PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328291
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Ostatnio na TORN ukazał się wywiad w którym Armitage potwierdza te dwa wątki w edycji
rozszerzonej

ocenił(a) film na 7
lelen_lis

https://atolkienistperspective.wordpress.com/2013/12/14/dos-major-editorial-chan ges/

Był odstęp, dlatego stronka nie wchodziła

ocenił(a) film na 6
straightlines

Widziałem to ;) Mimo wszystko nie wydaje mi się by były jakieś sceny z Dale w EE. Myślę że dopiero w trójce ; )

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Mamy sporo potwierdzonych scen
- Gandalf vs Thrain w Dol Guldur
- więcej mrocznej puszczy
- Bombur i polowanie na białego jelenia
Teraz wystarczy czekać na polskie info potwierdzające kiedy będzie EE . Liczę że w październiku że
będzie gdyż sporo o EE ujawniono , o jedynce piersze info EE było w lipcu a tu mamy kwiecień i pierwsze info , myślę że w październiku może się ukazaç gdyż szybko mamy info o EE a o jedynce mieliśmy pierwsze info w lipcu . Mam wielką nadzieję że czas trwania filmu będzie wydłużony o 30 minut nie jak w przypadku jedynki 12 minut .

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Mnie się ten wątek polityczny właśnie bardzo podoba, dzięki temu, obraz Esgaroth jest pełniejszy / w książce jest go zbyt mało a Bard jest strasznie płaską i bezbarwną postacią / a więcej Beorna akurat zasługuje na EE

ocenił(a) film na 6
lelen_lis

Rozszerzenie postaci Barda jak najbardziej na plus. W końcu jest on ważna postacią w całej historii hobbita.

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

Dokładnie. W książce to był najbardziej przygnębiający fragment podróży, nie wiem czemu w filmie nie mogło być tak samo. Pomijając sam wygląd puszczy, która z byciem mroczną nie miała nic wspólnego. Właściwszą nazwą byłby Szary Zagajnik, bo nie miało to ani wielkości puszczy ani żadnego mroku. Owszem sceny pomimo tego, że zmienione były bardzo fajne. Szczególnie spodobał mi się pomysł halucynacji. Ale powinno to wszystko trwać dużo dłużej, może nie na ekranie, ale żeby było czuć, że idą przez ten las tygodniami.

ocenił(a) film na 7
lost24

dokladnie tak jak piszesz

elensil20

"Polowanie na białego jelenia" to ostatni rozdział książki: "Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i stara szafa" :)