PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Smaug nie zdołał pobić Draco (Ostatni smok) u jak dla mnie to ten drugi jest wciąż na tronie kinowej smoczej kreacji.

ocenił(a) film na 10
adri92

co to do cholery jest draco???

ocenił(a) film na 8
kasiadabrowa1

To smok z ostatniego smoka :)

ocenił(a) film na 7
kasiadabrowa1

Poważnie nie wiesz kim był Draco? Że tak spytam naprawdę bardzo szczerze...Oglądałaś cokolwiek oprócz Hobbita? Poważnie sie pytam.

straightlines

Też go nie kojarzę :(

ocenił(a) film na 6
wort801

Litości...jak można nie kojarzyć Draco :P

Anthrax91

Sorry nie kojarzę gościa

ocenił(a) film na 6
wort801

W takim razie film "Ostatni Smok" do nadrobienia.

Anthrax91

ten ???
http://www.filmweb.pl/film/Ostatni+smok-1996-687

ocenił(a) film na 6
wort801

Tak

Anthrax91

Jak będę miał czas może wtedy obejrzę

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

nie każdy go musi kojażyc :)

ocenił(a) film na 7
Anthrax91

Można, wystarczy, że ma się prawie tyle lat co film :). Draco zdradził nam kto może być w jakim wieku :P.

Zgadam się z autorem. Draco ma coś z takiej smoczej majestatyczności. Pomimo lepszej techniki, Smaug jest za nim. Draco był super :)

Belief

Ja mam 23 i jakoś tego filmu nie oglądałem :)

ocenił(a) film na 7
wort801

To na co czekasz? Musisz nadrobić bo to naprawdę dobry film :)

Belief

Jak będę miał czas czemu nie :)

ocenił(a) film na 10
straightlines

tak- przejrzy se moje ulubione filmy :)

ocenił(a) film na 7
kasiadabrowa1

Ok :) Nie mam w zwyczaju wchodzić w konta ludzi i oceniać ich po tym co oglądali i jakie tym filmom oceny dali, tak robią debile:) Jednakże dziwi mnie, że skoro lubisz fantasy, to dziwne że tak wspaniałego filmu nie widziałaś...:)

ocenił(a) film na 10
straightlines

wiesz... oglądam tylko to co mi się wyświetla w rekomendowanych :)

ocenił(a) film na 7
kasiadabrowa1

No cóż, spróbuj sama poszukać a zaświadczam, że znajdziesz klejnoty:)

ocenił(a) film na 10
straightlines

może w dalekiej przyszłości... :)

ocenił(a) film na 6
adri92

Smaug pod względem animacji przebija Draco i to mocno. Co do charakteru i wyglądu to co kto woli ;) Dla mnie Smaug lepszy. Lepiej wygląda, ma świetny głos ;) Ale Draco jest bardzo dobry.

Joecrou

Jak dla mnie pod względem animacji oczywiście Smaug jest lepszy ale nie aż tak mocno jak mówisz. Co do wyglądu to bardziej podoba mi się Draco, wydaje się taki twardszy, lepiej opancerzony i ma fajniejszy pysk. Ale przede wszystkim moją sympatię wzbudza swoim charakterem i szlachetnością.

ocenił(a) film na 6
adri92

Według mnie mocno, ale jak na swoje czasy Draco wypada świetnie. A charakter to wiadomo, Smaug jest zły, chciwy itp ;)

Joecrou

Duma i honor
http://beornings.over-blog.com/categorie-11077942.html

Żądza bogactwa i gniew
http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20140227164339/lotr/pl/images/b/b3/Smaug1.jpg

adri92

Smaug nie powiedział jeszcze ostatniego słowa...

ocenił(a) film na 7
obleh

I wiele już nie powie:)

straightlines

To jest bardzo ciekawe. Może faktycznie głosu Smauga już nie usłyszymy. Właściwie co mógłby przed nalotem powiedzieć?. Kille`em all?

użytkownik usunięty
obleh

"Kill streak"

adri92

Draco spadł z tronu 3,5 miesiaca temu wraz z premierą Pustkowia Smauga, jak Morgoth z tronu podczas pieśni Luthien.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

A gdzie jest to niby napisane, że Draco spadł z tronu? Dowodzik?

ocenił(a) film na 10
adri92

Moim Zdaniem Smaug Był chwytem poniżej pasa. Smaug góruje nad wszystkimi innymi smokami.

