PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 250107
5,7 66 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Właśnie wróciłem do domu z seansu w Kinie (Mieszkam w Niemczech, NRW Euskirchen) mógł bym dużo pisać o tym filmie aczkolwiek nie chcę wam spoilerować więc jeżeli któryś z was jest koniecznie ciekawy niektórych scen czy też faktów mogę odpowiedzieć. Od siebie dodam tylko, że efekty 3D są epickie i naprawdę minusy całości mógł bym wyliczyć na palcach jednej ręki natomiast pozytywów jest cała masa. Tak więc jeżeli ktoś nie może się doczekać i ma konkretne pytania mogę odpowiedzieć :)

darkar1998

Na pewno to koszmarnie wyglądało :D

ocenił(a) film na 9
mariusz98_fw

Brutalnie xd

darkar1998

A na początku bitwy zaatakowali Krasnoludy , a elfy do Dale poszły czy jak to było ? :))

ocenił(a) film na 9
mariusz98_fw

Na początku Elfy ustawione przed Ereborem szykowały się do ataku na fortecę i zjawiły się krasnoludy z Dainem na czele. Krasnoludy i Elfy miały już zacząć bitwę między sobą ale zjawiła się Armia Orków. Wtedy dwie armie połączyły siły i walczyli z orkami. Elfy zjawiły się w Dale a potem razem z mieszkańcami stacjonowali w mieście.

ocenił(a) film na 4
darkar1998

A jak spisał się atak Smauga na Esgaroth?

ocenił(a) film na 10
darkar1998

Jedno pytanie: Czy Gandalf walczy w Dol Guldur i czy odgrywa tam jakąś role?

ocenił(a) film na 7
darkar1998

Co z pierwotnym Bolgiem? !!!!

ocenił(a) film na 9
thorin3

Hobbit: Smaug zrobił tam masakrę ogień wygląda epicko w pewnym momencie pomyślałem, że film powinien być od 16 a nie 12 gdy palił niewinnych ludzi niczym świnie na rzezi.
Gandalf: Nie bardzo Galadriela go przebudza a zaraz po tym zabiera ze sobą Radagast. Gandalf w Dol Guldur jest umierający więc dopiero po jakimś czasie dochodzi do siebie aczkolwiek tam nie odgrywa on żadnej walki.
thorin: Bolg jest i robi niezłą zadymę, niestety zabija go Legolas aczkolwiek w wyjątkowo brutalny sposób. Ale przed tym Bolg praktycznie zabija Tauriel no i zabija Killiego.

ocenił(a) film na 7
darkar1998

Chodzi mi o PIERWOTNEGO BOLGA :)
https://www.google.pl/search?q=hobbit+bolg&rlz=1C1ASUM_enPL567PL567&espv=2&biw=1 344&bih=759&tbm=isch&imgil=U-YNvXC5Wft2GM%253A%253BEm6j4AvbfJDHxM%253Bhttp%25253 A%25252F%25252Flotr.wikia.com%25252Fwiki%25252FBolg&source=iu&pf=m&fir=U-YNvXC5W ft2GM%253A%252CEm6j4AvbfJDHxM%252C_&usg=__QqF5kVoR7ldO0wcyByIBJqCgMMA%3D&dpr=1.2 5&ved=0CCkQyjc&ei=X46IVNu7AcnzUquEg6AM#facrc=_&imgdii=_&imgrc=U-YNvXC5Wft2GM%253 A%3BEm6j4AvbfJDHxM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg1.wikia.nocookie.net%252F__cb20130709 130955%252Flotr%252Fimages%252Fb%252Fb0%252FBolg1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Flotr. wikia.com%252Fwiki%252FBolg%3B1200%3B873

ocenił(a) film na 10
darkar1998

Czyli Tauriel żyje ? ;(

ocenił(a) film na 9
GandalfTheWhite

Niestety tak.
thorin: tego włochatego ? Nie, czegoś takiego nie było.

ocenił(a) film na 7
darkar1998

O nie! Nawet na ułamek sekundy?

ocenił(a) film na 9
thorin3

Niestety ale nie.

użytkownik usunięty
thorin3

Jackson... tak się nie robi... wychodzimy.

ocenił(a) film na 7

Może Darkar nie zauważył...

ocenił(a) film na 10
darkar1998

Ehh dlaczego jest nie zabili... ;(

ocenił(a) film na 9
GandalfTheWhite

Thranduril już chciał ją zabić ale Legolas go zatrzymał.

darkar1998

I jak wyszło Dol Guldur ? Co się dzieje ? :) XD

ocenił(a) film na 9
mariusz98_fw

Odpisałem na to stronę wsześniej xd

darkar1998

Wiem wiem :D

ocenił(a) film na 8
darkar1998

będzie Legolas na nietoperzu? i czy Tauriel zginie?

