http://movies.mmgn.com/Lib/Images/News/Normal/Hobbit-Desolation-of-Smaug-first-l ook-1096891.jpg
http://25.media.tumblr.com/d4fbe44e88901db91e921b90535e5212/tumblr_mk6m2r27Y51qe b0m5o1_500.jpg
http://static.hypable.com/wp-content/uploads/2013/03/Hobbit-full-page-feature-3- 433x222.jpg?37d72e
http://img.gawkerassets.com/img/18ii8uvhpllapjpg/k-bigpic.jpg
http://25.media.tumblr.com/dd9ff889b35089fe7c554e59deede8ba/tumblr_mk6kzoccVn1ry 3b1uo4_1280.png
Jest tego dosyć więcej ale nie będę przesadzać
Ten Bard to jest dziwnie podobny do Legolasa, zauważyłyście?. Hm, czyżby mamusia Barda się zapatrzyła na naszego elfiego królewicza?
Hahaha nie, mi się jakoś nie kojarzy. Aczkolwiek obaj są hot! Ja z Bardem, a raczej tym aktorem Evansem oglądałam "Tamarę i mężczyźni" oraz "Bogowie i herosi 3D".W tym ostatnim grał bodajże Zeusa i od tamtej pory.... same wiecie;D Ale film ogólnie beznadziejny.
Fju fju fju!!! Ale się zapowiada smakowity filmik :-D Thranduil i Bard prezentują się znakomicie, a to tylko zwiastun. Thranduil to będzie najlepsza postać tej części. Tak czuję.
Aaaaaa normalnie nie wierzę! Zobaczyłam zwiastun. Kułam do sesji i w przerwie na moment chciałam coś sprawdzić na filmwebie, a tutaj taki wielki Legolas mi wyskakuje! Myślałam, że zemdleję. Elfy wyglądają cudnie i mają takie świetne oczy.
Ale po Orlando widać, że to już 10 lat. Zrobiony jest idealnie, bardziej elficko niż wcześniej, ale widać, że zmężniał. Oczywiście to na plus. Dżizaaas nie mogę się doczekać! Muszę ochłonąć...
Ja byłam w totalnym szoku. Mój pierwszy komentarz też się zaczynał od "Aaaaaaa" ;-) Ja jestem zachwycona smokiem. WOW szok!. Widzisz, jesteś jedyną osobą która nie psioczy na elfy. Mi też się podobają. Matko, trza się ewakuować na forum trzeciej części, bo tu już nie ma z kim gadać. Nazłazili się znajomi znafcy i już się zaczyna dowalanie tym którzy mają inne zdanie, ech... szkoda.
Tak, Orlando już widać że zmężniał, we Władcy też taki chłopaczek był, a teraz i żonaty i dzieciaty. Ale ten Thranduil to będzie świetna postać, kurcze jaki głos, aż mi ciarki przechodzą. Chyba przystojniejszego elfa nie było dotąd. Jaka godność z niego bije, to jest prawdziwy 100% elf ;-) A i Bard też fajny. Mnie już ściska w środku z niecierpliwości.
Ja cały czas w szoku jestem. Zaraz właśnie po raz dziesiąty obejrzę ten zwiastun w Hd bo na moim starym laptopie wczoraj w lepszej jakości nie dało rady. Nie myślałam, że ten zwiastun tak wcześnie pokażą, myślałam, że może w lipcu, sierpniu, a tutaj taka niespodzianka. Najlepiej ten legolas na mnie wrażenie zrobił na filmwebie, to zdjęcie w sensie. Weszłam dosłownie na moment, a tutaj takie coś haha.
A dlaczego inni psioczą na elfy? Przecież oni mają takie śliczne, przeszywające, jasne oczy. Mi się taki ostry obraz własnie podoba. ja nie wiem ludzie dalej nie mogą pojąć, że Hobbit to co innego niż WP na przykład właśnie nasi kochani znafcy, jak to ujęłaś;D
A Thranduil wymiata. Jak sobie przypomnę Celeborna z WP, że niby miał to być na równi z Galadrielą władca elfów to bez porównania. Od tego bije taki majestat. A głos ma jak Lord Voldemort z HP. Kurde, muszę się uczyć...
