PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Okazuje się że w filmie będzie miał nie tylko syna, ale dwie córki. Grają je córki Jamesa Nesbitta - Peggy i Mary: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151755546759821&am p;set=a.10151309193484821.480716.6425769820&type=1&r elevant_count=1&ref=nf

Coraz więcej i więcej tych zmian względem pierwowzoru literackiego. Oby tylko tym razem Jackson nie przedobrzył.

ocenił(a) film na 9
ewej

No jak ja bym się za to wzięła, to profanacja na całego. Przemoc, krew, seks, narkotyki... aż mi się żal elfów zrobiło. No a Thranduil oczywiście na szczycie narkotykowej mafii jako boss:D Zresztą Elrond też jest w to zamieszany. Nawet w tej parodii co kiedyś wstawiałam z YT "Lider Prajs" to było, że Elrond sprzedał drużynie lewy towar z Mongolii, czy coś takiego, więc się zgadza:D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

O Lider Prajs, ostatnio szukałam tej parodii i nie mogłam znaleźć. Dzięki za przypomnienie. A mogłabyś znowu link wrzucić?

ocenił(a) film na 9
ewej

http://www.youtube.com/watch?v=KlSn99LTtr4 Bardzo Cię proszę:D
Mnie to za każdym razem rozwala:D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Dzięki, wczoraj obejrzałam sobie DP rozszerzoną (of course) i tak się śmiałam na naradzie u Erlonda i na tym fragmencie, że to aż nieprzyzwoite. Chciałam sobie przypomnieć to z Lothlorien ale nie mogłam znaleźć. Wiedziałam że o jakiś lipny dyskont spożywczy chodziło! Jednak takie filmiki mózg lasują :D

ocenił(a) film na 9
ewej

Lewa wódka z Mongolii od Elronda hahaha. Nie ma bata, żeby mi to nie poprawiło humoru.

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

A jaką polewkę miałam na naradzie u Erlonda xD Jak każdy podchodził do Froda, że go nie opuszczą i w ogóle taka wzruszająca scena, a mi ciągle z tyłu głowy te teksty od ivokni się przypominały z wbijaniem na pal i z kręceniem wora, że cały czas się śmiałam. O ludzie... Potem to Lothlorien, i jak Galadriela każdemu coś podarowała, najlepszy tekst do Gimli'a był, z tym ryjem. Aż wstyd... dorosły człowiek, żeby takie rzeczy do głowy przychodziły... Jeszcze ten Wilfred, to juz w ogóle mózg wypacza. Nie ja nie mogę takich rzeczy oglądać, zabiera mi to cały klimat przy oglądaniu oryginału :( Ja mam zbyt wrażliwy mózg jeśli chodzi o głupoty ;-)

ocenił(a) film na 9
ewej

Hahahah ja też mam taki wrażliwy mózg! Staram się powstrzymywać, ale ta papierowa torba z biedronki w Lotholrien mi się zawsze przypomni:D Ja jak to pierwszy raz oglądałam, to aż trudno opisać jak się śmiałam:D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Ja jeszcze oglądam taki serial komediowy Wilfred z naszym drogim Frodem :] i tam był jeden odcinek ze scenką idealnie nawiązującą do DP. Myślałam że posikam się na niej. A teraz jak oglądałam DP to w tych momentach co trzeba przypominałam ją sobie. Powiernik Pierścienia, już zawsze te słowa będą wywoływać u mnie uśmiech i przyprawiać o dobry humor.

ocenił(a) film na 9
ewej

No wiem o tym serialu. Powiernik Pierścienia hahaha to zaczyna brzmieć komicznie. Władca jest poważnym i raczej smutnym filmem, ale ma taki potencjał do parodiowania, że szok. Ludzie to po prostu wykorzystują:D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

A z Hobbita będzie jeszcze większa, już jest np. te aluzje do Thorina i Bilba :D Albo z tego romansu, to samo się ciśnie do głowy żeby to wyśmiać. To dobrze. To taki biczyk dla PJ i jego pomagierów żeby się nie zapędzali zbyt daleko od pierwowzoru, by sami nie popełnili parodii. Ludzie PJ śledzą podobne fora na różnych stronach i sobie wyciągają wnioski. Specjalnie wypuszczają plotki i patrzą co się dzieje.

