej "Modzie na Sukces" się nie wypowiadam...

Z Oposem już się kiedyś kłuciłem więc, nie będę to pisał :)

Dobrze że są tu jeszcze tacy ludzie jak Twister, popieram cię na całejk linii. Stary moje uznanie że masz siłę jeszcze się tu wypowiadać...

użytkownik usunięty
Bizon

"Nie czuć tu nic z trochę jednak sielankowego "Szeregowca Ryan'a"

No z tym to przesadziłeś. Jak "Szeregowiec Ryan" ze sceną lądowania na plaży w Normandii jest sielankowy, to ja chyba mam mylne pojęcie co do znaczenia słowa "sielanka".

ocenił(a) film na 10
Borat

Mój boże, ja też lubię rabo (pierwszą krew) i kocham "Szklaną Pułapkę" (Willis wymiata), ale jak mozna nie docenic "Helikopera"?

To jeden z moich ulubionych filmów.

Nie czuć tu nic z trochę jednak sielankowego "Szeregowca Ryan'a".

Nie ma AKCJI?!
Moja siostra stwierdziła że nic tylko się strzelają w tym filmie, a ty mi mówisz o braku akcji?

Nawet teraz mam na swojej MP3 cały soundtrack z filmu!
Muzyka wgiotła mnie w fotel.

Zdjęcia, wspaniałe! Szczególnie te przed misją, gdy widzimy jak źmigłowce swobodnie lecą nad morzem. Poprostu miód!

Axel, podałbyś racjonalne argumenty w końcu.
O twojej "Modzie na Sukces" się nie wypowiadam...

Z Oposem już się kiedyś kłuciłem więc, nie będę to pisał :)

Dobrze że są tu jeszcze tacy ludzie jak Twister, popieram cię na całejk linii. Stary moje uznanie że masz siłę jeszcze się tu wypowiadać...

ocenił(a) film na 7
Bizon

hey Solid Snake
Wreszcie ktoś normalny.

Borat

Każdy kto ma zdanie takie samo ja Tłister jest normalny, cała reszta jest BEEEEEEEE.
No tak, jak się mu włazi w dupę, to się otrzymuje pochwały. Prawdziwy TROLL z tego ciołka.
Aż nasuwa się stwierdzenie z kultowego już kabaretu TEY: "...to dziwe, kiedyś normą był ogół, a nie margines". :D:D:D

ocenił(a) film na 7
qbeck

Po prostu uważam że ma rację bo helikopter w ogniu to bardzo dobry film i nie trzeba być miłośnikiem tego typu filmów żeby to stwierdzić.

A jak ktoś pisze o tym filmie, że jest słaby nie podając konkretów albo tak jak Axel, że w filmie nie ma akcji to na prawdę trzeba być głuchym i ślepym żeby tego nie zauważyć

Borat

Ty jeszcze tego nie rozumiesz. Bożeeee!!! Dobra wyjaśni ci, bo już mi ciebie żal.
Ja filmu nie widziałem - mam go gdzieś - nie będę nad nim płakał jak wy, że ktoś go obraża nawet jeśli mi się spodoba. chodzi o to pajacu, że obrazasz ludzi, którzy lubią Rambo, co nie ma związku z dyskusją jaką się tu prowadzi - jaka by nie była. Jesteś dla mnie gnojem z tego powodu i podpisuje się tam pod tymi, którzy na forum wyzywali cię od Trolli. Proste - skapowałeś już biedaku.

Borat

Z takimi śmieciami nie mam o czym gadać. Sam kurwo zaczołeś więc się teraz nie sraj po kątach. Zachowujesz się jak ciota, wyglądasz jak ciota i ciotą pozostaniesz, TROLLU smierdzący.

qbeck

To się tyczy Tłistera, ale to chyba wszyscy wiedzą, bo tylko on się samicą pawiana.

qbeck

"Z Oposem już się kiedyś kłuciłem więc, nie będę to pisał :)"

Kłuciłeś się ze "szczurem" - dobry jesteś. kolejny lapsusiak obok pedałka Tłistera.

ocenił(a) film na 2
qbeck

Opos to torbacz, a nie szczur. Nie wiem czy wiecie, ale on zajebiście dobrze widzi w nocy ;)

"O twojej "Modzie na Sukces" się nie wypowiadam..."

