PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328308
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://movies.mmgn.com/Lib/Images/News/Normal/Hobbit-Desolation-of-Smaug-first-l ook-1096891.jpg
http://25.media.tumblr.com/d4fbe44e88901db91e921b90535e5212/tumblr_mk6m2r27Y51qe b0m5o1_500.jpg
http://static.hypable.com/wp-content/uploads/2013/03/Hobbit-full-page-feature-3- 433x222.jpg?37d72e
http://img.gawkerassets.com/img/18ii8uvhpllapjpg/k-bigpic.jpg
http://25.media.tumblr.com/dd9ff889b35089fe7c554e59deede8ba/tumblr_mk6kzoccVn1ry 3b1uo4_1280.png
Jest tego dosyć więcej ale nie będę przesadzać

ocenił(a) film na 10
VolothampGeddarm

ja też, oby jego wątek był dobrze rozwinięty :)

VolothampGeddarm

ja czekam najbardziej na Beorna, Smauga i tauriel

ocenił(a) film na 6
VolothampGeddarm

Ja czekam na Beorna zwłaszcza, że kojarzę Mikaela Persbrandta z "W lepszym świecie" i bardzo mi sie w tym filmie podobał, myślę że podoła roli :)

ocenił(a) film na 10
zentaur

OO tak .;)

ocenił(a) film na 9
zentaur

Świetny Thranduill :)

ocenił(a) film na 9
zentaur

Zgadzam się. Thranduil wygląda świetnie. najlepiej ze wszystkich władców Śródziemia dotychczas. I te włosy długie...

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

Dokładnie... Po raz kolejny się z tobą zgadzam :)

ocenił(a) film na 9
sandrasakaszfil

Teraz pojawia się pytanie: ojciec, czy syn ;D

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

Biorę obu :P

ocenił(a) film na 9
sandrasakaszfil

Hahahahaha padłam teraz;D

Ale, czy to nie takie trochę kazirodcze? Aa co tam, też biorę dwóch na raz haha;D

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

hahahaha :D To raczej nie kazirodztwo. Syn i ojciec niby ta sama krew, ale nas z nimi żadna krew nie łączy więc.... hahahahhahahha :)

ocenił(a) film na 9
sandrasakaszfil

No masz rację ;D Nie wiem co ja sobie myślałam. Zagalopowałam się hahahaha P

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

Nie jesteśmy matkami Legolasa, więc nic się by nie stało gdyby… i z synem… i z ojcem ….hahahhaha.... (Ale ja głupoty wypisuje )

ocenił(a) film na 7
sandrasakaszfil

Ale tak w jednym czasie? Z ojcem i synem? Hm, no, to podchodziłoby pod kazirodztwo... I jeszcze musieliby się na to zgodzić...

ocenił(a) film na 9
Pani_Zima_1989

Masz racje obu na raz to przesada, lepiej po kolei.
A tak poważnie to zauważyliście, że odtwórca ojca jest kilka lat młodszy od odtwórcy roli syna, ale te elfy się trzymają, zazdroszczę.

ocenił(a) film na 10
sandrasakaszfil

:-D Ale dyskusja! I to jest ciekawe. Ja tam wolę Fili'ego i Kili'ego oraz Thorina, sexy dwarfs ;-). Tych bym brała :-D i po kolei i razem ;-)

ocenił(a) film na 9
ewej

hahahahahaha, no ale oni to też rodzina wszyscy trzej...

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Ale co to ma za znaczenie? Ale ja nie jestem ich siostrą, więc w czym problem? :-D jeśli oni nie mieli by nic przeciwko to czemu nie? Hahahaha!!! Ale jaja!
Ale mamy fajnie! Facetom prezent PJ zrobił w postaci tej Tauriel, się jedynie do niej mogą poślinić i do Galadrieli ewentualnie. Ciekawe jak Saurona zrobią? :-D

ocenił(a) film na 9
ewej

Hahaha no nie wiem.. jak masz na myśli taki czworokąt, że wszyscy na raz to niektórzy mogliby mieć opory, że to rodzina ;D
Tak jak nad tym pomyśleć, to faktycznie PJ dobrze zrobił, że wymyślił dla równowagi przynajmniej jedną(oprócz Galadrieli oczywiście) przedstawicielkę płci pięknej bo by krucho było. Gorzej jak jest nie w czyimś guście. Kobiety jednak mają większy wybór, blondyni, brunecie, niscy, wysocy hahahahahah ;D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

No to Thorin mógłby być pierwszy jako książę :-) A Fili i Kili to rozrywkowe chłopaki to by się im podobało ;-) i Bilbo... ;-P
No faceci to mają przesrane, żadnej jednej nagiej piersi, masakra ;-) Chyba że orków i goblinów Hahaha!!! ;-D

ocenił(a) film na 9
ewej

No w sumie my też zanadto torsów się nie naoglądamy:D Ale to dobrze, bo to by była już przesada, jakby elfice machały cyckami, a mężczyźni(każdej rasy) prężyli muskuły w co drugim kadrze. To ma być takie delikatne i naturalne piękno.

A samice goblinów to w ogóle sie jakoś różniły od samców? Jeśli w ogóle to nieznacznie raczej. Jedyna nadzieja, że oprócz Tauriel w leśnym królestwie przewiną się jeszcze jakieś urocze elfki.

