Czy to jest tylko Twoje marzenie czy Ty dysponujesz jakąś wiedzą dotyczącą żony Thranduila? :)
wiedzą? :)
dobre pytanie:)
'Tu w grę wchodzi to,co twoje plemię nazywa marzeniem' - nawiązując do słów Galadrieli z Lorien;
ponieważ najbardziej z wszystkich ras i plemion miłuję majarów i identyfikuję się z nimi kto bywał czasem w Lorien Irma ten potrafi projektować niezwykłe obrazy - co do wiedzy zaś,przypominam sobie relację o Thingolu i Melianie odpoczywających pod bukiem Doriath,buki rosły też w domostwie Thranduila,Meliana była z majarów i kształt mogła przybierać dowolny - była jednak najpiękniejszą majarką,jak Olorin najmądrzejszym;
czasem wiedza zawodzi - czasem wspomnienia są realniejsze od widoków i faktów - zawsze będę pod czarem legędy z Doriath bo ojczyzną jej mieszkanki był ogród Irma - mądrej głowie dość po słowie:)
Ach czyli sobie po prostu przełożyłaś projekcję z Melani i Thingola na Thranduila i jego żonę :) Szkoda bo ja jestem tak strasznie złakniona jakiejś informacji o niej.
to tak jak ja rozmów GANDALFA z NIENNĄ - :)
natomiast o żonie Olwego też nic się nie dowiesz - czy zaś Ingwe miał żonę - tez nie wiadomo - raczej posiadali,za wyjątkiem Felagunda którego Amarie z nim na wygnanie nie poszła ale ja wiem,że już są razem w Valinorze:)
Tolkien widać uznał tę osobę za zbędną - nie zasadną co do rozwoju opowieści:)
cóż - musisz sama zaspokoić swoje łaknienie w odpowiedni dla swej wiedzy i imaginacji sposób - :)
Mniej Legolasa.
Tauriel mogłaby zostać, ale nie jako tak ważna postać. No i oczywiście nie tyle czasu na ekranie.
Zero romansów.
Nie ożywiałabym Azoga.
Zlikwidowała ciągłą pogoń za Krasnoludami czyli zrobiła z tego przygodówkę.
Zmieniłabym walkę Krasnoludów w kuźni.
Zmieniłabym wątek Beorna.
Nie rozdzielałabym Goblinów na Gobliny i Orki.
W sumie tyle. Reszta jest ok.
Zgazdam się w 100% Przede wszystkim więcej klimatu przygody a nie ciągłej ucieczki:)
Widzisz. Nigdy nie pisalem ze chce jeden film. Dlaczego przypisujesz mi klamstwa a sam to robisz. Zawsze twierdzilem ze powinny byc dwa 3h filmy plus jakies 40 minut do kazdego w EE.Zrob cos z soba bo naprawde przykry sa Twoje teksty.
-Wygląd Legolasa
-Jego konia zamienił bym na naturalnego
-bez wątku romantycznego
-- więcej Puszczy która powinna być mniej kolorowa
- inny wygład orków
-zmiana fryzur krasnoludów
-bez beczek
- Smaug powinien być bardzie inteligentny
Ok wszystko prawie ok:) Aleee :) Mi tam fryzury nie przeszkadzały, no i jak to bez beczek?:)
Matko jak to czytam, to nie wiem czy smiaćsię czy płakac. Przecież Puszczqa jest ciemna jak... dobra nie dokończę. Smaug jest tak inteligentny że by Einsteina przebił, a beczki było w książce. HALO
Powiedz mi gdzie w książce była wzmianka o tym że Bombur w Beczce jest kilerem? Gdzie tam były takie pierdoły. Typowy zabieg mający rozśmieszyć małych widzów i nadać familijnego klimatu...
Z założenia to zwykły uruk-hai, najwyżej dowódca. W filmie nie ma nawet jego imienia.
Nie wazne. W ksiażce nie ma takiej roli. I dlczego Szeloba została przeniesiona do innnej czesci? Gdzie Tom Bombadil? Jak Saruman mógł zginąc na swojej wiezy Orthank, skoro miał zginąc w Shire?
1. W książce nie ma roli zwykłego orka ?
2, jest chronologiczna ciągłość wydarzeń. Nic to nie zmienia, że sheloba jest w trzeciej części.
3. W starym lesie
4. Nigdy nie oglądałem rozszerzonej wersji powrotu króla, więc się nie wypowiem.
Kamil zacznij sie kontrolowac wort napisal "bez beczek" czyli mial na mysli zmiane w tej kwestii. Po prostu inaczej chcialby to zobaczyc. Zgodnie z tematem.
Jak zwykle tylko ty nie zrozumiales i tylko z tego powodu sie klocicliscie. kazdy inny zrozumial.
Nie zorzumiałem, bo nie napisał o scenach tylko ogólnie o beczkach, wiec nie wiem, czy miała być to prowokacja czy nie.
To popatrz ilu "sprowokował" ludzi. Wychodzi na to że tylko Ciebie. Ok, koniec tematu myslę, ze wiesz o co chodzi.
Smaug był inteligentny w tym filmie ??? chyba inne filmy widzieliśmy:( dał się zrobić jak dziecko któremu lizaka zabrali
Ty nic nie rozumiesz. Smaug chciał miec pretekst zebyy uderzyć na esgaroth, dlatego dał sie rozzłościć. Jakby chciał wszystkich pozabijać to zaczałby od Bilba w skarbcu. A tego nie zrobił. Dlaczego? Myślę, ze sam powinienes odpowiedziec sobie na to pytanie. A Smaug był Bardzo inteligentną bestią, bo:
1. Potrafił mówić.
2. Wiedział o Sauronie i jego armii w Dol Guldur
3. Znał imię Thorina i wiedział o arcyklejnocie
4. Chciał zobaczyć, jak żądza arcyklejnotu pożera serce i umysł Thorina
5. Wiedział, ze kompania przybywa z Esgaroth i wiedział w ogóle, ze z Bilbem sa krasnoludy
6. Cenił sobie zemste
1 zacytuje ci tekst z filmu mówienie nie oznacza inteligencji
2 wiedza a inteligencja to nie to samo
ponieważ wyczuwał niektóre rzeczy ???
6 zemsta co ma to inteligencji ???
1. Też potrafię, a nie czyni mnie to inteligentnym.
2. Wiedza to nie to samo co inteligencja
3. Wiedza to nie to samo co inteligencja
4. I szkoda że tego nie zrobił, wolał wybrać prymitywną przemoc i spopielenie wszystkich. W tej scenie zaleciało takim inteligentnym psychopatą.
5. Wiedza to nie to samo co inteligencja.
6. Zemsta jako oznaka inteligencji?
Pewnie wciąż nie może rozgryźć o co chodzi z tą wiedzą i inteligencją więc twierdzi że moja wypowiedź jest bez sensu :D