Przyganiał kocioł, garnkowi. Czy ja mam powiedzieć o Twoim ulubionym serialu, którego teraz widzę, że nie masz w ulubionych. Za duża siara, czy jak? - Pytam poważnie, czemu już go nie masz w ulubionych?

ocenił(a) film na 10
opoz

Bo jak już kiedyś stwiedziałem oglądałem go z moją mamą i fajnie to wspominam, ale przemyślałem to i wywaliłem go, podobnie jak parę innych.

Żeby nie było mówimy o serialu "Ally McBeal" :)

Ale ja nienawidzę jak powstają takie kłótnie. Ja tu przychodzę normalnie pogadać na temat filmu, widzę że niektórzy np. qbeck cały czas tylko ciągnął te swoje "inteligentne" wywody (sam przyznał się że filmu niewidział, więc nie wiem po co się wypowiada w tym temacie).

Koniec kropka

ocenił(a) film na 2
Bizon

Przecież ja się nie kłócę. Wyzywam kogoś? Przysmak, to nie wyzwisko - prawda? ;)
A Ty? Nazwałeś mnie torbaczem - i jak mam teraz z tym żyć? :-)

ocenił(a) film na 10
opoz

Ja nie mówiłem o tobie, tylko o qbck'u.

Oj boże literka mi się smyknęła, a ci już zaczynają :)
Sorry, Opoz.

ocenił(a) film na 1
Bizon

qbeck - wielki szacunek dla ciebie, że masz jeszcze nerwy żeby gadać z kimś takim jak Twister. Pełni się zgadzam, że to Troll, jeszcze na dodatek chwali się, że ma pirackie filmy i tłumaczy się, że niektórych nie można kupić w Polsce - trudno, żyjemy w Polsce a więc nie interesuje nas to, że chcesz sobie ściągnąć niektóre filmy nielegalnie ale ty to traktujesz jakby wszystko było w porządku i dorzucasz do swojej pirackiej kolekcji i dorzucasz i dorzucasz....

ocenił(a) film na 7
Axel

Ma trochę divx-ów i co z tego?
Kiedyś sporo ich nazbierałem więc nie zamierzam wyrzucać.
Kolekcjonuje też DVD i kupuję ich sporo w miarę możliwości finansowych.

Ty nie masz takich problemów bo kasety VHS to po prostu śmieci i większość ludzi po prostu wyrzuca je do śmietników razem ze starymi magnetowidami.
Poza tym co to za przyjemność oglądać obraz o tak beznadziejnej jakości

ocenił(a) film na 1
Borat

Ja tobie radziłbym posłuchać Pana Krzysztofa Kononowicza, może troche ci to poprawi w mózgu.

Axel

On nie musi go słuchać. To jego biologiczny ojciec. To on go spaprał i teraz trzeba drzeć łacha na tym tłisterowym palancie.

Borat

pozdro i szacunek dla Twistera. Helikopter...to super film, realny bardzo, brutalny ale prawdziwy, zdjecia miodzio i muza spox...polecam..a co dvixów to co wy od twistera chcecie?
Ja mam i DiVx-y i oryginalne DVD, i DVD przegrywane I DVD nagrywane z TV, i VHS oryginalne i VHS przegrywane i VHS nagrywane z TV...

ocenił(a) film na 7
davemaster

hehe

Bo tu wszyscy są tacy święci a jakby zajrzeć w ich płytotekę i dyski twarde ich komputerów to ciekawe ile by się nazbierało divx-ów czy mp3 ;p

ocenił(a) film na 6
Axel

Axel ale masz denną listę ulubionych filmów :) oczywiście pomijając kilka tytułów...

