Właśnie wróciłam z premiery drugiej części "Thora". Przed filmem - klasycznie reklamy i
zwiastuny. W tym pierwszy zwiastun "Pustkowia". Z czym? Ano z dubbingiem. Ogólnie da się
znieść.. Nie. Cofnij. CO ONI ZROBILI Z GŁOSAMI ELFÓW??!! CZY TO NORMALNE, BY ELF MÓWIŁ
JAK ROBOT??!!
Błagam, niech ktoś mi powie, że to żart, i dubbing dadzą inny.. Inaczej, jak Boga kocham, skaczę
przez okno..
1. Będę przeklinać, bo mi zepsułaś oglądanie filmu.
2. Może nie zauważyłaś, ale to forum o Hobbicie. Skąd miałam wiedzieć, że ktoś zacznie tu pisać o Thorze?
"Spoiler". I temat nie zawiera spoilerów o "Pustkowiu"- a kto mógł przewidzieć rozkwit rozmowy o Thorze?..
Ty mogłaś przewidzieć. Wystarczy napisać spojler, i nikt nie miałby z tym problemów.
Macie,juz ktoś nagrał recenzje najnowszego Hottita.Swoją drogą dla mnie super koleś mówi:)
http://www.youtube.com/watch?v=NvwVMha57K8
Spoilerem jest napisanie o trailerze z napisami?
Niedługo spoilerem będzie "Film bardzo dobry, 10/10"..
Nie będe pisał SPOILER przy kazdej rzeczy. Jak komuś coś się nie podoba, nie musi tu wchodzić. Kropka.
Jak tobie się nie podoba to wyjazd! To nie jest Twoje podwórko tylko oforum publiczne i obowiązują tu zasady poszanowania innych. DLATEGO BĘDZIESZ PISAŁ SPOJLER KIEDY WYMAGA TEGO SYTUACJA TROLU!
Nie będziesz robił co chciał trolu, tylko wspaujesz w ramy współistnienia na forum!
Adaptacje są czasami inne niż mitologiczne realia - już nie raz widziałem greckich Bogów kończących żywot na ekranie.
Lol "nikt ci nie kazał czytać" a skąd on miał wiedzieć że spojlerem walniesz? to by on nie czytał, się ostrzega o takich rzeczach.
''poza tym sie powinno wiedzieć że Loki zginie dopiero w walce z Heimdallem w Ragnaroku.'' chłopak spojlerów nie czyta to nie wie i nie powinien wiedzieć , ludzie chodzą do kin by się dowiedzieć a nie z internetu jak ty. weś się zastanów co piszesz na przyszłość, bo to aż się płakać chce jak cię czytam.
SPOILER O THOR 2
a tak na marginesie to Loki nie zginął
Jesteś poje%$%na :) Po CHOJ piszesz o Thorze na forum Hobbita ?? Ciężko napisać SPOILER !!!! Tacy powinni wyginąć z mamutami słowo daje.
Wyginąć powinni takie chamy jak ty. Napisałam tylko przed czym był trailer, ktoś zapytał jak wrażenia, odpowiedziałam, i dyskusja sama zawrzała, więc mam prośbę, póki co kulturalną: odwal się ode mnie, co??
Chamski jestem dla takich jak TY. Samo się nic nie zrobi. Skoro pyta Cię ktoś jak wrażenia to napisz: super lub do niczego a nie opisujesz zakończenie filmu. Tyle.
Chamski jestem w ostateczności. Nie jestem z tego dumny, ale czasem tak trzeba jak ktoś głupim zachowaniem zmusza do tego.
mi się film podobał, ze względu na fajne interakcje międzypostaciowe :), ale reszta fabuły i główny zły taki sobie. Strasznie dużo było też wyciętych scen.
Miałam podobną przygodę, tyle że na filmie "Carrie". Horror z napisami, więc teoria że puszczają dubbingowane zwiastuny do dubbingowanych filmów właśnie padła. Zaczynają się zwiastuny, patrzę, "Hobbit". Zajebioza, zobaczę na dużym ekranie, nic tylko cieszyć mordkę. Dobrze, że było ciemno i nikt nie widział mojej miny. Kiedy usłyszałam polskie głosy, złapałam się za fotel i zaczęłam myśleć: "Błagam, tylko nie dubbing Smauga!" Na szczęście Smauga pominięto, choć to nie znaczy, że było dobrze - Legolas i Tauriel jak cegły wrzucone do pralki.
Nie, ja wcale nie dramatyzuję. Nie jestem też trollem, bo pójdę do kina na wersję z napisami i nie mam po co bluźnić na dubbing. Ale... biedne dzieciaki z wycieczek szkolnych, bo to one głównie dostają taki kawałek tortu. Mam nadzieję, że podciągną wersję polską. Pozdrawiam.
Niestety (albo stety :3 ) nigdzie nie mogę znaleźć. Może za jakiś czas pojawi się w telewizji i wstrząśnie widzami TVN czy innego Polsatu. Albo zobaczysz przy okazji wizyty w kinie na jakimś innym filmie? ;)
ja pójdę na premierę jeśli będzie opcja dwóch części jedna po drugiej i tylko wersja dubb to trudno jakoś przełknę ten dubbing
Pewnie, bo raczej większość osób wybierze właśnie napisy. Głosy jako głosy można jeszcze strawić, ale dubbingowaną pieśń krasnoludów? No i życzę powodzenia aktorowi grającemu polskiego Smauga. Poprzeczkę zawiesili mu wysoko, choć w sumie mogę sądzić tylko ze zwiastunów. ;)
Hah aktor podkładający głos pod Smauga nawet się tym nie przejmie. Powie swoją rolę, a głos nie będzie grał znaczenia. Pod Smauga moga wziąść nawet Halinkę z Kiepskich. Byle wzieła kasę i tyle:D
Skoro i tak zamierzasz obejrzeć z napisami to co Ci przeszkadza ten nieszczęsny dubbing? Robią dwie wersje właśnie po to, by zadowolić wszystkich.