PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 421 tys. ocen
7,6 10 1 421371
6,6 66 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Moja to moment, gdy Thorin mówi Bilbowi jak bardzo się mylił nie chcąc go zabrać na wyprawę, moment gdy Bilbo wyjaśnia krasnoludom dlaczego wyruszył z nimi na wyprawę(po ucieczce z kopalni goblinów) i scena w której Thorin idzie wśród płomieni na walkę z Azogiem.

Kociepierogi

Zagrycha do kiełbasy:P

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 9
Kociepierogi

Już nie pamiętam co to było, ale wasze komentarze są naprawdę fajne XD

-Najlepsza scena? Kiedy Bofur rzuca Bomburowi kiełbaske :D

-A to nie był ogórek?

-No co ty. To była kiełbasa.

-Ogórków raczej się nie piecze nad ogniem :P

-To wyglada jak ogórek

-Wygląda jak kiełbasa.

-Zabawne, kiełbasy wyglądają jak ogórki, orły jak gryfy;)

-Jak ogórek

-Zagrycha do kiełbasy:P

ocenił(a) film na 9
BadBoyCR7

fajna też jest scena z trollami

BadBoyCR7

Erebor, Bag End, zagadki w ciemnościach, Thorin vs. Azog :D

ocenił(a) film na 8
BadBoyCR7

Krasnoludy u Bilba

ocenił(a) film na 9
sandrasakaszfil

Najlepsze jak bekali - mnie w kinie zatkało. I dobre też yło jak jeden z krasnoludów podczas narady u Bilba wstał i powiedział, że się nie boi i idzie na smoka. Nie wiem ,który to był, ale tak śmiesznie mówił jak taka zabiedzona ciamajda ;D
Ale tak naprawdę najlepsza scena dla mnie to jak orły ratowały ekipę i ten ich lot, a w tle piękna muzyka;D
Następną ulubioną sceną jest jak Golumn krzyczy na Bilba "we curse him forever"

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

"I dobre też było jak jeden z krasnoludów podczas narady u Bilba wstał i powiedział, że się nie boi i idzie na smoka. Nie wiem ,który to był, ale tak śmiesznie mówił jak taka zabiedzona ciamajda ;D"

To był Ori. ;)

ocenił(a) film na 9
_Myszaa_

Uwielbiam jego teksty. Albo on też z tymi talerzami walnął do Bilba. Ten wkurzony, że mu chatę plądrują, a Ori - przepraszam, że przeszkadzam, ale co ma zrobić z tymi talerzami. Hahah jeden się wybił i chciał postąpić prawidłowo ;D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Ori to też aparat. W Rivendell na kolacji u elfów "I don't like green food", "Does they have any chips?" :-D

BadBoyCR7

Aha no i atak na Erebor to najlepszy jak dotąd prolog

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Najlepszy prolog, ale najlepszy prolog z jakich prologów? Z Hobbita jest niewątpliwie najlepszy, bowiem ma tak wielką konkurencję:)

straightlines

Na pewno lepszy od prologów z WP

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

To ile tych prologów w WP było? :) Prze**uj jesteś Kamil:) Był jeden prolog i nie był, jak ty twierdzisz NA PEWNO gorszy, od tego z Hobbita

straightlines

Były 3

kamilxxx09

Prolog z WP trochę tajemniczy.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Prolog mi się też bardzo podobał. Najlepszy w prologu Thorin.
Poza tym uwielbiam scenę jak Bilbo zemdlał a potem te teksty do Gandalfa: "posiedzę w spokoju i nic mi nie będzie", a Gandalf: "za długo już siedzisz w spokoju". Albo tekst Bilba : "I can't just go into the blue, I'm a Baggins from the Bag End"- i ta jego mina i gestykulacja jak siedzi z tym rumiankiem, czy czymś tam w fotelu -wybitne, mogę powtarzać na okrągło ;D. Nie wiem, czy poprawnie przytoczyłam, bo jadę z pamięci, ale pewnie kojarzycie.

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

Poza tym Frodo Baggins z Lotra był dobry, ale już taki bardziej na poważnie, dużo w nim było cierpienia, inny kaliber w ogóle, a Bilbo skradł mi serce ;D Ten aktor w roli Bilba jest wspaniały, tak samo jak Golumn. I jak tu nie kochać Hobbita mimo tych wszystkich zarzutów w jego stronę?

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

"nom"?

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Tak, świetne są te sceny początkowe. Martin Freeman ma w ogóle zabójczą tą mimikę. Wszystko Ci zagra samą twarzą.