Axel

pozostawiam twój komentarz bez komentarza!

maras966

dokładnie. zdjecia sa najlepsze gdy lecą helikoptery. tuz pred akcja. jest duzo fajnych ujec i super to wyglada. muza tez jest dobra.polaczenie zwyklej muzy filmowej (klasyki) (mój ulubiony-hans zimmer) i bardziej nowoczesnej (rocka itp.).
zapraszam na mojego bloga i pozostawcie jakiegos komenta.
please

ocenił(a) film na 8
Axel

Tak się czasem zastanawiam skąd się wzięła dzieciarnia nie widząca w "Helikopterze" akcji i przesłania. Myślę, myślę i przychodzą mi na myśl probówki. =)

O filmie pisać nie będę bo jego zalety zostały już wymienione. Wad też nie wymienię, bo tych po prostu nie ma. :D

ocenił(a) film na 7
TroPtyN

No, w Helikopterze to przesłanie jak chuj. Obejrzyj cos bardziej ambitnego, a nie wciskasz jakas filozofie do Black Hawka'a. Lubie ten film, ale jak ktos mówi ze jest bez wad to nie mamy o czym rozmawiac.

ocenił(a) film na 9
Axel

Skoro uważasz "Black Hawk Down" (gdybyś nie wiedział: Helikopter w ogniu) za słaby film i żenujący... oglądając twój zestaw ulubionych filmów stwierdzam, że jesteś "Bohaterem OSTATNIEJ AKCJI"

ocenił(a) film na 9
Axel

Zamknij sie nie znasz sie na filmach wojennych i sie zamknij gowno wiesz!!!!!!!!!!!!!!!

Axel

Jakie filmy on lubi to widać po jego awatarze. Nie ma to jak Rambo, najlepiej druga i trzecia część bo jedynka to już była za mądra.

ocenił(a) film na 1
pink_power

Widze ze temat wciaz zyje... i caly czas ludzie sie mnie czepiaja - dokladnie tak jak na forum do filmu "Matrix" gdzie tez wyjawilem swoja opinie do tego filmu to wszyscy wyzywali mnie od roznych...
W kazdym badz razie ja wciaz nie zmienie zdania co do filmu "Helikopter w ogniu" - taka jest moja opinia i nic was nie obchodzi jaka on jest - ja sie was nie czepiam ! Wedlug mnie film jest do luftu i tak juz pozostanie bo nie mam zamiaru go nigdy wiecej ogladac.

Axel

ten film jest na prawdę przereklamowany , są tu ty tylko dobre zdjęcia, i nic poza tym niestety , żadne toto kino wojenne , tylko flaki z olejem, i dziwne jest to ,że jak komuś się to nie podoba to zaraz otrzymuję serię opinii ,od gówniarzy w kalesonach, na swój temat , chyba się dzieciom wydaję ,ze filmweb to sam lukier i ptasie mleczko, ale niestety tak nie jest bo to jest ćwoki: goddamn' war w końcu Rambo na avatarze:)

ocenił(a) film na 9
phil_anselmo

Jak dla ludzi to są flaki z olejem to ja naprawdę nie wiem jaki film jest dla was dobrym filmem alcji/wojennym. Moim zdaniem zdjęcia Idziaka, muzyka Zimmera i kunszt reżyserski Scott'a stworzyły jeden z najlepszych filmów wojennym w historii. Ja wiem że niektórzy by chcieli żeby od 1 do ostatniej minuty się strzelali, ale w takich filmach trzeba pokazać że walczą ludzie posiadający osobowości i uczucia, a nie maszyny. Aż się boję pomyśleć jakie macie opinie o Cienkij Czerwonej Linii.
W każdym bądź razie, jak dla mnie 10/10!