A ja wiem o co chodzi im z tymi elfami, że skaczą zbyt szybko :-P No a jak mają skakać?! To jest nie do zniesienia. Włażą z nudów i trują te swoje mądrości. Tego już nie da się czytać. Eksperci z koziej d... Szkoda gadać. Właśnie mi jakiś próbował wytłumaczyć, że ludzie oczekiwali że Hobbit będzie taki sam jak WP, to już głupota w czystej postaci.
A na Legolasa też narzekają, że staro wygląda i że oczy ma dziwne. Etam czepiają się byle co. Ale Thranduil jest świetny, o takie elfy sobie wyobrażałam, jak czytałam Silmarilion, taki majestatyczny, pełen łaski Valarów itd. Cud, miód i orzeszki :-)
Mi się jeszcze Bard podoba. Będzie na co oko zawiesić ;-) Najbardziej podobał mi się smok. Po prostu kapitalny. Jak go jeszcze podrasują i dadzą głos Benedicta Cumerbatcha to będzie czad. Ale nie dali seksi dwarfsów :-( Gdzieś tak tylko Thorin przemknął i taki coraz bardziej siwy :-( Mało...
Etam sesja... Jako doświadczona studentka ;-) zawsze sobie mówię, że zawsze są poprawki ;-) Ale oczywiście Tobie tego nie życzę i sobie także :-) Powodzenia.
Będzie na czym oko zawiesić dokładnie ;D Gadają, że Legolas staro wygląda? No ok zmężniał, ale staro chyba nie. No kurde, a jak niby mieli go inaczej zrobić? Botoks mu wstrzyknąć? Po prostu to się tak wydaje bo jest jakoś lepsza niż w WP. U Thranduila widać siwiznę na brwiach to też zaraz będą narzekać, że jak elf może siwieć, no masakra! te oczy mają naprawdę przepiękne. Tym razem soczewki robią wrażenie, w WP tak to nie było widoczne.
No matko, na zwiastunie widać tam kilka niedociągnięć ale chyba to nadrobią, zresztą film już powinien być cacy. Mam nadzieję, że Legolas tym razem nie spierniczy swojego zjazdu na deskorolce;D Ogólnie to on chyba lubi zjeżdżać, bo zawsze to on bierze te sceny;D A tak w ogóle to gdzie teraz odbywają się dyskusje na świeżo po wypuszczeniu zwiastunu? Jakaś taka zacofana jestem teraz.
A weź ta sesja mnie dobije niedługo. W tym roku bez poprawek się nie obędzie niestety.
No widać po nim te 10 lat. No właśnie, wszyscy się zresztą zestarzeli, tylko po Ianie McKellenie i Christopherze Lee to nie widać bo już wtedy byli starzy, a reszta, Cate Blanchet, Orlano, Elijah to widać bardzo po nich 10 lat różnicy. Może lepiej że nie ma pozostałych postaci jak Aragorna, ten to też już leciwy. Teraz wiemy dlaczego Legolas tak lubił takie efektowne zjazdy, bo w Mrocznej Puszczy najwidoczniej tak się przemieszczali.
Najbardziej mnie irytują te komentarze, że za kolorowo jest. Teraz wszystkie filmu się tak robi, i co no to poradzisz, takie są wymogi, żeby wszystko było w HD i w 3D, no to musi być bardziej podkręcone jak w Avatarze czy teraz oglądałam Oz Wielki i Potężny. Jestem pewna, że jakby zrobił to w stylu WP to posypałyby się gromy, że staromodną technikę wykorzystał, zamiast iść z duchem postępu. Niektórym to nigdy nie dogodzisz.
