Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328954
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Pełne zgorszenie!

ocenił(a) film na 10

Właśnie wróciłam z premiery drugiej części "Thora". Przed filmem - klasycznie reklamy i
zwiastuny. W tym pierwszy zwiastun "Pustkowia". Z czym? Ano z dubbingiem. Ogólnie da się
znieść.. Nie. Cofnij. CO ONI ZROBILI Z GŁOSAMI ELFÓW??!! CZY TO NORMALNE, BY ELF MÓWIŁ
JAK ROBOT??!!
Błagam, niech ktoś mi powie, że to żart, i dubbing dadzą inny.. Inaczej, jak Boga kocham, skaczę
przez okno..

Joecrou

Jak to zepsuje? To będzie ich własna, świadoma decyzja na jaką wersję pójdą. A jeśli chodzi o telewizję to zawsze można obejrzeć w internecie lub kupić płytę. Wtedy będzie można sobie wybierać dowolną wersję.

ocenił(a) film na 6
Merkura

Mam na myśli ludzi którzy pójdą od tak do kina, nawet nie sprawdzając dokładnie wersji na jaką idą. Tak, ale bardzo słabo ze w tv bedzie leciec wersja z dubbingiem. Zresztą kiedyś czytałem że dubbing był robiony na szybko. Tak zapewne będzie i w przypadku dwójki.

Joecrou

To też ich decyzja. Jeśli spodoba im się zdubbingowana wersja to możliwe, że sprawdzą też oryginalną wersję. A jeśli film im się nie spodoba to trudno. Zresztą nasz dubbing nie jest tak tragiczny by zdołał zepsuć film.

ocenił(a) film na 8
Merkura

Obawiam się, że film jest tak tragiczny, że może zepsuć dubbing... ;)

Annqa

A zresztą polski dubbing do Hobbita nie jest taki zły.

ocenił(a) film na 1
Annqa

dubbing robiony jest głównie pod dzieci i analfabetów, więc czego ty oczekujesz?

Annqa

"CO ONI ZROBILI Z GŁOSAMI ELFÓW??!! CZY TO NORMALNE, BY ELF MÓWIŁ
JAK ROBOT"

Nie przesadzajmy. Wczoraj obejrzałem dubbingowanego Hobbita i powiem że Adam Bauman w Roli Elronda aż taki zły to nie był. Danuta Stenka jako Gladriela też nawet radę dawała.

ocenił(a) film na 10
tom126pe

Ja tu mówię o nieco "specyficzniejszych" elfach.. Do Galadriel i kretyna Elronda, a raczej ich głosów w dubbingu nic nie mam.

ocenił(a) film na 1
Annqa

a co ty dziecko, żeby chodzić na filmy z dubbingiem?

Annqa

Skaczesz przez okno? Czekamy kochana :***

ocenił(a) film na 10
michal_maksymiuk

Skaczę, ale najpierw cię znajdę i obedrę ze skóry, KOCHANY :3 -,-*

Annqa

Jesteś prymitywna jak rolnictwo w Afryce.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
GalaQXus

Wszystkie dzieci ''w bogatych i cywilizowanych krajach'' jak je nazywasz, które potrafią już czytać oglądają filmy, bajki z napisami. Szczególnie praktykowane jest to wśród Niemców, gdyż chcą żeby ich pociechy nauczyły się angielskiego, a przede wszystkim były z nim osłuchane. Zatem zamilcz raz na zawsze.

ocenił(a) film na 8
GalaQXus

To, że Ty nie dajesz rady nauczyć się języka z filmów z napisami, bo nie nadążasz z ich czytaniem i patrzeniem co się dzieje wokół nie znaczy, że film z napisami jest idiotyczny... Jak właśnie tak się nauczyłem angielskiego... Oglądając filmy po angielsku i czytając po angielsku książki

ocenił(a) film na 8
GalaQXus

Przez takie osoby jak Ty tracę wiarę w ludzi... Nasuwa się tylko mem z simpsonów z jakże adekwatnym podpisem "i don't wana live on this planet anymore..."

ocenił(a) film na 8
GalaQXus

Ehhh... Nie ma to jak kulturalna rozmowa na poziomie... Ale czego można się spodziewać po trolu z gimbazy...

