PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328291
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Ostatnio na TORN ukazał się wywiad w którym Armitage potwierdza te dwa wątki w edycji
rozszerzonej

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Zazdorsc do czego?? Hahahah :D A to dobre :D Rozumiem, że w domu mało miłości otrzymałeś to ukierunkowujesz ją w inną stronę :D
Hahaha zazdrosc Padłęm hahah :D
Frustrat, fanatyk= chory człowiek. Napisać Ci adresy lekarzy? Podaj miejscowosc poszukam w google:)

kamilxxx09

Beka to jest z ciebie infantylny dzieciaku. Jesteś tak upupiony, że aż przykro się robi jak czyta się twoje wypociny.

kamilxxx09

Płaskie życie? lol.... próbujesz mu teraz wjechac na ambicję? Nie wyjdzie ci.

ocenił(a) film na 7
sentia

Gosc mi sie przyznal ze jakby jego wlasna matka powiedziala ze nie lubi Hobbita albo ze Hobbit (film) jest slaby to nazwalby ja trollem i klamca. Czujesz? Ten gosc nadaje sie niezwlocznie do wariatkowa.

straightlines

Skończ kłamać. Jesli tak powiedziałem, udowodnij to, kłamco.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Na Twój temat nie trzeba niczego udowadniac Twoje zachowanie jest dowodem na to jakim typem człowieka jestes. Ale skoro tak bardzo sie go domagasz to masz dowod w komentarzach chory czlowieku. Jak trzeba chorym byc by swojej wlasnej matce takie rzeczy mowic? Zglos sie jak najszybciej do najblizszego punktu bo zle z Tobą.

straightlines

Linki do postu p

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ślepy jesteś? Sprawdz sobie dzisiejsze dyskusje ze mna to się dowiesz.

sentia

Żonka się odezwała?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Zazdroscisz fanatyku? Przeciez masz Jacksona, kochacie sie wzajemnie, ty wielbisz jego filmy on NIE wielbi takich pseudo-fanow jak ty. Generalnie to chyba zawalu serca dostal jesliby sie dowiedzial ze ludzie Twojego pokroju ogladaja jego filmy.

straightlines

Prędzej by nagrodził swoich fanów za obronę jego filmów i za to, ze je kochają i... ROZUMIEJĄ. kapewu? ROZUMIEJĄ.

kamilxxx09

On nawet nie wie o twoim istnieniu...

ocenił(a) film na 7
sentia

No dokładnie :)

ocenił(a) film na 7
sentia

Przypomnialo mi sie jak nasz fanatyk kiedys bredzil ze w Hobbicie sa wspaniali aktorzy. Jak zapytalem go w czym wcazesniej widzial Mikaela Persbrandta grajacego Beorna to nic nie odpowidzial. Ten gosc nie dosc ze glupi i irytujacy to jeszcze nie ma pojecia o czym pisze.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

A co ty niby rozumiesz? Jackson z pewnoscia gardzo pseudo-fanami ktorym jest blizej do kiboli niz do normalnych osób. Mysli ze Jackson toleruje takich chorych ludzi jak ty? Ktorzy trolluja, oskarzaja, klamia i wyzywaja bo ktos ma inna opinie? Nie Jackson to z natury czlowiek inteligentny i on chamstwa Twojego pokroju nie znosi. Ty cokolwiek rozumiesz? Ty nic nie rozumiesz.

Joecrou

NIE. Bo wtedy by było za mało Smauga i byście narzekali. Chcielibyście Smauga tylko w rozmowie z Bilbem i przy ataku na Miasto? Bo ja nie.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Ja tak. Ta walka zepsuła odbiór smauga.

pemmil

Daj spokój. Zbudowała klimat i udowodniła, ze zniszczenie Esgaroth to także wina krasnoludów, bo gdyby nie one, Smaug nadal by sobie smacznie spał. A tak go rozjuszyli.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

W ktorym niby miejscu udowodnila ze zburzenie Esgaroth to wina krasnoludow? Dowod? Walka jest efektowna ale zupelnie bezcelowa. Klimat zostal zbudowany na podstawie wspanialej rozmowy Bilba ze Smaugiem, ta walka niczego konkretnego nie wniosla. Pogorszyla jedynie jak to pemmil ujal odbior smoka.

straightlines

Nie rozmawiam z toba i nie pisz do mnie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

I nie odzywaj sie tez do innych majacych inna opinie bo tylko ich prowokujesz chory fanatyku.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

W książce nie było walki, a było pokazane, że to krasnoludy. Ta walka nic nie wniosła.

ocenił(a) film na 7
pemmil

Zdecydowanie masz rację.

ocenił(a) film na 7
pemmil

Mogli to dać to EE i byłoby gites. Zostawic tylko te scene z tym nieszczesnym plynnym zlotem i by gralo.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Walka ze smokiem w EE ? To byłoby śmieszne. W kinie taka rozmowa ze smaugiem i pełno klimatu, a w EE taka nawalanka. To by się wszyscy zdziwili :D

ocenił(a) film na 7
pemmil

Napisalem Joecrou dzisiaj ze gdyby powsadzac do kinowki sceny bardziej konkretne a wyciac te mnie to pierwszy raz EE vylaby gorsza od kinowki:) Poza tym to dobrze zeby sie zdziwili:) Jako scena dodatkowa to naprawde byloby cos. Nie uwazasz?