ocenił(a) film na 9
tom_1984

Helikopter w ogniu to świetne kino wojenne. Właściwie wszystko jest tu genialne. Zaczyna się od przedstawienia żołnierzy. Nie poznajemy życia osobistego i żony każdego z nich. Dowiadujemy się, że są, że mają ze sobą różne relacje, że mają różne charaktery itp. I na tym się kończy sielanka, a zaczyna prawdziwe męskie kino (nie obrażając przy tym kobiet). Nie ma gadania o sensie wojny, o ideałach, o rodzinach itp. Jest trwająca ponad 12 godzin akcja!!! I Amerykanie są na straconej pozycji, bo serka żołnierzy walczy z CAŁYM MIASTEM. Scott genialnie pokazał małe miasteczka, gdzie jest więcej broni niż ludzi, a cywile i dzieci robią za żywe tarcze. Technicznie film jest perfekcyjny. Znakomite zdjęcia (Polak potrafi :), montaż i dźwięk. Świetna jest też muzyka. Nie jakieś podniosłe melodie, tylko spokojne "regionalne" utwory pasujące do klimatu filmu. Scott nie bawił się w autocenzurę. Pokazywał podwiązywanie tętnicy, odstrzelone kończyny, które żołnierze biorą na pamiątkę i krew. Krew jest wszędzie: Na mundurach, na twarzach żołnierzy, na ścianach, na ulicach. Głupie gadanie żołnierz mówicie? A co mają gadać, jak dostał ich kolega? Mają mu mówić "zginiesz, ale my przeżyjemy, czeli jest dobrze"? Chyba nie. Takie gadanie to normalna ludzka reakcja.

Zabrakło mi w tym filmie jednej sceny. Odważnej, ale trudnej technicznie. Chciałbym, aby Scott pokazał odział 10-latków strzelający do Amerykanów i żołnierzy, którzy odpowiadają ogniem, zabijając przy tym te dzieci. Pewnie Scott bał się dać do filmu tak odważnej sceny, ale i bez niej Black Hawk Down to świetne wojenne kino.

Moja ocena to 9/10

ocenił(a) film na 10
Ichthys

Był taki akcent mianowicie scena w której syna(z 10 lat) zabija ojca.... Wiecie o którą mi chodzi...
A ludzi którzy twierdzą ze film jest nudny bo nic się nie działo, albo jest mało realistyczny czy dajmy na to przepełniony amerykańskim patosem, przekonywać nie będę...

Oni po prostu tego filmu nie rozumieją...

ocenił(a) film na 9
sangreal

Wiem, że był taki akcent, ale to dla mnie za mało :) Prawda jest taka, że w tego typu krajach (tak było kiedyś w Iraku) szkoli się małe dzieci do walki. Chciałbym zobaczyć Amerykanów strzelających do dziesięcioletnich chłopców z AK47.

Zarzucanie BHD braku realizmu świadczy o ignorancji i niewiedzy autora takiego stwierdzenia. Film został nakręcony zgodnie z zasadami postępowania na polu walki i zarzucanie mu, że tak nie jest, jest niedorzeczne.

ocenił(a) film na 6
phil_anselmo

phil anselmo, stwierdzenie, że "żadne toto kino wojenne" to tak jakbyś powiedział, że "Chłopcy z ferajny" to żadne kino gangsterskie. To jest kino wojenne i to w dobrym wykonaniu.

ocenił(a) film na 10
phil_anselmo

Dziwne jest twoje twierdzenie. Ten film jest realistyczny aż do bólu. Tak po prostu wygląda współczesna wojna. Nie są to szopki w stylu Delta Force czy innego filmu o jednym zabijającym wszystkich. Jedyny błąd tego filmu to przekręcenie w kilku miejscach nazwisk żołnierzy.

ocenił(a) film na 10
Axel

Axel - Czy Ty to co oglądałeś do na pewno był BLACK HAWK DOWN?