Peter889

Smaug to mistrzostwo tak jak Gollum. To chyba najlepsza postać komputerowa w historii kina :)

kamilxxx09

Gollum jest jednak lepszy od smauga, z racji tego że był rewolucyjny. Smaug to po prostu świetnie wykonany, komputerowy smok. Do Draco jednak mu daleko... Smaug może pod względem technicznym jest (nie wiele) lepszy, ale Draco wygrywa ze względu na charakter i tę "smokowatość". A ze Smauga w pustkowiu zrobili idiotę...

lolmiki

Przestań powtarzać to co mówia inni bo zgłosze cię za spam.

kamilxxx09

nie moja wina że ze smauga zrobili idiotę, który dał się podejść kilku krasnoludom...

lolmiki

Jesteś za mały, zeby pewne rzeczy zrozumieć. trzeba było uważać przy dialogu ze Smaugiem.
I nie mów mi że to coś jest lepsze od Smauga.
http://pu.i.wp.pl/k,NTc1MDk5MzYsODQ3NDky,f,DragonHeart.jpg
To jest przepasc w porównaniu ze Smaugiem.

kamilxxx09

Podam przykład: Smaug goni krasnoludy, zaraz je złapie i zabije, ale wtedy wołają go inne krasnoludy, a ten jak przystało na idiotę zostawia w spokoju te które gonił wcześniej i zaczyna gonić tamtych. To jednak nie koniec głupoty, bo po chwili sytuacja się powtarza... A jak na tamte czasy Draco jest świetny i (w przeciwieństwie do Smauga) ma charakter. Ale ciebie przecież nie było jeszcze gdy wychodził film "Ostatni smok". A dialog Bilba i Smauga jest świetny i jest zarazem ostatnią dobrą sekwencją tego filmu. Bo to co dzieje się później to po prostu tragedia...

lolmiki

Smaug był piekielnie inteligentny o czym świadczy już sam fakt jego rozmowy z Bilbem. Wiedział nawet, że w Laketown została 4 krasnoludów. Wiedział też, ze kompania przybyła do Góry. On specjalnie "bawił się" z nimi, bo chciał mieć pretekst do uderzenia na Esgaroth. Poza tym sam powiedział, że chciałby widziec, jak Arcyklejnot pożera umysł Throina. wiedział nawet o Arcyklejnocie.
I nie mów mi o jakimś Ostatnim smoku, bo chłopcze masz 12 lat, jeszcze nie ukończyłeś podstawówki, a egzamin sie zbliża, wiec idź się lepiej uczyć.

kamilxxx09

Ja wam powiem tylko tyle. GDYBY JAKIŚ PORZĄDNY REŻYSER WZIĄŁ SIĘ ZA EKRANIZACJE KSIĄŻEK PAOLINIEGO TO TEN WASZ SMAUG MÓGŁ BY SIĘ SCHOWAĆ....

sentia

Watpię. Chyba że za 15 lat.

kamilxxx09

Ty wiecznie wątpisz we wszystko co poddaje w wątpliwość hasło "Hobbit najlepszy na świecie w każdym aspekcie. A ja mimo wszystko i tak wolę Rodogona węgierskiego od Smauga bo lubię bestie taplające się w złocie poczwary.

sentia

*a nie taplające się

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Za 15 lat to nikt nie będzie pamietał o Smaugu. Wszyscy będą wracać jedynie do Lotra. Idziesz o zakład?:)

straightlines

racja :)

ocenił(a) film na 7
wort801

Popatrz stary kto rozmawia o pierwszej części Hobbita? Nawet na tym forum już praktycznie ten temat umarł:)

straightlines

Mi się nie chce nawet tam już pisać :)

ocenił(a) film na 8
straightlines

ale na WP też szału nie ma tak swoją drogą ;p

ocenił(a) film na 7
calays

Nie o tym pisalem. W rozmowach o filmie rozmawiamy o Hobbicie ktory aktualnie jest na fali. O Lotrze rozmawiamy caly czas. Niewazne gdzie. Caly czas wspominamy Lotra. Hobbita jedynki nie wspominaja nawet na forum Hobbita jedynki:)

ocenił(a) film na 8
straightlines

Pfff, idąc tym wywodem fora filmów , które dostały choćby Oscara albo były "kultowe" też raczej nie przeżywają super "renesansu" - napływu nie wiadomo jakiej ilości tekstów czy komentarzy ;p Po prostu „zabijają” mnie wasze pomysły, to , że ktoś nie udziela się na forum filmowym to znaczy , że film „podupada” i nikt o nim nie pamięta? Serio ;p? No chyba , że jest jeszcze inna teoria ;)