ocenił(a) film na 9
ewej

W ogóle jest obłędny w roli Bilba. Już na samym początku, gdy spotyka Gandalfa i jak mu odmawia przygody. Ten przeważający argument, że przez przygode można się spóźnić na kolację wymiata;D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Tak to bardzo mocny argument. Kolacja rzecz święta dla hobbita :-D Albo scena z trollami, jak im radzi jak przyrządzić krasnoludy "The secret of cooking Dwarfs is... the skin on first!" i jak mówi że mają tasiemce :-D

ocenił(a) film na 9
ewej

haha no a tamci jak się zaczęli rzucać wtedy. Trochę mało pojętne te krasnoludy były. Ja nie moge, jak można ich nie lubić no naprawdę...;D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Ale najlepsze, jak wchodzą do Rivendell, Gandalf coś tam" valley of Imladris in the common name know like..." i Bilbo mówi "Rivendell" do dziś mi dźwięczy w uszach ;-)

ocenił(a) film na 8
BadBoyCR7

Mnie się podobała scena Radagast Brązowy odwraca uwagę wroga. <3

ocenił(a) film na 9
BadBoyCR7

Ciężkie pytanie.
Podobała mi się scenka, jak się przebudziły kamienne golemy.
Normalnie piekło jakieś i cud, że przetrwali.
Chociaż mimo tego piekiełka.. scenka trochę naciągana i zwyczajna.

ocenił(a) film na 10
BadBoyCR7

A i jeszcze bardzo mi się spodobało pokazanie nekromanty;)

ocenił(a) film na 10
LadyMorra

W 3D bardzo fajnie to wyglądało :D

ocenił(a) film na 10
Kociepierogi

Zgadzam się, w 3D było elitarnie. Potem jeszcze raz oglądałam Hobbita na kompie, to nie to samo.

ocenił(a) film na 8
BadBoyCR7

Prolog, sceny w Bag End, wspomnienie Balina o bitwie pod Morią - uwielbiam Thorina w tym wydaniu, aż miałam ciarki, zagadki, walka Thorina z Azogiem. Aha, i rozmowa Galadrieli z Gandalfem.

BadBoyCR7

scena w której Gandalf daje Bilbowi Żądło ,scena z trollami ,zagadki z Gollumem ,pierwsze spotkanie Bilba i Gandalfa i tyle

ocenił(a) film na 9
BadBoyCR7

Aa i jeszcze jak Thranduil przychodzi z elfami oddać pokon krasnoludom i robi taką dziwną hipnotyczną minę. Strasznie podobają mi się te jasne, gładkie włosy elfów ;D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Okropnie mnie śmieszą te jego miny :D

ocenił(a) film na 9
Kociepierogi

Jakby przyćpał, albo jak robot jakiś sterowany. Ale i tak fajnie;D

ocenił(a) film na 10
BadBoyCR7

Sceny w Bag End, bitwa pod Morią, scena z przeprosinami na końcu. Kilka by się jeszcze znalazło.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Andoryt

Ty jsi hovno, ne kritik. Pan ve filmu neví.

CzechRebeliant

Chyba zbyt poważnie traktujesz niektóre sprawy. Nie stresuj się tak bo szybko osiwiejesz, będziesz miał zmarszczki, serduszko cię rozboli.

Andoryt

Nevím, o čem to mluvíš, protože já nechápu Poland. Ale jak se ti to nelíbí, může podojit krávu mi. Má pěkné vemeno, ujistěte se, že apelovat na vás. A vy si na dětství, jak jsi zadělala cycychy jste matka.

CzechRebeliant

Sorki ale translator google nie daje rady.

ocenił(a) film na 10
BadBoyCR7

Cała scena z trollami świetna.

ocenił(a) film na 10
adrian229

A ja nie lubię tej sceny. Tak samo miałam jak czytałam Hobbita, to było takie jakieś ciężkie do przeczytania.
Ale w filmie podoba podoba mi się, jak po tej scenie Gandalf stoi na tym głazie i zaprowadza porządek swoją różdżką ;)

BadBoyCR7

Scena gdy Bilbo daruje Gollumowi życie jest bezkonkurencyjna. W tym krótkim ujęciu jest masa emocji, moc pierścienia, siła żądła. Twarz Golluma doskonale pokazuje co pierścień robi z właściciela i kim może stać się Bilbo. Widać tu też honor i mądrość Bilba, który nie kopie leżącego.

ocenił(a) film na 10
BadBoyCR7

Dobra też była z Radagastem. Gandalf mu mówi że go te wargi dogonią, a Radagast: "This is Rascabell Rabbits" z taką dumą, a Gandalf na niego taką miną do niego strzela, Radagast jeszcze dodaje "I'd like to see them try" :-D

BadBoyCR7

Po kolejnym obejrzeniu na DVD - zdecydowanie scena Bilbo - Gollum. Pod względem scenariusza i reżyserii to najlepsza scena nie tylko w Hobbicie ale we wszystkich filmach o Śródziemiu.

ocenił(a) film na 10
zentaur

Dobrze rzeczesz!

ocenił(a) film na 10
BadBoyCR7

Najbardziej to mi się podobało gdy Bilbo staje w obronie Thorina.

ocenił(a) film na 9
BadBoyCR7

U mnie pierwsze miejsce ma scena ucieczki od Goblinów ;) Zdecydowanie.

ocenił(a) film na 10
BadBoyCR7

Jeszcze mi się podoba to http://25.media.tumblr.com/1074bcd5fc2bb5aaa815fc2658001ab2/tumblr_ml76t6W2df1qi hnupo1_400.gif i
http://25.media.tumblr.com/4ad94d964003ae7d8f364491049946e1/tumblr_ml76t6W2df1qi hnupo2_400.gif te piruety są poprosty the best.