Axel

Wiesz Axel, film może ci się nie podobać, to jest twoje własne zdanie i je szanuję. Natomiast jeśli chodzi o ten cały twój "brak akcji", "wleczenie się" itd. to może faktycznie nie jest to film dla ciebie, bo widać że najbardziej liczysz widowiskowość i super akcję choćby zupełnie wyssaną z palca. Takich flimów znajdziesz na pęczki.

ocenił(a) film na 1
siukuluku

Czlowieku, wez sie czep swoich spraw i odwal sie ode mnie !

ocenił(a) film na 10
Axel

hehehehehehehehehehehe Najpierw beszta film a potem wkurza się że ktoś nie zgadza sie z jego, bezsensowną zresztą, wypowiedzią... :P
Przestań obserwować ten temat i będziesz miał spokój...

ocenił(a) film na 1
sangreal

Taka jest moja opinia i nie wasz interes jakie jest moje zdanie na temat tego filmu. Zawsze na filmwebie tak jest ze jesli jakis film sie komus nie podoba to od razu reszta sie na niego rzuca i sie czepia niego. A paszli w cholere !

ocenił(a) film na 10
Axel

"nie wasz interes jakie jest moje zdanie na temat tego filmu" Hehe... skoro nie nasz interes to poco wogóle zakładasz temat i zaczynasz dyskusję ?? Skoro uważasz nie powinno kogoś coś interesować to po co mu to mówisz??

Wg mnie film jest bardzo dobry, a jak ci się nie podoba to go poprostu nie oglądaj nikt cię do tego nie zmusza!!!

ocenił(a) film na 1
Rena_20

Portal jest dla każdego i każdy może wyrazić swoja opinie a ja taka wyraziłem - każdy sie czepia, nie wiem czemu, chyba nie nauczyli w dzieciństwie ze każdy ma prawo mieć swoje zdanie.

Axel

Człowieku, o co ci chodzi? Napisałeś swoją opinię, my z tobą polemizujemy to masz do nas pretensje, że sie ciebie "czepiamy"? Czyli że co, oczekujesz że pod twoim tematem będą się podpisywać tylko ludzie którym się ten film nie podobał... Tak jak napisałał kolega nade mną, forum jest po to żeby każdy mógł "wyrazić swoją opinię", ponieważ "każdy ma prawo mieć swoje zdanie". Jak nie chcesz, żeby broń Boże ktoś się z tobą nie zgadzał, to proponuję nie zakładać wątków na forach. Jakby to ktoś teraz ujął, to co się tu dzieje to jest rzal peel. Pozdro

ocenił(a) film na 10
Axel

No właśnie! Sam zaprzeczasz sobie! Piszesz że każdy ma prawo do własnego zdania i absolutnie się z tym zgadzam. Napisałeś że ci się film nie podoba a inni wyrazili swoję zdanie na temat filmu. Nikt się ciebie nie czepia za to ty masz ale inni się z tobą nie zgadzają. Dorośnij!

A fakt faktem iż stwierdzenie że film nie ma akcji jest bardzo ogólnikowe i absolutnie się z tym nie zgadzam. Może napisz co rozumiesz pod pojęciem "akcji"! Bo jak narazie to co piszesz sprowadza się do poziomu - film jest bee i koniec.
PS. Błagam tylko nie pisz że się czepiam ;P

ocenił(a) film na 1
Rena_20

Widac ze sie strasznie nudzicie ze jeszcze tu odpisujecie nie na temat.
Film jest kiepski i tak go ocenilem. Ciekawe zebym napisal w podobny sposob na forum innego filmu, mniej znanego to wtedy nikt by sie nie przyczepil a tak to bronicie tutaj tego "arcydziela" jakby to nie wiadomo co bylo.

ocenił(a) film na 10
Axel

popatrzcie co nasz specjalista ma w ulubionych filmach to wszystko stanie się jasne.
Seria Amerykanski Ninja i Delta Force.
omfg!

ocenił(a) film na 10
sangreal

Axel, nikt nie przyzna ci racji, więc daj spokój sobie z tym tematem, bo twoje próby obrony argumentów są beznadziejne.
Dziękuję za uwagę ;P