Właśnie wróciłam z premiery drugiej części "Thora". Przed filmem - klasycznie reklamy i
zwiastuny. W tym pierwszy zwiastun "Pustkowia". Z czym? Ano z dubbingiem. Ogólnie da się
znieść.. Nie. Cofnij. CO ONI ZROBILI Z GŁOSAMI ELFÓW??!! CZY TO NORMALNE, BY ELF MÓWIŁ
JAK ROBOT??!!
Błagam, niech ktoś mi powie, że to żart, i dubbing dadzą inny.. Inaczej, jak Boga kocham, skaczę
przez okno..
Jak to zepsuje? To będzie ich własna, świadoma decyzja na jaką wersję pójdą. A jeśli chodzi o telewizję to zawsze można obejrzeć w internecie lub kupić płytę. Wtedy będzie można sobie wybierać dowolną wersję.
Mam na myśli ludzi którzy pójdą od tak do kina, nawet nie sprawdzając dokładnie wersji na jaką idą. Tak, ale bardzo słabo ze w tv bedzie leciec wersja z dubbingiem. Zresztą kiedyś czytałem że dubbing był robiony na szybko. Tak zapewne będzie i w przypadku dwójki.
To też ich decyzja. Jeśli spodoba im się zdubbingowana wersja to możliwe, że sprawdzą też oryginalną wersję. A jeśli film im się nie spodoba to trudno. Zresztą nasz dubbing nie jest tak tragiczny by zdołał zepsuć film.
dubbing robiony jest głównie pod dzieci i analfabetów, więc czego ty oczekujesz?
"CO ONI ZROBILI Z GŁOSAMI ELFÓW??!! CZY TO NORMALNE, BY ELF MÓWIŁ
JAK ROBOT"
Nie przesadzajmy. Wczoraj obejrzałem dubbingowanego Hobbita i powiem że Adam Bauman w Roli Elronda aż taki zły to nie był. Danuta Stenka jako Gladriela też nawet radę dawała.
Ja tu mówię o nieco "specyficzniejszych" elfach.. Do Galadriel i kretyna Elronda, a raczej ich głosów w dubbingu nic nie mam.
Wszystkie dzieci ''w bogatych i cywilizowanych krajach'' jak je nazywasz, które potrafią już czytać oglądają filmy, bajki z napisami. Szczególnie praktykowane jest to wśród Niemców, gdyż chcą żeby ich pociechy nauczyły się angielskiego, a przede wszystkim były z nim osłuchane. Zatem zamilcz raz na zawsze.
To, że Ty nie dajesz rady nauczyć się języka z filmów z napisami, bo nie nadążasz z ich czytaniem i patrzeniem co się dzieje wokół nie znaczy, że film z napisami jest idiotyczny... Jak właśnie tak się nauczyłem angielskiego... Oglądając filmy po angielsku i czytając po angielsku książki
Przez takie osoby jak Ty tracę wiarę w ludzi... Nasuwa się tylko mem z simpsonów z jakże adekwatnym podpisem "i don't wana live on this planet anymore..."
Ehhh... Nie ma to jak kulturalna rozmowa na poziomie... Ale czego można się spodziewać po trolu z gimbazy...
To już ludzie z podstawówki lepiej by mnie wyzwali... Weź się dzieciaku zastanów nad swoim życiem póki nie jest za późno
Wiesz, że jestem kobietą a nie mężczyzną? Ale takie osobniki jak ty widocznie mają problem z odróżnieniem płci.
Najpierw to radziłbym Ci pouczyć się w końcu polskiego, oraz wziąć kilka (lub w twoim wypadku kilkanaście) lekcji dobrego wychowania.
Niby czemu mam sie uczyc polskiego do cholery, ze niby diakrytykow nie uzywam, nie bede dla was pikseli i klawiszy zuzywal!
po pierwsze bo to twój język ojczysty. A po drugie to, że używasz skomplikowanych słów, które podrzuci Ci internet nie robi z Ciebie inteligenta.
człowieku nie wyciągaj tak końcówek, bo to nie aria operowa (taki rodzaj muzyki jakbyś nie wiedział) a tylko szyby w domu wybijesz
Uwierz, że mam miliard znacznie lepszych rzeczy do roboty, ale to mój obywatelski obowiązek nauczyć Cię słownictwa i ogłady.
Ehhh... Zdajesz sobie sprawę, że ta twoja wypowiedź nie miała najmniejszego sensu ? Pewnie nie. No ale cóż, niczego mądrzejszego się po Tobie nie spodziewałem.
Spoko, powiedz tylko, gdzie mieszkasz, zobaczymy, czy te miesiące spędzone na siłce i ćwiczeniu sztuk walki przydadzą się, żeby Cię dogonić jak będziesz uciekał... A uwierz, że będziesz, bo porządnie mnie w*******ś prostacki chamie... Nigdy nie pozwolę nikomu w tak chamski i wieśniacki sposób odnosić się do jakiejkolwiek dziewczyny... Smutne jest patrzeć, jak mało dżentelmenów zostało już na tym świecie... Na szczęście ja mogę się z nimi utożsamiać. Tak więc czekam na twój adres
I mógłbyś w końcu zacząć uważać na lekcjach gramatyki, bo aż się płakać chce jak kaleczysz ten piękny język
Uważaj jakj rozmawiasz z idiotą bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Ale może być i inaczej i ktoś może nie odczytać różnic... też źle...
niestety takie są brutalne realia, jednak nie mogę przechodzić obojętnie wokół tak wielkiego ogromu debilizmu.
Ja już przestaję z tym walczyć, emigruję. Jak dla mnie Polska jest zgubiona, nie chcę obcować z takimi ludźmi...
Tak? o.e
A może są już w internecie?
Od kiedy weszły dekodery nie oglądam tv, bo tylko rodzice takowy twór technologii mają, a z kupnem mi zwlekają..