PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 250100
5,7 66 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Właśnie wróciłem do domu z seansu w Kinie (Mieszkam w Niemczech, NRW Euskirchen) mógł bym dużo pisać o tym filmie aczkolwiek nie chcę wam spoilerować więc jeżeli któryś z was jest koniecznie ciekawy niektórych scen czy też faktów mogę odpowiedzieć. Od siebie dodam tylko, że efekty 3D są epickie i naprawdę minusy całości mógł bym wyliczyć na palcach jednej ręki natomiast pozytywów jest cała masa. Tak więc jeżeli ktoś nie może się doczekać i ma konkretne pytania mogę odpowiedzieć :)

GandalfTheWhite

Bardzo dziękuję :D I wzajemnie :)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Ja święta spędze nad morzem albo u siebie.

GandalfTheWhite

No to oryginalnie(jesli nad morzem) powiem Ci szczerze ;)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Mam tam rodzine mam jednak nadzieje że dotrą do mnie do Poznania

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Wesołych...Nie ! Będę życzył 24!

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ile dni będziesz w Holandii ? :)

thorin3

Od piątku do poniedziałku. W pon. wieczorem wracam.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

aha.Długo Cię tu nie będzie.

thorin3

Na forum będe.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Będziesz nam widoki opisywał! :)

thorin3

Haha ok. Te w filmie tez :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Hehe :)

thorin3

Jeszcze mu wejdź w dupę hahah

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ooo byłem tam na weekend majowy! :) Miłego seansu :D

Thranduil231

Dziękuję :)

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Udanych świąt i miłego seansu ja atakuje maraton w przyszły piątek ;D !

Joseph88

Wzajemnie :) Miłego maratonu zycze :)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

No to będziemy mogli wymienić się opiniami :)

darkar1998

Boze jeszcze tylko niecałe 3 dni AAAA :D Jak to szybko zleciało, aż się uwierzyć nie da :) Czkekaj na mnie do soboty, to podyskutujemy, no bo teraz to wiesz... byłoby dla mnei za dużo spoilerów, a i tak juz wiem za dużo :)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Spoko z chęcią z kimś pogadam :D Szczerze zostałem ostatni na Sali Kinowej bo smutno mi było wychodzić ale cóż... Pozdro i do soboty ^^

darkar1998

Oj, ja też zostanę do końca, a przynajmniej na piosenkę The Last Goodbye :) To do soboty :)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Do soboty ^^

ocenił(a) film na 5
darkar1998

Mogę sie dołączyć jak by co ;) zawsze lubię po dyskutować o śródziemiu !

ocenił(a) film na 9
Joseph88

Spoko ^^

kamilxxx09

No hej :)

ocenił(a) film na 8
darkar1998

Jest na końcu licytacja rzeczy z domu Bilba? ;]

darkar1998

Mam tylko jedno pytanie: czy jest dużo efektów 3D? Bo wybieram się w sobotę i chce sie upewnić.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

3D mnie zaskoczyło w poprzednich dwóch filmach nie było tego za dużo aczkolwiek w tym odruchowo uchylałem się od strzał Barda. Fajne efekty warto było wydać 10,50 na bilet. A i tak Julia jest licytacja :)

ocenił(a) film na 8
darkar1998

fajnie xD

darkar1998

Super :) Ciekawe czy będzie jakaś różnica między zagranicznym 3D a polskim. Bo polskie zobacze dopiero 27 grudnia. Z maratonu zrezygnowałem i dałem w prezencie na Mikołajki znajomemu bilet :P

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Kto wie w Polsce raczej się nie załapie na kino zwłaszcza, że chyba na święta niestety ale nie uda mi się przyjechać.

darkar1998

Mhm rozumiem :) A mam jeszcze pytanie co do Bitwy. Mozesz o niej napisac chociaz 2-4 zdania? W sensie nie jakieś wielkie spoilery, tylko czy rzeczywiscie jest spektakularna :)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Owszem jest najpierw Elfy każdy inny i dopracowany potem krasnoludy z epickim Dainem a na końcu Orkowie w pewnym momencie zapomniałem jak się kończy książka i uwierzyłem, że zniszczą oni armie dobrych. Sekwencje wybitne byłem zaskoczony naturalnością. Oczywiście przybycie orłów jak zawsze niesamowite !

darkar1998

Dzięki za odpowiedź :) Już Cię nie męcze tymi pytaniami :)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

A nie męczysz fajnie tak odpowiadać na pytania prawie jak wywiad xd

darkar1998

O to poopowiadaj jeszcze trochę nam tak fajnie jest :D

mariusz98_fw

Bard rozmawiał ze Smaugiem ? ;)

ocenił(a) film na 7
darkar1998

Jak ci się podobały pojedynki Bolg vs Legolas i Azog vs Thorin?

ocenił(a) film na 9
thorin3

Bard miał rozmowę z Samugiem i była no cóż... epicka xd A walki wybitne Azog zaskakuje no i Bolg nieźle terminatorzył ale to na pozytyw :D

ocenił(a) film na 7
darkar1998

Serio będą brutalne sceny?

darkar1998

Nie pytam się o czym rozmawiali :D Ale ten Bolg i Azog . Mieli rozmawiali gdzieś ? Bo gdzieś słyszałem :))

ocenił(a) film na 9
mariusz98_fw

Tak tuż przed bitwą gadali trochę. A tak będą brutalne. Co prawda śmierć krasnoludów mogła by być brutalniejsza i trochę więcej krwi było by mile widziane. Ale ogólnie Smaug robi masakrę 16+ no i śmierci orków zwłaszcza Bolga to też brutalny kill.

darkar1998

A armia Gundabadu DUŻA ? :)) I gdzie zaatakowała :D

ocenił(a) film na 9
mariusz98_fw

Duża zwłaszcza jak wychodziła to przypomniała mi się scena z Powrotu Króla gdzie opuszczali Minas Morgul. I zaatakowała na wzgórzu gdzie walczył Thorin i Azog.

darkar1998

A Ork chciał spuścić Łomot Gandalfowi ? :)

ocenił(a) film na 9
mariusz98_fw

Nie tylko chciał ale i spuścił. Najpierw gdy Gandalf był jeszcze w klatce to został rzucony będąc ciągle w środku na glebę a potem ork wywlekł go z tej klatki i jeszcze raz na glebę rzucił wtedy też wbiła Galadriela i wiązką światła chyba przy pomocy swojego pierścienia załatwiła Orka.

darkar1998

Biednyy :(

ocenił(a) film na 9
mariusz98_fw

Haha xd