ocenił(a) film na 9
witek10010

Te zapowiedzi, że Legolas będzie na nietoperzu to brednie. Skoczył na jednego i złapał się jego łap a już po chwili przestrzelił mu łeb i poleciał na ziemię. I niestety ale ona nie ginie :(

ocenił(a) film na 3
darkar1998

No skoro skoczył na nietoperza to zapowiedzi się zgadzają :) Nad czy pood Legolas sobie pojęździł na nietoperzu, więc żadne brednie :)

ocenił(a) film na 9
JBridges

tak ale na nim nie jeździł tak jak niektórzy zapowiadali niczym na mumakilu w Powrocie Króla.

darkar1998

Jeszcze by tego brakowało, aż trudno sobie wyobrazić. :D

darkar1998

Czy scenki "Kili i Tauriel" da się przeżyć? :D

ocenił(a) film na 9
Edin181

Ich scenki to w sumie dosłownie 3 minuty w sumie i dobrze bo szkoda na nich czasu xd/

darkar1998

No to dobrze. Bałem się, że będzie sporo scen z nimi ale uspokoiłeś mnie :P

ocenił(a) film na 9
Edin181

Też się cieszę ten wątek mi nie przypadł do gustu ale jego skrócenie w trzecim filmie jest dobre.

ocenił(a) film na 4
darkar1998

Czy Thranduil się zrehabilituje czy zostanie sukinsynem do końca?

ocenił(a) film na 7
Belief

I czy dojdzie do przemiany Leggego?

ocenił(a) film na 9
Belief

Thranduril po dobitnej i krótkiej rozmowie z Legolasem się zmienia w miłego i przyjaznego króla. Legolas też się zmieni i wyrusza do plemienia gdzie ma znaleźć małego Aragorna :)

ocenił(a) film na 7
darkar1998

To świetnie!

ocenił(a) film na 4
darkar1998

Uff Czyli z Legolasem tak jak wszyscy podejrzewali. To dobrze :).

ocenił(a) film na 9
Belief

Owszem gdy Thranduril już chce zabić Tauriel za nieposłuszeństwo stawia mu się Legolas i wtedy zachodzi przemiana w królu a po Bitwie i w Legolasie.

ocenił(a) film na 4
darkar1998

A to coś czytałam, że Thrandi będzie chciał zabić Tauriel i Leggi się wstawi. :) A w ogóle to da się ją przeżyć czy jest tak wkurzająca jak w Pustkowiu?

ocenił(a) film na 9
Belief

Jest jej mniej i wpie*dol jaki zbiera od Bologa rekompensuje to, że ogólnie wkurza. W pewnym momencie już myślałem, że on ją zabije. W sumie zabił by gdyby nie Legolas. Ale to już dalszy spoiler :)

ocenił(a) film na 4
darkar1998

Spoko :) Ja już dużo tych spoilerów się naczytałam :).

No tak nasz Leggi Terminator :D

Dzięki :)

ocenił(a) film na 9
Belief

W sumie Leggi też dostał łomot bardziej bym powiedział Bolg terminator xd

ocenił(a) film na 8
darkar1998

mógł ją zabić byłoby ciekawie :D

ocenił(a) film na 9
witek10010

Wiadomo chyba bym krzyknął z radości w kinie jak by ją zabił :D

ocenił(a) film na 8
darkar1998

jeszcze zapytam jak jej wątek się skończy? odjedzie gdzieś żeby we Władcy Pierścieni nie przeszkadzała czy jak? bo trochę to komplikuje późniejsze wydarzenia

ocenił(a) film na 9
witek10010

Jeżeli się nie mylę to mówiła, że chce pochować Killiego jak należy a potem wyrusza w jakąś podroż na północ czy coś takiego nie jestem pewny.

darkar1998

W ogóle jak sama Bitwa wygląda ? Tak widać te CGI :))

ocenił(a) film na 9
mariusz98_fw

Sama bitwa epicka mi się nic nie rzucało w oczy efekty na najwyższym poziomie.

darkar1998

I jak tu wytrzymac bez czytania spoilerów ;)

kamilxxx09

Mam milion pytań do niego ale niee poczekam do premiery :D

mariusz98_fw

Heh no ja chyba juz też

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Ciesze się, że mnie to już nie obowiązuje xd

darkar1998

OSTATNIE PYTANIE OBIECUJĘ ! :3 Jak wygląda początek bitwy , czy są te robaki czy jak ? :D Z góry dzięki wielkie :))