Dyskusje to różnie, wejdziesz na forum tej części to już jest parę wątków na temat trailera. Najlepszy jest watek z filmikiem z reakcjami fanów na trailer, naprawdę śmieszny.
Oj, współczuję :( Poprawisz na 5 :-) To ucz się, ucz. Nie przeszkadzam, z resztą sama mam niezły Sajgon ;-)
No masz rację, że i po Cate widać tą starość i po Elijah. No starość w senie przenośnym. Cate jak dla mnie prezentuje się równie majestatycznie i pięknie. Ian i Christopher to jakby w czasie stanęli. Ale to cudownie, ze nie zmienili aktorów, nie wyobrażam sobie innych na tym miejscu. Po prostu liczą się też wspomnienia po Lotrze i ten klimat. Ja jestem przeszczęśliwa, ze można do tego wracać. Mam nadzieję, że dożyję czasów, gdy zdecydują się nakręcić coś więcej o Śródziemiu.
"Najbardziej mnie irytują te komentarze, że za kolorowo jest. Teraz wszystkie filmu się tak robi, i co no to poradzisz, takie są wymogi, żeby wszystko było w HD i w 3D, no to musi być bardziej podkręcone jak w Avatarze czy teraz oglądałam Oz Wielki i Potężny. Jestem pewna, że jakby zrobił to w stylu WP to posypałyby się gromy, że staromodną technikę wykorzystał, zamiast iść z duchem postępu."
Zgadzam się 100%. Kurde, czas leci, poprzeczka idzie w górę. Po wielkim wejściu Avatara, który był tak kolorowy, że się miało tęczę w oczach to jak niby mieliby zrobić Hobbita. No niech mi ktoś wytłumaczy jak? Śródziemie ma to do siebie, że jest baśniową krainą, bajkową wręcz, fantastyczną i nalezy korzystać z techniki, aby pokazac to jak najlepiej. Podczas kręcenia WP nie było jeszcze takich możliwości i dlatego wyglądało to tak, a nie inaczej.
Przykładowo taki Legolas. W WP często bardziej przypominał człowieka niż elfa. Oczy niby były niebieskie, ale w wielu ujęciach słabo było to widać, czasem wyglądało jakby jego brązowe tęczówki prześwitywały. Teraz przynajmniej widać, że to elfy są.I nie pisze tego bo ma takie widzimisię, że jak spojrze w oczy elfa na wielkim ekranie to mnie porazi, tylko dlatego, że tak ich opisywał Tolkien. W ich oczach można był zobaczyć wszystko, było tam światło, życie, było widać ich wiek, przeżycia, były bardzo piękne. teraz PJ miał możliwości, żeby to pokazać i ja własnie tak czytając wyobrażałam sobie elfy.Ja tam widzę duży plus w tej nowoczesnej technice. Człowiek może pooglądać rzeczy, których w realu wiadomo, że nigdy by nie spotkał. Oczywiście nie chcę, żeby zrobili z tego grę komputerową i żeby przesadzali, ale mam nadzieję, że tak się nie stanie. Bynajmniej w pierwszej części tej przesady nie zauważyłam. To prawda, że dotarli na poziom optymalny co do efektów i dalej juz nie powinni przekraczać tej granicy, jest dobrze.
"Ale to cudownie, ze nie zmienili aktorów, nie wyobrażam sobie innych na tym miejscu." Dokładnie, wyobrażasz sobie kogoś innego jako Legolasa, czy Elronda? Ja nie. Twarze aktorów już mi się tak zlały z postaciami, że nie potrafię już inaczej ich sobie wyobrazić. Jeśliby faktycznie miał pojawić się w 3 części Aragorn to też raczej tylko Viggo miałyby go zagrać, chociaż musieli by nieźle komputerem porasować jak Brada Pitta w Dziwnym Przypadku Benjamina Buttona. Tu masz aktualną fotkę Viggo http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/viggo-mortensen-at-the-everybody-ha s-a-plan-press-news-photo/151971190
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/12/ViggoMortensenMar10.jpg /156px-ViggoMortensenMar10.jpg
Chociaż jak by mu tylko siwizny zamalowali to by się nadał ;-) A tak wyglądał w LOTR:
http://wetmen.provocateuse.com/images/photos/viggo_mortensen_02.jpg
Matko jakie ciacho z niego było i ten dołek w brodzie :-D O ja nie mogę!!!