ocenił(a) film na 9
ewej

Pewnie mają ubaw po pachy:D
http://mhyin.deviantart.com/art/This-is-My-Life-These-Are-My-Choices-363215504

go go power rangers hahaha

ocenił(a) film na 9
ewej

A tak na serio to kiedyś sobie zrobię jakiś taki wielki maraton, wszystkie rozszerzone części Hobbita pod rząd, a potem wszystkie rozszerzone części Lotra, jedynie z przerwami na siku:D Trzeba będzie zrobić taki zjazd na taki wielki maraton:D

Aredhel125

Taki maraton byłby super ;D Tylko nie zapominaj o jedzeniu :p

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Ja też chcę taki maraton :D Ja to mogę cały dzień i co dzień oglądać Tolkiena, mi nie przeszkadza. A sprawdziłabym ile bym wytrzymała taki ciąg :-) jakbym skończyła to bym miała gały jak Gollum O_O od wlepiania w ekran.

ocenił(a) film na 9
ewej

Kawy by się porobiło, czekoladę i jedziemy. Doba by zeszła jak nic. W sumie to sama ie wiem kiedy wolałabym zacząć - z rana, czy jednak nocą.

Aredhel125

W przypadku Hobbita i LOTR razem to kiedy byśmy nie zaczęły i tak będziemy oglądać cały dzień i cała noc :D

ocenił(a) film na 7
Aredhel125

I jeszcze, że Thranduil dom schadzek otworzył. No bo przecież nie było, że nie otworzył. Więc,,,?

ocenił(a) film na 9
straightlines

Taki leśny burdel:D W ogóle tam tyle rzeczy nie było, że pole do popisu jest duże.

Aredhel125

No i zamiast wina to pili "samojebke" na drozdzach, ktora pedzili z Legolaskiem w domowym zaciszu Lesnego Krolestwa... :P

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Hahahah tak. A potem Thranduil siada na tronie i jedna z jego panienek podaje mu butelkę z napisem "patyk" hahah. To już chyba profanacja z mojej strony :D

ocenił(a) film na 7
MrBaggins

I handlowali grzybkami z Radagastem.

Pani_Zima_1989

A z hobbitami ziołem.

ocenił(a) film na 7
katie_17

Haha:). A tak w ogóle to może Mroczna Puszcza to ośrodek nielegalnej działalności handlowej - ukryta baza, mało kto tam dociera, nie lubią obcych, kto wie, co tam wyprawiają.

Pani_Zima_1989

Dokładnie. W MP chyba niema nikogo, kto nie parałby sie jakąś nielegalna działalności. Na południu Sauron i Galdriela zajmują sie gangsterka i terroryzują wszystkich w najbliższym otoczeniu bo jedno drugiemu chce odebrać jego własne terytorium (Boardwalk Empire - wersja w śródziemiu). Na środkowym zachodzie lasu radagast prowadzi dilerkę halucynogenów, ktora spotyka sie z olbrzymia krytyka ze strony Sarumana, uważającego sie ponad takie słabostki. On jednak jest hipokryta bo sam potajemnie sprowadza od hobbitów zioło, żeby chociaz trochę ukoić swój kompleks Gandalfa. Gandalf z kolei w imieniu hobbitów potajemnie rozprowadza zioło po całym śródziemiu bo chyba nikt z nas naprawdę nie wierzył że hobbici dorobili się bogactw na samej uczciwej uprawie roli? Natomiast na północy Mrocznej Puszczy Thranduil importuje trochę jednego, trochę drugiego bo w końcu musi czymś wzmocnić ten trunek własnej roboty, który potem podaje w butelkach po importowanym winie ze wschodu i tym samym bardzo urozmaica często wydawane przez siebie przyjęcia. Jest to sposób Thranduila na zachowanie tronu bo bo kto by chciał wywalić wladce, ktory ciągle urządza takie odjazdowe i odlotowe imprezy? Gdyby nie odurzał w ten sposób swojego ludu mogliby sobie przypomnieć że tak naprawdę jest tchórzem i zimnym draniem, który pewnego pięknego dnia podczas napaści smoka na Erebor wystawił do wiatru Thorina i resztę krasnoludów będących w potrzebie.

ocenił(a) film na 7
katie_17

<Natomiast na północy Mrocznej Puszczy Thranduil importuje trochę jednego, trochę drugiego bo w końcu musi czymś wzmocnić ten trunek własnej roboty, > I mamy wyjaśnienie mocnej głowy Legolasa. Po trunkach domowej roboty nic chłopaka nie zwali z nóg. :)