1radas1

no wlasnie trol z gimbazy dobrze sie nazwales!

ocenił(a) film na 8
GalaQXus

To już ludzie z podstawówki lepiej by mnie wyzwali... Weź się dzieciaku zastanów nad swoim życiem póki nie jest za późno

ocenił(a) film na 9
GalaQXus

Wiesz, że jestem kobietą a nie mężczyzną? Ale takie osobniki jak ty widocznie mają problem z odróżnieniem płci.

ocenił(a) film na 9
GalaQXus

To skrót ciołku. A może jesteś debilem? ;p

ocenił(a) film na 8
GalaQXus

Ale z Ciebie twardziel, dziewczynę obrażasz... Może byś sobie ze mną pogadał ?

ocenił(a) film na 8
GalaQXus

Najpierw to radziłbym Ci pouczyć się w końcu polskiego, oraz wziąć kilka (lub w twoim wypadku kilkanaście) lekcji dobrego wychowania.

1radas1

Niby czemu mam sie uczyc polskiego do cholery, ze niby diakrytykow nie uzywam, nie bede dla was pikseli i klawiszy zuzywal!

ocenił(a) film na 8
GalaQXus

po pierwsze bo to twój język ojczysty. A po drugie to, że używasz skomplikowanych słów, które podrzuci Ci internet nie robi z Ciebie inteligenta.

1radas1

Co z tego ze moj ojczysty dziwkarzu!!! Bede pisal jak mi sie chceeeeeeeeee

ocenił(a) film na 8
GalaQXus

człowieku nie wyciągaj tak końcówek, bo to nie aria operowa (taki rodzaj muzyki jakbyś nie wiedział) a tylko szyby w domu wybijesz

1radas1

uważaj żebym nie wybił tobie zębów!

ocenił(a) film na 8
GalaQXus

No dawaj, już od 2 tygodni czekam na twój adres

1radas1

hahaha chcialbys zboku, nie?

ocenił(a) film na 8
GalaQXus

Uwierz, że mam miliard znacznie lepszych rzeczy do roboty, ale to mój obywatelski obowiązek nauczyć Cię słownictwa i ogłady.

1radas1

jak mi zapłacisz miliard złotych to ci pozwolę, ewentualnie rocznie 10 milionów do konca wieku

ocenił(a) film na 8
GalaQXus

Ehhh... Zdajesz sobie sprawę, że ta twoja wypowiedź nie miała najmniejszego sensu ? Pewnie nie. No ale cóż, niczego mądrzejszego się po Tobie nie spodziewałem.

ocenił(a) film na 8
GalaQXus

Spoko, powiedz tylko, gdzie mieszkasz, zobaczymy, czy te miesiące spędzone na siłce i ćwiczeniu sztuk walki przydadzą się, żeby Cię dogonić jak będziesz uciekał... A uwierz, że będziesz, bo porządnie mnie w*******ś prostacki chamie... Nigdy nie pozwolę nikomu w tak chamski i wieśniacki sposób odnosić się do jakiejkolwiek dziewczyny... Smutne jest patrzeć, jak mało dżentelmenów zostało już na tym świecie... Na szczęście ja mogę się z nimi utożsamiać. Tak więc czekam na twój adres

ocenił(a) film na 8
GalaQXus

I mógłbyś w końcu zacząć uważać na lekcjach gramatyki, bo aż się płakać chce jak kaleczysz ten piękny język

ocenił(a) film na 8
1radas1

Uważaj jakj rozmawiasz z idiotą bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Ale może być i inaczej i ktoś może nie odczytać różnic... też źle...

ocenił(a) film na 8
johanlarson

niestety takie są brutalne realia, jednak nie mogę przechodzić obojętnie wokół tak wielkiego ogromu debilizmu.

ocenił(a) film na 8
1radas1

Ja już przestaję z tym walczyć, emigruję. Jak dla mnie Polska jest zgubiona, nie chcę obcować z takimi ludźmi...

ocenił(a) film na 8
johanlarson

eh... obawiam się, że możesz mieć rację...

Annqa

W tv rekalmy Hobbita tez juz dubbingowane leca :D

ocenił(a) film na 10
sabciaa

Tak? o.e
A może są już w internecie?
Od kiedy weszły dekodery nie oglądam tv, bo tylko rodzice takowy twór technologii mają, a z kupnem mi zwlekają..

Annqa

Jakos kojarze ze od dwoch dni mi mignal, widzialam na bank ale u mnie kanaly z bajkami czesto leca bo cora oglada, Balina slyszalam na bank i zaraz po tej scenie jest zapowiedz ze juz w kinach