Moim zdaniem, Hobbit wygląda korzystniej w porównaniu z WP. Ja tam lubię te bajery. Poza tym WP był znacznie poważniejszego kalibru, tam była śmierć i zagrożenie od pierwszych minut, więc przesyt kolorów byłby jednak nie na miejscu. A Hobbit to opowieść dla dzieci i film jest taki baśniowy, kolorowy (Dzizas ile można to powtarzać). Te motylki jak Bilbo wygląda zza lasu są tak urocze i piękne, że sama się do siebie cieszę. To moja ulubiona scena w tym zwiastunie, te motylki. W tym Ozie to dopiero sztuczne wszystko było. W Hobbicie pod tym względem jest wszystko na swoim miejscu, te sceny w Mrocznej Puszczy czy Dol Gul Dur przecież są odpowiednio mroczne i straszne. No właśnie, Śródziemie to przecież nie jest realna kraina, pełna niezwykłych stworzeń i bujnej roślinności. Zresztą to są nowe zakątki Śródziemia, nie widzieliśmy ich w WP. Poza tym zło w tym czasie nie było jeszcze tak silne, to i Śródziemie mogło wyglądać inaczej, bardziej spokojnie i kolorowo.
"Mam nadzieję, że dożyję czasów, gdy zdecydują się nakręcić coś więcej o Śródziemiu." Źródło wikipedia: "Christopher John Reuel Tolkien (ur. 21 listopada 1924 w Leeds)" Za rok stuknie mu 90-ka, czyli jest nadzieja, że doczekamy. Okrutne to, ale jak jest taki uparty, to niech się nie dziwi, że ludzie czekają na nieuniknione ;-P
O fak Viggo... starość nie radość, dogłębna obróbka komputerowa jest tutaj nieunikniona. A w Benjaminie Buttonie wyszło to świetnie, bardzo naturalnie, widać są możliwości, żeby takie coś zrobić.
Ja też lubię takie bajery, bardzo mi się to podoba, szczególnie te elfy, tylko modlę się, żeby nie przesadzili. PJ jest już jak dla mnie na granicy z efektami i jeśli ją przekroczy, to będzie niewesoło.
Ja tam nikomu złego nie życzę, ale naprawdę mogliby już zacząć myśleć nad kolejnymi ekranizacjami.
Hahaha!!! A taki był piękny jako Aragorn. Ten Viggo to mi się tylko jako Aragorn podobał, potem w innych rolach to już nie było takiego szału. Nie wiem to przez postać czy co? A narzekają na Legolasa, Aragorn to dopiero wyzwanie dla grafika :-)
No co ty, to przecież nasz PJ. Będzie pięknie :-) A bo nie wiadomo po co te 3D robią? Cameron zaczął i inni żeby nie być gorsi, też siłą rzeczy muszą tak robić filmy, chcąc czy nie. Może my w Polsce czy Europie, nie lubimy sztuczności w kinie, za to w Stanach im bardziej kolorowe i nabajerzone filmy tym lepsze, a niestety producenci takich superprodukcji myślą wyłącznie o Stanach i co raz częściej o Chinach. Nikt tam się nie przejmuje co sądzą widzowie środkowoeuropejskiego kraju, z którego dochód i tak będzie niewielki. Niech psioczą na Camerona bo to jego wina, że komputer kręci filmy. A Jackson tylko stosuje się do panujących trendów, a zbiera największe bęcki. "To nie fair." cytując świnkę Peppę ;-)
Ja też nie. Ale co począć, jak się tak uparł z tym Silmarilionem. Cała nadzieja w jego dzieciach, może są bardziej podatne na korzyści finansowe. Niech chociaż sprzeda opowieść o Luthien i Berenie, tak mi się marzy ten fragment. Jest taki piękny. I koniecznie Dzieci Hurina. Bo ta całą kosmogonię Ardy i tych Valarów to już sobie można darować. To raczej jako ciekawostka. I Gondolin też bym chciała zobaczyć! Tu by trzeba było niezłego komputra ;-) Takie megawypasione Rivendell. Valinor to tez by było wyzwanie. Nie wiem o co chodzi temu Christopherowi?
