PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://www.theonering.net/torwp/2013/08/31/78018-hobbit-spoilers-from-the-desola tion-of-
smaug-annual/

kamilxxx09

Już wiemy, że kompania będzie przez Beorna scigana.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

ciekawe :D

kamilxxx09

Strasznie głupi pomysł...

Matt_888

Wcale nie. Beorn był nieufny wobec obcych wiec jak zobaczył kompanie na swoim terenie, wkurzył się i zaczał ich gonić. Oni zobaczyli dom, więc postanowili się w nim ukryć. Reszta już jest w zwiastunie. Przynajmniej będzie więcej akcji bo pomysł ze zdobywanie zaufania wobec Beorna jaki został przedstawiony w ksiązce równiez jest bardzo dobry ale w filmie to by sie średnio sprawdziło. Nudne to i nijakie.

kamilxxx09

Książka ogółem jest nudna i nijaka, nie? Nie to co film, co to to nie. Czekam na Beorna srającego na polanie w blasku księżyca, to by było coś...

Matt_888

Nie powiedziałem że jest nudna. Jest wspaniała.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

łoł

ocenił(a) film na 7
hubcio1228

Ciekawe czemu tego melepetę nie szanującego zdania innych tu akceptują, to jakiś znak czasów.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Matt_888

Takie coś już było w wierszu o bożku Panie jak srał w ogrodzie.

użytkownik usunięty
Matt_888

Nie zgodzę się że, była nudna bo nie była. Była świetna.

ocenił(a) film na 7
Matt_888

hehehehe

kamilxxx09

Książki zawsze są lepsze od filmów.

Klocuch12

Oczywiscie.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Było w książce jak Bilbo po wizycie u Beorna widział cień niedzwiedzia.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

łoł aleś ty madry i dzielny

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Sam jesteś nudny i nijaki. Nie zaśmiecaj forum.

ocenił(a) film na 8
Matt_888

Gdyby Gandalf przedstawiał całą kompanię po kolei jak w książce to wielu by narzekało, że nudne, że długie, tak jak narzekają na zagadki w ciemnościach, więc lepiej, że będzie tak - zresztą, już na jakiś materiałach promocyjnych z ub. roku był Gandalf obłaskawiający Beorna pod postacią niedźwiedzia.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

To było wiadome już po obejrzeniu trailera do drugiej części.

Joecrou

Tez fakt, choć niektórzy się zastanawiali, czy to nie czasem jakis kolega Beorna:)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

łoł

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

łoł

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Thranduil na grafice z linku wygląda jak Drow

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Na reszcie Gandalf będzie czarował, jaką bardziej skomplikowaną magie. Pomysł z elfami które ścigają kompanie w beczkach, do chrzanu, a już Turiel które idzie za nimi(a Legolas za nią) do Lake Town. To dopiero jest parodia. Pomysł z Beornem też średnio mi się podoba. Informacje z Bardem(nie licząc 3 dzieci) wiadomo już od 5 czy tam 6 videoblogu 1 części. Najlepszy spoiler, to ten w którym jest wyjaśnione wszystko co do elfów i ich nie ufnosci. W ksiażce nie było ani słowa, ani o tym ani o królu Silvan'ów, w filmie ten jego edykt tłumaczy wszystko. Jest to chyba najlepsza, informacja, z całego tego (bezsensownego) spoilerowania(no może jeszcze ten Gandalf).

adrian229

Mnie tam wszystkie pomysły sie podobają.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Nie chce być niemiły , mówiąc że nie dziwie się że tobie się wszystko podoba, i nie potrafisz myśleć trzeźwo jeśli o film chodzi, więc nie będę niemiły i tego nie powiem.

adrian229

Przeszedłeś na ciemną stronę mocy jak widze.I jak widze 95% użytkowników wymiękło i nie wytrwało do końca w zaufaniu do Petera.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Bo nie które jego pomysły są bez sensowne.

adrian229

muszę się zgodzić. nie ważne na jaki pomysł nie wpadł by reżyser hobbita, kamilxxx09 będzie tym zachwycony. I to nie jest prowokacja tylko wyrażanie swojego zdania

ocenił(a) film na 10
lolmiki

Niestety.

lolmiki

Nie. Ja po prostu nie wyrazam opinii przed zachodem słonca. Nie bedę krytykował, skoro jeszcze nie zobaczyłem filmu. Obejrzeliście 2 minuty z filmu trwającego ponad 160 minut i już panikujecie.

kamilxxx09

Z Tobą jest ten problem, ze nawet jak obejrzysz to i tak nie napiszesz ani jednego krytycznego słowa, chociażby nie wiem jak bardzo idiotyczny wątek pokazali w tych filmach.

ocenił(a) film na 9
katie_17

A raczej taki, że "faza" która trwa nawet u fanów po premierze jakiś miesiąc - dwa, która przysłania wszystkie minusy filmu, trwa u Niego po dziś dzień :)

kamilxxx09

Jak już używasz związków frazeologicznych to chociaż używaj ich poprawnie. " Nie chwal dnia przed zachodem słońca" - w twoim przypadku ma się nijak do twoich opinii. Ponieważ cokolwiek PJ ci nie pokaże na ekranie to i tak będziesz podjarany i zadowolony.

adrian229

Masz racje. Niestety rowniez stracilem zaufanie do niego po obejrzeniu trailera do drugiej czesci.

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Spokojnie, zaczekajmy na efekt końcowy :-)
Jeśli ma się podejście, że film jest pięknym uzupełnieniem niesamowitej książki/książek, to jakieś niedociągnięcia czy też zmiany w fabule etc. nie mają tu praktycznie żadnego znaczenia :-)

Dla mnie, jak również zapewne dla wielu innych osób, przeczytanie kolejny raz którejś z książek Tolkiena jest doznaniem znacznie głębszym i trwalszym niż zobaczenie choćby kilka razy z rzędu wszystkich filmów Jacksona :-) Bo nie zapominam czym jest fundament :-)

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Nadzieja umiera ostatnia...

ocenił(a) film na 6
MrBaggins

Miejmy nadzieję że chociażby pościg elfów za krasnoludami w beczkach będzie fajnie zrobiony. Narazie średnio mi się to widzi, no ale zobaczymy. Napewno będzie sporo akcji, bo do elfów dołączą jeszcze orkowie.

MrBaggins

Jak zobaczysz trailer nr 2 szczena ci tak opadnie że będziesz ją zbierał do czasu aż nakrecą Silmarillion.

kamilxxx09

Nie ma trailera więc skąd możesz wiedzieć? Wiesz, jak jesteś medium to można na tym zarabiać kasę w TV.

Klocuch12

Żadne medium. Po prostu wierze.

straightlines

Zakochałeś się w użytkowniku kamilxxx09 czy mi się wydaje ? Komentujesz wszystko co napisze, choćby napisał o gównie ty również to skomentujesz, w tym momencie przesadzasz, niby tak cię wkur**, ale wtykasz nosa wszędzie gdzie on jest no naprawdę. Jeżeli rozmowa nie dotyczy ciebie to po prostu się nie odzywaj okej ? bo znowu narobi się burdelu i pełno nieprzyjemności. Ja rozumiem zalazł ci za skórę okej, ale ja nie widzę żeby już od razu wszyscy użytkownicy którym on zalazł za skórę pisali co post do niego, w tym momencie to ty go zaczepiasz.