Smaug nie zdołał pobić Draco (Ostatni smok) u jak dla mnie to ten drugi jest wciąż na tronie kinowej smoczej kreacji.
Poważnie nie wiesz kim był Draco? Że tak spytam naprawdę bardzo szczerze...Oglądałaś cokolwiek oprócz Hobbita? Poważnie sie pytam.
Można, wystarczy, że ma się prawie tyle lat co film :). Draco zdradził nam kto może być w jakim wieku :P.
Zgadam się z autorem. Draco ma coś z takiej smoczej majestatyczności. Pomimo lepszej techniki, Smaug jest za nim. Draco był super :)
Ok :) Nie mam w zwyczaju wchodzić w konta ludzi i oceniać ich po tym co oglądali i jakie tym filmom oceny dali, tak robią debile:) Jednakże dziwi mnie, że skoro lubisz fantasy, to dziwne że tak wspaniałego filmu nie widziałaś...:)
Smaug pod względem animacji przebija Draco i to mocno. Co do charakteru i wyglądu to co kto woli ;) Dla mnie Smaug lepszy. Lepiej wygląda, ma świetny głos ;) Ale Draco jest bardzo dobry.
Jak dla mnie pod względem animacji oczywiście Smaug jest lepszy ale nie aż tak mocno jak mówisz. Co do wyglądu to bardziej podoba mi się Draco, wydaje się taki twardszy, lepiej opancerzony i ma fajniejszy pysk. Ale przede wszystkim moją sympatię wzbudza swoim charakterem i szlachetnością.
Według mnie mocno, ale jak na swoje czasy Draco wypada świetnie. A charakter to wiadomo, Smaug jest zły, chciwy itp ;)
Duma i honor
http://beornings.over-blog.com/categorie-11077942.html
Żądza bogactwa i gniew
http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20140227164339/lotr/pl/images/b/b3/Smaug1.jpg
To jest bardzo ciekawe. Może faktycznie głosu Smauga już nie usłyszymy. Właściwie co mógłby przed nalotem powiedzieć?. Kille`em all?
Draco spadł z tronu 3,5 miesiaca temu wraz z premierą Pustkowia Smauga, jak Morgoth z tronu podczas pieśni Luthien.
Moim Zdaniem Smaug Był chwytem poniżej pasa. Smaug góruje nad wszystkimi innymi smokami.
Gollum jest jednak lepszy od smauga, z racji tego że był rewolucyjny. Smaug to po prostu świetnie wykonany, komputerowy smok. Do Draco jednak mu daleko... Smaug może pod względem technicznym jest (nie wiele) lepszy, ale Draco wygrywa ze względu na charakter i tę "smokowatość". A ze Smauga w pustkowiu zrobili idiotę...
Jesteś za mały, zeby pewne rzeczy zrozumieć. trzeba było uważać przy dialogu ze Smaugiem.
I nie mów mi że to coś jest lepsze od Smauga.
http://pu.i.wp.pl/k,NTc1MDk5MzYsODQ3NDky,f,DragonHeart.jpg
To jest przepasc w porównaniu ze Smaugiem.
Podam przykład: Smaug goni krasnoludy, zaraz je złapie i zabije, ale wtedy wołają go inne krasnoludy, a ten jak przystało na idiotę zostawia w spokoju te które gonił wcześniej i zaczyna gonić tamtych. To jednak nie koniec głupoty, bo po chwili sytuacja się powtarza... A jak na tamte czasy Draco jest świetny i (w przeciwieństwie do Smauga) ma charakter. Ale ciebie przecież nie było jeszcze gdy wychodził film "Ostatni smok". A dialog Bilba i Smauga jest świetny i jest zarazem ostatnią dobrą sekwencją tego filmu. Bo to co dzieje się później to po prostu tragedia...
Smaug był piekielnie inteligentny o czym świadczy już sam fakt jego rozmowy z Bilbem. Wiedział nawet, że w Laketown została 4 krasnoludów. Wiedział też, ze kompania przybyła do Góry. On specjalnie "bawił się" z nimi, bo chciał mieć pretekst do uderzenia na Esgaroth. Poza tym sam powiedział, że chciałby widziec, jak Arcyklejnot pożera umysł Throina. wiedział nawet o Arcyklejnocie.
I nie mów mi o jakimś Ostatnim smoku, bo chłopcze masz 12 lat, jeszcze nie ukończyłeś podstawówki, a egzamin sie zbliża, wiec idź się lepiej uczyć.
Ja wam powiem tylko tyle. GDYBY JAKIŚ PORZĄDNY REŻYSER WZIĄŁ SIĘ ZA EKRANIZACJE KSIĄŻEK PAOLINIEGO TO TEN WASZ SMAUG MÓGŁ BY SIĘ SCHOWAĆ....
Ty wiecznie wątpisz we wszystko co poddaje w wątpliwość hasło "Hobbit najlepszy na świecie w każdym aspekcie. A ja mimo wszystko i tak wolę Rodogona węgierskiego od Smauga bo lubię bestie taplające się w złocie poczwary.
Za 15 lat to nikt nie będzie pamietał o Smaugu. Wszyscy będą wracać jedynie do Lotra. Idziesz o zakład?:)
Popatrz stary kto rozmawia o pierwszej części Hobbita? Nawet na tym forum już praktycznie ten temat umarł:)
Nie o tym pisalem. W rozmowach o filmie rozmawiamy o Hobbicie ktory aktualnie jest na fali. O Lotrze rozmawiamy caly czas. Niewazne gdzie. Caly czas wspominamy Lotra. Hobbita jedynki nie wspominaja nawet na forum Hobbita jedynki:)
Pfff, idąc tym wywodem fora filmów , które dostały choćby Oscara albo były "kultowe" też raczej nie przeżywają super "renesansu" - napływu nie wiadomo jakiej ilości tekstów czy komentarzy ;p Po prostu „zabijają” mnie wasze pomysły, to , że ktoś nie udziela się na forum filmowym to znaczy , że film „podupada” i nikt o nim nie pamięta? Serio ;p? No chyba , że jest jeszcze inna teoria ;)