Podobno ma być brutalniejsza i ciekawe, czy będą jakieś zmiany wizualne. Co według mnie powinno pójść do poprawy to:
-wygląd goblinów
-fizyka i kolorystyka (niech będzie bardziej mroczniejsza)
-Azog
-dodanie krwi oraz jakiś brutalnych scen jeśli takie są
-Sanie Radagasta (jak zamienią króliki na lisy, albo wilki będzie OKEJ)
-Jeśli można wygląd 2-4 krasnoludów, ale to raczej nie możliwe.
Przecież ta wersja Hobbita powinna być dla FANÓW, a nie dla mas. Trzeba też pamiętać, że CGI da się poprawiać i zmieniać. :)
Lalusia? Podaj mi choćby jedno lalusiowate zachowanie Kiliego? Zawsze staje w pierwszym szeregu i broni całą kompanie, sam wychodzi na przeciw trolom kiedy chwytają Bilba i pierwszy zajmuje pozycje do obrony podczas ataku wargów przy ukrytym przejściu. Co do wyglądu, jeśli dla Ciebie każdy facet z zarostem (a nie bujna brodą) to laluś to powodzenia :p
Wiadomo że chodzi mu o wygląd.. Bo zrobili go na siłę przystojnego, aby się podobał żeńskiej części, i nie wygląda ani trochę jak krasnolud... Natomiast do jego zachowania chyba nie można się przyczepić.
Tak jakby w WP Aragorn czy choćby Farmair nie byli przystojni...i co tez ich zrobili na siłę? Na to jakoś nikt nie narzeka, a wręcz domagacie się występu Aragorna w Hobbicie bo to świetna postać...
Co to znaczy "domagacie się"? Kto się domaga Faramira lub Aragorna w Hobbicie?
Ja?
Raczej nie...
No właśnie bardzo mi szkoda wyglądu Bofura, bo go chyba najbardziej polubiłem. Jak dla mnie najsympatyczniejszy krasnolud. Zawsze najbardziej się troszczył od Bilbo (czy to jak chustkę potrzebował, czy to wisiał nad przepaścią, czy to chciał odejśc). I ogólnie nie jestem zadowolony z wyglądu krasnoludów. Thorin może i wygląda królewsko, ale nie jak król krasnoludów. PJ w LOTRze nas za bardzo rozpieścił Gimlim i tymi epizodycznymi krasnalami co się przewijały w tle. I bracia w ogóle nie są do siebie podobni. Mogliby np. zrobic jakichś bliźniaków, np. Fili i Kili. Bo tak to ani Balin i Dwalin, ani Dori, Nori i Ori, ani Fili i Kili nie są do siebie podobni. Wszyscy między sobą diametralnie się różnią. Przez wygląd krasnali film traci trochę na klimacie.
To złudne nadzieje...
Ale co się tak wszyscy czepiają zająców... przepraszam, królików Radagasta?
Nie jestem do końca pewien ale moim zdaniem chodzi o infantylność.
-Ja tam nic nie mam przeciwko nim.
Ja nie twierdziłem ,że coś masz do nich tylko czemu wszyscy się czepiają królików Radagasta...
Ale pewnie i tak wiedziałeś o co chodzi...
Wersje rozszerzone mają to do siebie, że dodają do wersji podstawowej nowe ujęcia i fragmenty filmu. Ty chcesz zmienić pół podstawowej wersji. To nie o to chodzi.