Właśnie wróciłem do domu z seansu w Kinie (Mieszkam w Niemczech, NRW Euskirchen) mógł bym dużo pisać o tym filmie aczkolwiek nie chcę wam spoilerować więc jeżeli któryś z was jest koniecznie ciekawy niektórych scen czy też faktów mogę odpowiedzieć. Od siebie dodam tylko, że efekty 3D są epickie i naprawdę minusy całości mógł bym wyliczyć na palcach jednej ręki natomiast pozytywów jest cała masa. Tak więc jeżeli ktoś nie może się doczekać i ma konkretne pytania mogę odpowiedzieć :)
Boze jeszcze tylko niecałe 3 dni AAAA :D Jak to szybko zleciało, aż się uwierzyć nie da :) Czkekaj na mnie do soboty, to podyskutujemy, no bo teraz to wiesz... byłoby dla mnei za dużo spoilerów, a i tak juz wiem za dużo :)
Pozdrawiam
Spoko z chęcią z kimś pogadam :D Szczerze zostałem ostatni na Sali Kinowej bo smutno mi było wychodzić ale cóż... Pozdro i do soboty ^^
3D mnie zaskoczyło w poprzednich dwóch filmach nie było tego za dużo aczkolwiek w tym odruchowo uchylałem się od strzał Barda. Fajne efekty warto było wydać 10,50 na bilet. A i tak Julia jest licytacja :)
Super :) Ciekawe czy będzie jakaś różnica między zagranicznym 3D a polskim. Bo polskie zobacze dopiero 27 grudnia. Z maratonu zrezygnowałem i dałem w prezencie na Mikołajki znajomemu bilet :P
Kto wie w Polsce raczej się nie załapie na kino zwłaszcza, że chyba na święta niestety ale nie uda mi się przyjechać.
Mhm rozumiem :) A mam jeszcze pytanie co do Bitwy. Mozesz o niej napisac chociaz 2-4 zdania? W sensie nie jakieś wielkie spoilery, tylko czy rzeczywiscie jest spektakularna :)
Owszem jest najpierw Elfy każdy inny i dopracowany potem krasnoludy z epickim Dainem a na końcu Orkowie w pewnym momencie zapomniałem jak się kończy książka i uwierzyłem, że zniszczą oni armie dobrych. Sekwencje wybitne byłem zaskoczony naturalnością. Oczywiście przybycie orłów jak zawsze niesamowite !
Bard miał rozmowę z Samugiem i była no cóż... epicka xd A walki wybitne Azog zaskakuje no i Bolg nieźle terminatorzył ale to na pozytyw :D
Nie pytam się o czym rozmawiali :D Ale ten Bolg i Azog . Mieli rozmawiali gdzieś ? Bo gdzieś słyszałem :))
Tak tuż przed bitwą gadali trochę. A tak będą brutalne. Co prawda śmierć krasnoludów mogła by być brutalniejsza i trochę więcej krwi było by mile widziane. Ale ogólnie Smaug robi masakrę 16+ no i śmierci orków zwłaszcza Bolga to też brutalny kill.
Duża zwłaszcza jak wychodziła to przypomniała mi się scena z Powrotu Króla gdzie opuszczali Minas Morgul. I zaatakowała na wzgórzu gdzie walczył Thorin i Azog.
Nie tylko chciał ale i spuścił. Najpierw gdy Gandalf był jeszcze w klatce to został rzucony będąc ciągle w środku na glebę a potem ork wywlekł go z tej klatki i jeszcze raz na glebę rzucił wtedy też wbiła Galadriela i wiązką światła chyba przy pomocy swojego pierścienia załatwiła Orka.