Pani_Zima_1989

Dokładnie, czym tam dla niego zwykle piwo jest. Co najwyżej mała przystaweczka :D

ocenił(a) film na 10
katie_17

O kurcze co za opis! To materiał na zupełnie nowy film :D równie ciekawy. A Bilbo taki ojciec chrzestny wśród hobbitówskiego kartelu, najbardziej nadziany, ma poważanie wśród gromady, a także respekt i trochę lęku, mają go za świra.

ewej

Powinno się na podstawie tego nakręcić parodię :D Bilba zagrałby Al Pacino, który by tym razem był bossem ziołowej mafii niziołków i czarodzieja :)

ocenił(a) film na 10
katie_17

No, a w tle trójkąt między Thrianduilem, Legolasem i Tauriel wg Aredhel hihihihi!!! I szalejący Kili, postrach elfickich dziewic xD Hahahaha!!! To wtedy Sauron nie miałby nic do roboty i płakałby tylko razem ze swoim pierścionkiem że mu fuchę 'tego złego' zabrali.

ewej

"I szalejący Kili, postrach elfickich dziewic xD"

hahahahahahahaha normalnie padłam :D Sauron wtedy jawiłby sie jako porządny gościu :D A w ogóle czytałam ostatnio wywiad z Bloomem i on powiedzial ze w filmie bedzie jakas rywalizacja miedzy thranduilem i legolasem. Tylko nie chciał powiedzieć dokładnie o co chodziło :( Kto wie, może domysły Aredhel naprawdę nie sa tak dalekie od rzeczywistości :D

ocenił(a) film na 9
katie_17

Ten trójkąt byłby całkiem ciekawy. Laska pracuje dla narkotykowego bossa, jest jednym z najlepszych jego pracowników i w dodatku szefo się w niej podkochuje. Ona jednak marzy o Legolasie, ale nikt nie może się o tym dowiedzieć bo Thranduil wykończyłby ich oboje. Tauriel musi wybierać, czy zwiąże się z bossem, czy ucieknie z Legolasem i wiecznie będą się ukrywać, czy zdecyduje się na związek jak w Tristanie i Izoldzie - ślub z szefem, a potajemne schadzki z kochankiem. Mmm jakie to romantyczne:D A w tle rozgrywki między mafiami Śródziemia:D

Jak tak naprawdę będzie w Hobbicie to ja tam spadnę z fotela chyba:D

Aredhel125

Wiesz, powinniśmy to wszystko skopiować bo jak nam zablokują te posty to swietny materiał na kabaret przepadnie. Normalnie cofam to co napisałam w poprzednim poście. Nie muszę czekać na deviantarta żeby mnie wykończył. To Ty wpędzisz mnie do grobu :P

ocenił(a) film na 9
katie_17

Coś czuję, że w końcu ktoś nam da popalić za te gadki. No ale co, pożartować sobie chyba można, prawda? Ale to ty mi zaczęłaś wysyłać pierwsze deviantarty i poszło. Teraz obie mamy rozbujałe wyobraźnie:D Chociaż jeszcze inne deviantarty z pewnością chciałabym obejrzeć. Jestem pewna, że z Thranduilem i jego wytrzeszczem na skrzynkę będzie mnóstwo:)

Aredhel125

Nie ma jak być tą która sprowadza na złą drogę :D Z Kilim i jego pomyłka tez na pewno beda niezłe. czekam tez niecierpliwie co peckishowl wymyśli :D

ocenił(a) film na 9
katie_17

http://brilcrist.deviantart.com/art/i-m-here-365236869
Widziałaś to? Ludziom naprawdę odbija:D

Aredhel125

I to już jest przeginka i mówię to nawet ja. Wole jednak pozostać przy zartach zwiazanych z gangsta dilerka grzybków i torjkacikami :p A wpisz sobie Thorin i bilbo w wyszukiwarkę na deviantarcie. W ich przypadku to sie roi od homorysunków a wszystko przez jeden uscisk.

ocenił(a) film na 9
katie_17

No ale Bilbo i Thorin to przynajmniej nie rodzeństwo. Właśnie idę wpisywać:D Matko, już widze te wszystkie deviantarty i parodie po 2 części.

ocenił(a) film na 9
katie_17

http://kuribitah.deviantart.com/art/Thranduil-farandulero-352518118

Hahahahaha

ocenił(a) film na 9
katie_17

http://zeefromeast.deviantart.com/art/Little-Legolas-And-Thranduil-377812598

Nie mogę z tego. Jakiego Legolas ma misia do spania;D Najwyraźniej Thranduil jest samotnym ojcem. Ciekawe, czy w filmie powiedzą coś na ten temat.

ocenił(a) film na 9
katie_17

http://minasannoinu.deviantart.com/art/Sip-of-Juice-Thranduil-Legolas-364018989

Pewnie to wszystko widziałaś, ale nie mogę się powstrzymać:D

ocenił(a) film na 9
katie_17

http://kuakugava.deviantart.com/art/OMG-Thranduil-362244695

Niee ja to wyłączam już, bo zaczynam szaleć i naprawdę skończę z banem.

