PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249913
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Największym absurdem tej serii jest sam tytuł "Hobbit". Bilbo pokazywany jest co kwadrans na 6 sekund jak śpi lub się budzi. Po rekordowych 20 sekundach dostał w łeb i poszedł spać.
Ten film zyskałby u mnie może 4/10 gdyby nie to, co wypisałem pod spodem.

Sceny śmierci nie poruszają. Ogólnie postacie są bardzo słabo wykreowane, dlatego oglądający nic do nich nie czuje.

Ludzie w tle się zabijają, po środku kółko gdzie rozmawia dwóch brodaczy. Aha.

Tytułowa Bitwa rozciągnięta praktycznie na cały film, gdy w książce to zaledwie 5 stron.

Legolas łamie wszystkie prawa fizyki. Jeszcze bym to zaakceptował gdyby to wyglądało fajnie, ale niestety- wyglądało żałośnie.

Beznamiętny koniec, słaby, przewidywalny...

Tyle z mojej strony. Przepraszam wszystkich fanów. Szanuję Wasze zdanie, ale mogę też powiedzieć moje. :)

Oro

Oro ale pomyśl jak skasujesz ten temat to Kamil będzie tak działał w kolejnych tematach które mu nie pasują.A jak będzie tak dale to zostaną tylko pozytywne tematy o filmie a przez to kolejni forumowicze pomyślą że jest jakaś cenzura na forum zabraniająca negatywnie oceniać film.

Oro

Oro szanuje twoje decyzje w spawach dotyczących sytuacji na forach ale kasując ten temat pójdziesz na rękę kamilowi.

wort801

No to zostaje :)
Proszę tylko od teraz o wypowiedzi zgodne z tym co założyciel tematu poddał pod dyskusję.
Jest 19.40 - od tej godziny blokuję to co nie na temat OK ?

Oro

Oro z mojej strony chce podziękować ci za dobra decyzję w tej sprawie, to nie sztuka kasować kolejny temat tylko uspokoić sytuacje na forum jeszcze raz dzięki i ok.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

>"Oo zaprosiłas kolegów... Może ja zaprosze swoich :)"

Kamil .... zarzuciłeś mi, że to ja mam znajomych na wezwanie... aha.. to, ty masz co? Ja nie potrzebuje "pleców".

calays

Właśnie widac. Co za hipokryzja...

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Kamil..... no widać. CZY MOGĘ PROSIĆ (po raz kolejny) O ODPOWIEDŹ NA POPRZEDNIE WIADOMOŚCI PONIEWAŻ NAPISAŁEŚ MI :

kamilxxx09
w odpowiedzi na post: calays | wczoraj

1. Nawet nie potrafisz odpowiedzie

---------------

A TY SAM NIE ODP. JESZCZE NA ŻADEN MÓJ KOMENTARZ.

Proszę, bo to słabe jest. dlaczego ty odp takimi hasełkami a wymagasz od innych aby się przed tobą "usprawiedliwiali"?

calays

Poczekaj tak z 10 lat może odpiszę....

kamilxxx09

Po co używasz takich określeń, Ty możesz? A inni nie?
Zapomniałeś już, bo ja nie...

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Do budy, nikt nie dał Ci tu komendy 'daj głos', więc zamilcz.

użytkownik usunięty
calays

Nastąpiło niesławne argumentum ad consequentiam. Zalecam ominięcie osobnika szerokim łukiem.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Eeee....czyli mam rozumieć, że nawet nie czytasz tematów ludzi tylko jak widzisz ocenę (mniejszą niż tą którą ty uznajesz) to zgłaszasz temat?

Przecież ten temat jest spoko, autor tematu nie pisze "głupi, film dla kretynów" itd.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Ty nie czytasz a piszesz i to jest właśnie problem. Ale masz rację skończyły się te czasy, czasy twojej samowolki na forum Hobbita gdzie zabraniałeś użytkownikom wypowiadać się negatywnie. Temat NIE jest do usunięcia, tylko dlatego, że tobie się nie podoba opinia. Widzę, że Oro ci ostatnio odpuścił zatem czas byś ponownie otrzymał upomnienie.

Belief

Haha chyba nie wiesz, co piszesz.

użytkownik usunięty
Belief

Belief szkoda twojego czasu jak sama widzisz :P

kamilxxx09

no wiemy ze każdy dłuższy tekst jest dla ciebie zbyt skomplikowany

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Żałosny pajac kolejny raz pokazał światu jaki jest..,. załośny :)

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Dziwne, bo ja widzę co najmniej 6 i to bardzo trafnych.

