PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Okazuje się że w filmie będzie miał nie tylko syna, ale dwie córki. Grają je córki Jamesa Nesbitta - Peggy i Mary: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151755546759821&am p;set=a.10151309193484821.480716.6425769820&type=1&r elevant_count=1&ref=nf

Coraz więcej i więcej tych zmian względem pierwowzoru literackiego. Oby tylko tym razem Jackson nie przedobrzył.

katie_17

Jakby komuś nie wchodził link z facebooka to tu jest jeszcze jeden: http://estelelen.tumblr.com/

ocenił(a) film na 8
katie_17

A w powieści na pewno nie miał żadnych córek? Wiem, że miał syna, ale córek też sobie nie przypominam. Jeśli faktycznie nie było ich w książkach Tolkiena, to niezbyt mi się podoba ten pomysł...

Lonelier

Nie, tylko miał syna Baina. Szczerze to nie spodziewałam się aż tylu zmian. Do przewidzenia było że znajda się w nim jakieś powymyślane cuda bo sama książka jest bardzo ogólna ale teraz to poważnie zaczynam się zastanawiać czy nie przesadzają.

ocenił(a) film na 9
katie_17

Oby to tylko były złe przeczucia, bo normalnie odczuwam niepokój przed pójściem do kina.

ocenił(a) film na 10
katie_17

Ładne te dziewczynki, ale podobne do ojca. Też mam nadzieję, żeby nie przedobrzył. No zobaczymy w grudniu.

ewej

"Ładne te dziewczynki, ale podobne do ojca."

O tym samym pomyślałam :)

katie_17

Syn, teraz dwie córki a matka? Smok ją pożarł, czy jak? Zgadzam się, żebyś Pan nie przedobrzył Panie Jackoson!

Nessa_3

Bard wygląda na takiego, co nie ma "stałej" żony:)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Po czym tak sądzisz?

Lonelier

Po videoblogach na przykład. To będzie postac, która nie będzie mocno stąpała po ziemi, ale osoba dosyć "luźna". Jakiś straznik ma go podobno gonic i w ogóle.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

W sumie tak, ale taka "luźna" osoba nie pasuje też zbytnio do roli ojca ;P

Lonelier

Tez fakt. Po wszystkich materiałach mam wrażenie, że on za bardzo sie nimi interesował nie będzie, chociaż jest to pewnie błędne stwierdzenie. Zobaczymy. Byle do grudnia:)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

I to mi nie pasuje... Bard zawsze twardo stąpał po ziemi i tak powinno być!

RaptorRed

A gdzie tak jest napisane?

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

W "Hobbicie"? Że był poważny, ponury, był realistą i jako jedyny nie wierzył w proroctwa.

RaptorRed

Ale to się jakoś specjalnie nie wyklucza. Może być ponury, a jednoczesnie miec z kimś zatargi.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Ale na pewno nie był jakiś "specjalnie luźny" :/

RaptorRed

No nie był.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

No właśnie.

ocenił(a) film na 9
RaptorRed

Dokładnie. Bard był takim trochę "odludkiem" z tego co pamiętam. Raczej poważy człowiek.

ocenił(a) film na 9
Nessa_3

Mi się widzi, że zmarła kobiecina.

katie_17

To już wiadomo od dawna. A jedna z jego córek zostanie ranna podczas napadu orków na Esgaroth i Tauriel ja uleczy.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Przeczuwam, że przesłodzą z tą Tauriel.

Aredhel125

E tam, bez przesady. Dobra aktorka, więc i dobrą postać stworzy. Ten swiat potrzebuje własnie takich różnych osobowości i fajnie, ze Jackson urozmaica to wszystko:) Nie wyobrażam sobie tego filmu tylko z Bilbem, Gandalfem, Thorinem, Smaugiem i Thranduilem.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

ten układ byłby dobry, gdyby robili tylko jeden film, A że robią trzy to muszą dodać wiele wątków, które nie były w książce , lub rozszerzyć te, które były tylko wspomniane np. bitwa Pięciu Armii z punktu widzenia Bilba, któremu w trakcie urwał się film :) Jednak zmiana syna w dwie córki jest trochę dziwaczna, ale raczej nie wpłynie to za bardzo na ogólną fabułę.

natadragon

Ale żadnej zmiany nie będzie, bo w filmie wystapi i syn - Bain - i dwie córki:)

Aredhel125

Taka elficka Dr.Quinn :D niezle jaja...