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Bo ludzie dystansu nie umieją nabrać do tego wszystkiego. Bądź co bądź to tylko filmy i książki. Genialne, ale tylko filmy i książki, nie są to jakieś świętości, których nie można tykać. Nie wszystko jest śmieszne, większość jest niskich lotów, ale czasem trafią się perełki typu ta rozprawa sądowa ivonki, czy te nasze wymysły, też są śmieszne, moim zdaniem. Przecież nikogo specjalnie nie obrażamy. Wszystkie we trzy jak tu jesteśmy uwielbiamy Tolkiena i te ekranizacje i szlus.

ocenił(a) film na 9
ewej

No dokładnie. Gdyby nas to raziło to byśmy tego nawet nie pisały, ani nie oglądały. Przynajmniej est wesoło, a wartość tego znamy.

Aredhel125

Z tych co zapodałaś akurat widziałam tylko to z winem. Ale misio faktycznie boski :D Ja tez mam coś niezłego: http://tanmorna.deviantart.com/art/Thranduil-and-Elrond-256171385 Część słynnego harememu Thrandiego :D (po angielsku jest napisane pod obrazkiem) Albo to: http://ringreen.deviantart.com/art/THE-HOBBIT-fabulous-346100118 (tutaj również pod obrazkiem jest właściwy język), http://belleganlaya.deviantart.com/art/Thranduil-s-Taunt-372118685

Wiecie jeszcze 10 lat temu to ja byłabym oburzona na takie żarty, ale po tym co doświadczyłam na deviantarcie to uznałam, że takie ciągłe poważne traktowanie LOTRa nie jest wcale takie fajne. Trzeba czasem wyluzować. Ponadto fakt, ze ten świat jest taki idealnie porządny sprawia, że tak świetnie sie go parodiuje w sposób przybliżający go do naszych realiów. Dla porównania takie parodie kompletnie nie miałyby sensu w GoT bo tam haremy czy gangsterka sa na porządku dziennym.

ocenił(a) film na 9
katie_17

HAHAHAHAHAHAHA normalnie cała się trzęsę ze śmiechu ;D Świetne to jest. Szczególnie te elfice na rurze i Thrandy robiący fotki. Rozwaliło mnie to totalnie:D
Kurde, Thranduil pojawił się dopiero dosłownie na kilkanaście sekund, a już wszyscy wyczuli jaki z niego będzie zarozumiały gagatek:D

"Ponadto fakt, ze ten świat jest taki idealnie porządny sprawia, że tak świetnie sie go parodiuje w sposób przybliżający go do naszych realiów"- Nie mogę się bardziej zgodzić.

Aredhel125

http://peckishowl.deviantart.com/art/Oakentoon-72-On-the-matter-of-romance-40804 3179

Nowy Oakentoon, właśnie o legolasie thrandym i tauriel :D

ocenił(a) film na 10
katie_17

Hahahaha!!! Świetne :D

Jeszcze przeglądam te rzeczy co mi przesłałaś, sporo tego :-) Wszystkie do tej pory śmieszne, ale parę się wyróżnia. Taki co Gandalf podstawia laskę Legolasowi i Legolas jeb w śnieg :D
Albo ze zrobieniem z Balina św. Mikołaja, a Legolas wpadł na podobny pomysł dot. tatusia xD a i Kili w garniaku Hahahahaha!!!! No to właśnie robocza wersja Postrachu elfickich dziewic xD

ewej

"No to właśnie robocza wersja Postrachu elfickich dziewic xD"

To był pierwszy etap przygotowań :D W końcu musi wyglądać bardziej jak alfons niż spocony krasnolud :D

ewej

A to widziałaś? http://candra.deviantart.com/art/In-the-dungeons-of-Mirkwood-355050737 A niby to tylko Kili ma chrapkę na elfy... :D

ocenił(a) film na 9
katie_17

Ja się z wami wykończę, albo mnie stąd wywalą bo widać, niektórzy już mają dosyć naszych cudownych historii i zachwytów:D