Belief

on ich nie widzi jak zawsze

HellDeath

On czyta tylko ich nie rozumie....

użytkownik usunięty
calays

Do dziś nie mam pojęcia dlaczego w tytule widnieje "Hobbit".

ocenił(a) film na 6

Kamil ci to wyjaśni, zapewne... on ma odp. na każde pytanie.

użytkownik usunięty
calays

http://i.imgur.com/3KWNovK.jpg

X(

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
Dealric

Przepraszam ale chyba bardzo się nudzisz, że przeszukujesz tematy na forum tak stare....i „zaczepiasz” (jakby to powiedzieć) stare komentarze. Po co? Gdzie tu logika? Dodajmy fakt, że jesteś osobą postronną (nie uczestniczyłeś miesiąc temu w tym temacie) swoją "wiedzę" opierasz na paru komentarzach, i chcesz zaczynać rozmowę? Proponuję przenieść się na tematy aktywne a nie "wymarłe".

ocenił(a) film na 4
calays

Stare? Był na samym szczycie najnowszych ;>
Tak poczytałem w pracy z nudów i złapałem się za głowę.

Swoją wiedzę opieram na tym co było po premierze Hobbita, bo wtedy tu się udzielałem.

ocenił(a) film na 6
Dealric

Yhm. To masz stare inf. (co do sytuacji). Ja zrobiłam sobie przerwę po premierze, wróciłam, ale tym razem sprawa jest wyjaśniona z administracją. KONIEC.
Zaś co do "najnowszych" tematów.... to nie moja wina, że tak system pokazuje. ;/
Zapraszam w takim razie do innych tematów... "nowych".

calays

Ale koniec czego?

użytkownik usunięty

Nie jesteś zabawny...

Naprawdę musisz mnie ciągle atakować i prowokować?

użytkownik usunięty
filmowy12345

A ty naprawdę musisz na facebooku Mikołaju pisać pod postami TVN "Narnia lepsza"??? bo to nudne, dziecinne... nikogo tym nie zachęcisz do oglądania bajki dla dzieci...

Ale ja nikogo nie zachęcałem do oglądania Pottera...

użytkownik usunięty

Posłuchaj, ja na prawdę nie chcę się z tobą kłócić, nie możesz tego zrozumieć i przestać mnie prowokować? Od teraz będę Cię ignorować.

filmowy12345

*ignorował

użytkownik usunięty

Maniakowy_Fan o co Ci chodzi?
Zaprzestań tych prowokacji...

Oro

Mam pytanko: długo się czeka na bana? :)

użytkownik usunięty
bartoszcyc8

na bana dla czosnako czekało się miesiące :D więc wiesz :)

Tak długo? Ja tyle nie wytrzymam. :D

użytkownik usunięty
bartoszcyc8

Nie martw się bartoszu, do końca wakacji może dotrwasz ze swoim kontem ;) A od września, w razie bana - będziesz mieć przynajmniej dużo czasu na naukę i być może - do czegoś w życiu dojdziesz.

Notka do naszego "obiektywnego", "wszystkich traktującego tak samo", "sprawiedliwego" moderatora Oro, tłumaczę:
Ten post ma na celu nie prowokację, lecz pocieszenie człowieka w nieszczęściu. Zanim twe oko przyczepi się mojego kolejnego posta w celu usunięcia tejże wiadomości, pokuś się o uzasadnienie swej decyzji, lub wspaniałomyślnie - pozostaw tegoż posta w spokoju, dziękuję za uwagę ;)

Niestety chłopcze ja we wrześniu nigdzie się nie wybieram, więc nie trafiłeś. :) Taka rada na przyszłość: nie mierz innych swoją miarą. :D

użytkownik usunięty
bartoszcyc8

"Chłopcze" to możesz mówić do starszego brata, o ile ci na to pozwoli i nie palnie w ucho za pyskowanie. Myślę że jednak trafiłem, tyle że internetowa anonimowość pozwala ci na stwarzanie pewnych pozorów. Nie mniej, ja i wielu innych poznało cię na tyle bartoszu, by stwierdzić iż daleko ci do dojrzałości ;)

Nie mam brata, więc znowu nie trafiłeś trollku. Coś jeszcze ciekawego mi powiesz?

użytkownik usunięty
bartoszcyc8

Widzę iż dalej jest ci obce słowo "sarkazm", także nie mam już ci nic więcej do powiedzenia, nie ma to większego sensu. Dobranoc :)

Naucz się go używać, to pogadamy. Dobranoc. :)

użytkownik usunięty
bartoszcyc8

A ty rozumieć. Pa

Potrafię to doskonale. Pa.

użytkownik usunięty
bartoszcyc8

Logiczny błąd - potrafisz rozumieć coś - czego według ciebie w ogóle nie ma?