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Hahahaha dr.Quinn. Jak byłam mała to to oglądałam z mamą i babcią:) W kinie sobie przypomnę:D

ocenił(a) film na 10
MrBaggins

Dr Quinn to ja oglądałam dzieckiem będąc... xd

ocenił(a) film na 9
RaptorRed

Nie Quinn tylko Klin ! Proszę ja ciebie ;)

ocenił(a) film na 8
katie_17

W sumie tak sobie teraz myślę, że skoro nie było napisane w książce, że Bard NIE miał córek, tylko nie były wspomniane, to nie jest nic, aż tak strasznego. Właściwie to dobrze, że PJ urozmaica tą historię ;)

Lonelier

W 100 % się zgadzam:)

ocenił(a) film na 9
Lonelier

Za chwilę wyjdzie, że Thranduil w filmie będzie miał 10 kochanek, bo w książce też nic o tym nie było. To taka ironia, ale szczerze powiedziawszy sama nie wiem co co tym myśleć. Wydaje się dziwne, ale jeśli efekt będzie dobry, to wszyscy zapomną o tych zmianach.

ocenił(a) film na 8
Aredhel125

No wszystko zależy od tego jak to przedstawią w filmie. Jeśli wyjdzie to filmowi na dobre, to czemu nie ;)

Aredhel125

Hahahahaha to sie Tobie udało :D Ty to może dlatego Thranduill jest zły na Tauriel w zwiastunie... bo jego własny syn chce mu odebrać jedną z członkiń jego haremu ;) A Tauriel z kolei martwi sie że tym samym Thranduil mógłby skrzywdzić Legolasa i ją :P

ocenił(a) film na 9
katie_17

Teraz to wszystko jest możliwe. Już widzę tłum panienek wokół jego tronu - jedna go wachluje, druga przynosi drinki, trzecia robi masaż, czwarta pedicure... :D Ale Tauriel to taka jego ulubienica, na którą poluje, ale ona wydaje się być nie zainteresowana jego zalotami i bogactwem, które jej oferuje. Dużo bardziej jest przychylna synowi króla, skromnemu acz bardzo przystojnemu i walecznemu Legolasowi. Czy ten związek ma jakąkolwiek przyszłość? Czy Tauriel oprze się zalotom potężnego króla? O tym dowiemy się w kolejnym 6346 odcinku Mody na Sukces....

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

HA HA HA HAHAAAA ,PADNE, TE WASZE ROZWAŻANIA I TEORIE SPISKOWE :D NIE DO POBICIA :D

Aredhel125

Genialne :D To mógłby być dobry scenariusz na parodie: Seks w wielkim Leśnym Królestwie :D

ocenił(a) film na 9
katie_17

"Seks w wielkim Leśnym Królestwie :D" HAHAHAHAHAHAHHA zdecydowanie lepszy tytuł:)

Aredhel125

Albo Mad Elf (od serialu Mad Men, który opowiada o zyciu elity w stanach pol wieku temu i tam tez kobiety sa przedmiotowo traktowane - trochę taka telenowela tylko na wyższym poziomie realizacji)

ocenił(a) film na 9
katie_17

Mad Elf hahahaha. Nie wiem który tytuł lepszy. Słyszałam o Mad Menie. Normalnie nie mogę się zdecydować, który tytuł byłby w tych okolicznościach trafniejszy:) Sex in the Mirkwood, czy Mad Elf hahaha

Aredhel125

Jest jeszcze Zbuntowana Elfica :P Ja myślę że wszystkie trzy idealnie oddają sedno sprawy ;)

ocenił(a) film na 9
katie_17

Hahaha ale najfajniejsze chyba było Seks w Leśnym Królestwie:D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Hahahahahahaha!!!! Znowu padłam...
A to teraz się tu przenieśliśmy :D Ok.

ocenił(a) film na 9
ewej

Hahahah. Ja to już sama nie wiem na którym forum jestem:D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Jeśli tylko chcecie, możecie z katie zrobić piękną parodię Hobbita. Ty byś odpowiadała za te 'romantyczne' wątki, a katie za akcję. Każdy z każdym, a wszystko w tle narkotykowych powiązań. Prawdziwe oblicze tolkienowskiej historii.

ewej

Ja jestem za :D Miałoby to więcej wspólnego z nasza okrutną rzeczywistością niż wszystkie części GoT :D

ocenił(a) film na 10
katie_17

A jakby jeszcze Silmarilion przerobić, to by sie dopiero działo. 50soGrey to była by miła opowiastka przy tym ;-) Żartuję... Silmarilionu nie miałabym serca przerabiać.

ewej

Zgadzam sie, przerabiać nie, ale pożartować jak najbardziej :D Prześle Tobie na mejla kilka fajnych deviantartow z Silmarillionu :)