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

No bo to jednak Tolkien, a nie jakaś Gra o Tron gdzie nagość i seks aż wypływa z ekranu. Nasza wyobraźnia ma przy tym duże pole do popisu i to też jest ważne :-)

ocenił(a) film na 9
ewej

Święta racja;)

ocenił(a) film na 9
ewej

Tych też chętnie wezmę od zaraz :) Szczególnie Kili mi się podoba bardzo sexy!

ocenił(a) film na 10
sandrasakaszfil

I Bilba na dokładkę :-D Będzie mi do ucha mówił Rivendell ;-) :-P

ocenił(a) film na 9
ewej

hahahha dobre ! :P

ocenił(a) film na 10
sandrasakaszfil

Cytując klasyka "Bo fantazja jest od tego aby bawić się na całego." :-D

ocenił(a) film na 9
ewej

i tego się trzymajmy :)

ocenił(a) film na 10
sandrasakaszfil

:-D Oczywiście.
Jeszcze jest ten Bard Łucznik, ciekawe jak się będzie prezentował :-) czy będzie drugim Aragornem?

ocenił(a) film na 7
sandrasakaszfil

Ja na początek biorę Thorina. Jakby mi tak tymi bujnymi włosami zarzucił..... Szarpałabym!
Poza tym nie można patrzeć, że rodzina czy nie rodzina - oni tam wszyscy są jakoś spokrewnieni, pewnie u każdego by się coś znalazło.

ocenił(a) film na 9
Pani_Zima_1989

"Szarpałabym!" hahahahahahaha sikam ze śmiechu!
Nie no jakoś z całym uwielbieniem i szacunkiem do krasnoludów, to w tym kontekście chyba jednak nie;D Chociaż jakbym miała wybierać to jakoś bardziej do gustu przypadł mi Fili niż Kili. Nie wiem, jakieś takie spojrzenie fajne ma;D

ocenił(a) film na 10
Pani_Zima_1989

Ja na początek Kili'ego! Potem Fili'ego, Thorina i Bilba na dokładkę :-P Toż przecież nie mają się nawzajem tentego, tylko się mną zająć, nie?! To co że rodzina! To samo dotyczy Thindrila i Legolasa, co to ma za znaczenie? ;-)

ocenił(a) film na 9
sandrasakaszfil

Hahahahaha padam ze śmiechu! ;D
Rozwaliłaś mi system. Jak to ojciec młodszy od syna? Boże co za patologia u tych elfów ;D Ale trzymają się, to fakt.

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

Hahahha :D No ale to fakt Pace jest młodszy od Blooma :D

ocenił(a) film na 9
sandrasakaszfil

Matko! I jak ja teraz pójdę na film z tą świadomością różnicy wieku? ;D
Nie no Bloom ogólnie wygląda młodo jak na swoje lata, więc będzie ok. Już się nie mogę doczekać ;)

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

i ja :)

ocenił(a) film na 9
sandrasakaszfil

No, a podobno facetom tylko jedno w głowie;P

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

W tym wypadku to my mamy więcej radochy. I dobrze! :-D

ocenił(a) film na 9
ewej

Świetnie wręcz powiedziałabym ;D ja tam jestem usatysfakcjonowana w pełni. I Bard też jest hot. Będzie na co popatrzeć to jest pewne ;D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Lepiej niż w LOTRze. Tam tylko Aragorn, Boromir i jego brat i ten brat Eowiny i Legolas, a tu tyle tego, że naprawdę ciężko wybrać ;-) A jeszcze nowi dojdą. Tu też mamy hot hobbita, Bilbo mnie kręci ;-)

ocenił(a) film na 7
ewej

A dla mnie jeszcze Lindir - ten elf -służący Elronda czy co on tam u niego robił. Mało go było, ale od razu wpadł mi w oko, te oczyska i ten głos, mmmm....

ocenił(a) film na 10
Pani_Zima_1989

Lindir nie. W ogóle te elfy, Thranduil jest przystojny i jest czym oko nacieszyć, ale Legolas nigdy mi się nie podobał, nie mój typ.

ocenił(a) film na 9
ewej

Dla mnie ojciec i syn wymiatają ostatecznie! Nie ma to tamto;D Teraz to normalnie będzie uczta dla oczu;D

Pani_Zima_1989

U Lindira podoba mi się to, że na razie jako jedyny facet mówi pięknie po elficku :D

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

o zapomniałam o Bardzie a ciastko z niego nie lada ;)

ocenił(a) film na 10
sandrasakaszfil

Gdzieś tam było napisane, że Michael Fassbender miał kogoś grać w Hobbicie, myślę że właśnie Barda. O to ja bym brała pierwsza :-D

ocenił(a) film na 9
ewej

No ja z nim oglądałam trochę filmów i muszę powiedzieć, że najbardziej mi się podobał w Jane Eyre, był taki kochany;) A we "Wstydzie" to już w ogóle szok! Ale on mi jakoś na \barda nie pasuje. Odkąd zobaczyłam Evansa na zdjęciach to nic bym nie zmieniła.

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Nie ja też nie mam zastrzeżeń co do Evansa :-) Ależ skąd! Widzisz w Hollywoodzie mają na pęczki przystojniaków, i ten i tamten. Jest z czego wybierać, nie to co u nas :-( Żal d... ściska.

ocenił(a) film na 9
ewej

Kiedy czytałam książkę kilka lat temu właśnie tak wyobrażałam sobie Barda, nic bym w nim nie zmieniła.

ocenił(a) film na 9
ewej

Dokładnie! U nas to bida z nędzą, szkoda w ogóle oglądać.