No i znów nabrałam ochoty na obejrzenie Lotra, chyba po raz milionowy, a wszystko przez to zdjęcie Viggo! A tu robota czeka: egzamin za pasem, praca się sama nie napisze, a czas ucieka.
Najbardziej urocza jest reakcja Bilba na te motylki. On jest taki ( nienawidzę tego słowa na określenie ludzi) ale jest słodki i taki kochany.
Największe wrażenie w zwiastunie wywarł na mnie widok Samotnej Góry i Dale. Fantastyczny obraz, mogłabym patrzeć bez końca, nawet jeśli jest podrobiony komputerowo.
O Thranduilu nawet nie piszę, bo jestem w stanie tylko gapić się na niego i ślinić. Muszę powtórzyć to, co już napisałam kiedyś, że Jackson ma rękę do wybierania aktorów.
Cholera, może on naprawdę ma jakieś kontakty z Śródziemiem, a oni wszyscy są prawdziwi?
Aragorn... Ach.. ten dołek w brodzie, nawet przez zarost widać go było.
Ja w pierwszej części tego Thranduila nie uważałam za obiekt westchnień. Ale po tym zwiastunie, zmieniła całkiem zdanie, te spojrzenia, ten głos, O Matulo!!! Ja też go biorę, oczywiście po Was, kolejka obowiązuje ;-) Ja w tym czasie zajmę się Bardem ;-D.
Ale jedno pytanie Gdzie są Kili i Fili??? :-(
Bilbo jest tak samo słodki jak te motylki, ja się tak cieszę na tej krótkiej scence jakbym miała znów 5 latek.
Ale Smaug po prostu rozwalił system, jakby jeszcze na tym trailerze przemówił to już. w ogóle bym trupem padła na zawał. Piękny jest, lepiej bym go sobie nie wyobraziła. Jeszcze go podrasują, na pewno. Ale z tego co pokazali wyglądał świetnie. No i co że ma wąski pysk, Cumberbatch też ma taką pociągłą twarz. To musieli pod niego dostosować kształt pyska, żeby lepiej uwidocznić jego mimikę. Gollum też ma podobną twarz jak Serkis. Dla takiego smoka to sama bym się rzuciła na pożarcie ;-)
Heh, zgadzam się z Tobą, przenosimy się na "Tam i z powrotem" , ale gdzie przeniesiemy się za rok już nie będzie ucieczki , chyba że "...z powrotem" do pierwszej części :)
No a jakże. Taka ogromna, pyszna eklerka w czekoladzie.... ;D A Legolas to takie cudowne, rozpływające się w ustach rafaello;D mmmmmm pychota!
O sorry, zapomniałam o ojcu - mięciutkim ptysiu z bitą śmietaną mmmmmmm poezja. Boże, już całkiem mi odbiło. Jak zwykle daję się ponieść ;D
Hehehhe to pierwsza jesteś, bo o Elrondzie jeszcze w tym sensie nie słyszałam ;D
I nie musisz się z nikim bić o niego. Ja o mojego Thorina to musiałabym stoczyć walkę z taką hordą fanek jak armia z Mordoru. Albo i większą. Zwykle wolę mniej zauważalnych panów, ale cóż.... Thorin jest jaki jest.
Jakbyś wiedział to ja te zdjęcia dałem w dzień premiery nowego materiału, spójrz na datę