ocenił(a) film na 8
straightlines

Lepiej, jakby było w EE, ale takie coś byłoby no...dziwne, bo nikt by się takiego czegoś nie spodziewał, nie uważasz ?

ocenił(a) film na 7
pemmil

No byłoby to bardzo dziwne nie przecze. Wiesz ze kamilek dzisiaj mi sie przyznal ze jakby jego mamie sie Hobbit (film) nie spodobal to by sie wydarl na nia ze jest trollem i klamca. Czujesz goscia? Polecilem mu szpital, natychmiastowo.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Dasz może link, bo widziałem tylko, że pytałeś.

ocenił(a) film na 7
pemmil

Jest tu gdzies w wypowiedziach z jego strony. Trzy razy pytalem milczal, wiec to jasne. Milczenie wyraza zgode. Nawet chyba cztery razy pytalem. Nie dziwne ze unikal odpowiedzi no ktory normalny czlowiek wrzeszczalby na matke jesli tej nie podobalby sie jakis film.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Jak nie odpowiadał, to nic nie znaczy.

ocenił(a) film na 7
pemmil

Ok gdybym zadał Tobie to pytanie to za pierwszym razem by glosno zaponowal ze bzdury piszę. Ja ponowilem to pytanie pare razy a on nic. Od wiekow jest powiedzenie: milczenie to zgoda. I tu sie to powiedzenie w 100 % zgadza.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Sceny w Laketown są świetne a Beorna mi w wersji kinowej nie brakuje, jest go tyle, na ile ważność jego postaci zasługuje.

lelen_lis

Dokładnie. Zgadzam się

ocenił(a) film na 7
lelen_lis

Beorn jest o wiele wazniejsza postacia niz Tauriel czy legolas ktorych nawet w ksiazce nie ma. Zdecydowanie za dlugie sa sceny w Lake Town. Zupelnie bezcelowe jest tam podejscie polityczne. Niczego to nie wnosi.

straightlines

Wnosi, bo jest ukazane, jak postępuję burmistrz i to, ze przez niego ludzie żyją w biedzie, a on pływa w bogactwie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

I jak to sie przeklada na film? Nijak. Nie ma z tego zadnych wnioskow. I co z tego ze zyja w biedzie? I co z tego ze on jest bogaty? To absolutnie nie zmienia niczego. Smaug nie z tego powodu zaatakował Lake Town

ocenił(a) film na 8
straightlines

To będzie miało znaczenie przy późniejszym wyborze Barda na króla Dale, więc jest to ważny wątek. W książce wątek polityczny był, chociaż nie tak rozszerzony jak w filmie. Czy jest on dobry, to jak kto woli - mi nie przeszkadza.

ocenił(a) film na 6
lelen_lis

Również podobają mi się sceny w Laketown, ale mogliby je nieco skrócić na rzecz dłuższej puszczy. Beorna też powinno być trochę dłużej, nie wiele, ale trochę.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

No i w tym momencie się z Tobą zgodzę w 100% Panie Joecrou. Takie gadki polityczne nie wnoszace absolutnie nic do filmu mogli sobie darowac i dac do EE. Ale wiesz co? Wtedy po raz pierwsze wersja EE byłaby słabsza od kinowej:)

ocenił(a) film na 6
straightlines

No dokładnie. No może nie byłaby słabsza, bo nie są to jakieś specjalnie słabe sceny, ale raczej niepotrzebne. A sceny które bardziej interesują fanów Tolkiena, czyli np. jeleń w puszczy zostały poucinane ;) Miejmy nadzieje że EE będzie nieco dłuższa niż w przypadku jedynki, i nas nie zawiedzie. Sceny w grobowcach też ostały nieco skrócone ;) Tak mi się przypomniało ;p

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Tak o parę kwestii dialogowych. Mam nadzieje, że tym razem te 20 minut dostaniemy:) Sceny z Thrainem przeciez tez beda. Na pewno jakies sceny z Beornem. Duzo niewykorzystanych bylo scen z Dale. Wiem ze dwie sceny sa niewykozrystane z Lake Town. Powinno byc dobrze:)

ocenił(a) film na 6
straightlines

Beorn rąbiący drewno i rozmawiający z Gandalfem chyba ma być ;) Thrain na pewno. Dale raczej nie, bo tam będzie się działa akcja w trójce ;)

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Ale zauważ Thorin jest juz w Ereborze. Juz sie stamtad nie ruszy:) Zaslepi go bogactwo. Za zadne chiny nie pojdzie stamtad. Stad wnioskuje ze Dale bedziesz jeszcze w dwojce:)

ocenił(a) film na 6
straightlines

W videoblogach widać tam walczącego Thranduila w zbroi, Tauriel, Legolasa, Alfrida, i chyba też Gandalfa ;) Więc wydaje mi się że będzie tam jakaś akcja ;)

ocenił(a) film na 7
Joecrou

No i jest sporo zdjec, czekaj zapodam Ci fajnego linka.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

https://atolkienistperspective.wordpress.com/2013/12/14/dos-major-editorial-chan ges/

Zebrane w kupę domniemania co może być jeszcze w EE:)

ocenił(a) film na 8
straightlines

Strona nie istnieje.

ocenił(a) film na 7
lelen_lis

wpisz w google tolkienperspective major editorial changes i wyjdzie:) nie mam pojecia czemu wyskakuje taki komunikat skoro podstrona istnieje:)