Rozszerzona edycja dostępna w digital download już 22 października.
Szkoda tylko, że jedynie 12 minut dłuższa. Trochę mało jak dla mnie :)
The Hobbit: An Unexpected Journey Extended Edition
Rating: PG-13
Run Time: 184 mins.
Plus, usunięta scena, która znajdzie się w rozszerzonej edycji:
http://uk.movies.yahoo.com/the-hobbit--an-unexpected-journey-deleted-scene--excl usive--065952595.html
No to lipa ... ta wersja najbardziej mi się podoba i tak też wyglądały wydania trylogii WP ....
oby to jednak u nas wyszło bo inaczej cały ten zakup coraz mniej mnie kręci ...
tylko 13 minut filmu więcej
niezbyt urodziwa figurka ...
.. której i tak może u nas nie być
podobnie jak owej fajnej wersji o której wyżej ...
Fakt, tym co mają te pierwsze wydanie rozszerzonego LOTR na dvd lepiej pasowałby japoński Hobbit. Ale jezeli chodzie o nasze wydania to nie nastawiałabym się na nic innego jak te trzy pierwotne wersje co były zapowiedziane w notce prasowej od Warner Bros. Skoro figurka jest amazon exclusive to małe szanse że galapagos uzyska prawa do jej dystrybucji. A z kolei japońce to mają czasami swoje własne wydania (zauważ że oni do tego dodali jakiś album i karty kolekcjonerskie) więc tez nie liczyłabym że akurat to wydanie albo jego fragment w postaci pudelka się u nas pojawi. Ze wzgledu na koszty bardzo mozliwe że dadzą nam podstawowy wariant bo tak naprawdę ile osób kupiłoby u nas to wydanie z figurką? Zwłaszcza ze cena którą nam dowalą będzie kosmiczna. Mogę sie założyć że już nawet w przedsprzedaży nasze wydania będą kilkadziesiąt złotych droższe niż te na amazonie.
Ta książeczka to ta sama, co była u nas dodawana do kinowego wydania DVD w Empiku
myślę, ze skoro ponad 10 lat temu potrafili wydać na DVD to samo, co za granicą to tym bardziej teraz powinni się postarać - zwłaszcza, że teraz większość potencjalnych klientów ma dostęp do internetu i nie da się tak łatwo zrobić w konia.
Dla nich liczy się przede wszystkim zysk a nie zdanie fanów bo i tak wiedzą, że spora ich część dokona zakupu wydania polskiego. Jeśli dojdą do wniosku, że edycja z figurka im się nie opłaca to jej nie wydadzą bez względu na to co było 10 lat temu. No ale jak dotąd nie można było narzekać na wydania od nich więc może i teraz też będzie wszytko ok :)
Z tego co widac to bedzie to wydanie na bluerayu i jesli mam byc szczery... wizualnie oraz estetycznie wyglada zdecydowanie najciekawiej. Jakby dolaczona byla do niej jeszcze wspominana przez nas figurka... po prostu miodzio w gebie :)
Mowiac "to wydanie" mialem na mysli wydanie w miodowej szacie graficznej - do ktorego nota bene sam wstawiles link - z samym tyulem, bez kadrow postaci z filmu. Podobne wizualnie do trzech czesci LOTRa jakie ukazaly sie w wersji rozszerzonej. I uwazam ze ta miodowa szata graficzna nie bedzie tylko nakladka tekturowa na wlasciwe opakowanie z filmem lecz odwrotnie. Te kadry z postaciami beda nakladkami.
W Wielkiej Brytanii wyjdzie właśnie to wydanie z brązową lotrowską okładką ale tylko na dvd. Na amazonie jest dostępne. I w uk edycja rozszerzona na blu ray będzie w steel boxie. Niestety wszystkie wydania bez figurki :/:/ Jakoś czarno widzę te wydania u nas.
Może ustawili sobie tę opcję jak jakiś automat?
Jak się zgłasza to wtedy taki post przed admina jest od razu blokowany, wystarczy że zatwierdzi.
Wątpię by w ogóle czytano wpisy.
To musiałby być jakieś straszne przekleństwa w entowskim języku :D A tak serio Godfella prosił by nie odpisywać na jego posty. Ale pytanko co gdy mod łamię zasady czyli nadużywa prawa? Spójrz na 1 stronę. Masza dyskusja została prawie w całości zablokowana. Ładne z nas degeneraty.
A Ty dalej swoje... niestety ale rzucasz opinie ot tak.
Ja nie czuje zadnych emocji co do filmu. Co Ty piszesz? Emocje pojawiaja sie gdy spotykam an forum tematylub posty osob bedacych psychofanami, do ktorych nie trafia zadna argumentacja ani prosba o uspokojenie sie. Jak trafia sie na osobe bedaca hipokryta to juz w ogole brakuje cierpliwosci. To co pisalem wczesniej o kamilu moze nie bylo wlasciwe ale wszystko co napisalem jest prawda. Nie dziw sie ze mnie momentami ponioslo bo on przekroczyl juz nie raz pewne zasady etyki na forum. Wazne jest tez to, ze to on zaczyna kazda klotnie (i to nie tylko ze mna) wtracajac swoje trzy gorsze. Prawda taka, ze za kazdym razem okreslenia jakie uzylem - byc moze nie do konca wlasciwe - stosowane byly do jednej i tej samej osoby, w konkretnej sytuacji i z konkretnego powodu. Nazwanie mnie desperatem lub zarzucenie monotematycznosci w tym momencie uwazam za co najmniej smieszne bo to co napisales ma sie nijak do tego co faktycznie pisze na forach... Wyrywasz z kontekstu pojedyncze slowa z klotni z kamilem, a to zaprawde slaby punkt odniesienia. Poza tym na forum sa inne osoby, ktore prowadza z nim notorycznie klotnie i uzywaja co do jego osoby podobnych zwrotow wiec prosze mojego nicku za duzo nie uzywac podajac jako przyklad zagrozenia do forum. Moze wiec przejrzyj fora, nie tylko te Hobbita a pozniej ocen postawe. Zastraszanie banem mialo na celu wpojenie mu ze zarty sie skonczyly i mam dosc jego wiecznych dasow czy zaczepek wiec wszelkie uwagi kieruj nie do mnie.
Blokuja wasze wypowiedzi... no wlasnie. Pytanie kto i dlaczego was zglasza. Nie jest to zastanawiajace? Co innego gdy blokuja spam lub prowo.
Nie ma co tracić czasu na niepotrzebne nerwy ani na tłumaczenie czegokolwiek, komukolwiek.
Prawda jest taka, że każdy powinien skupić się na merytorycznych wypowiedziach i absolutnie porzucić błędną retorykę opartą na ocenie innych osób, poglądów, punktu widzenia etc.
Pamiętaj, że każdy głupiec kłóci się tym mocniej, usilnie trzymając się emocji i obraźliwego tonu, im bardziej pozwalamy kłótni/rozmowie odejść od meritum.
Jesteś ponad to. Nie daj się już wciągać w kłótnie.
Powiem Ci, że naprawdę marzy mi się by redakcja Filmwebu wprowadziła jedną funkcjonalność na forum. Otóż założyciel tematu powinien być także moderatorem własnego tematu. Powinien mieć prawo zapraszania do dyskusji, prawo wyboru czy to dyskusja otwarta czy zamknięta, prawo do blokowania nagannych (nie mylić z niechcianymi) treści jak i dawanie blokady na użytkownika który chce ponownie do dyskusji się włączyć.
Gdyby taka funkcjonalność miała miejsce, dyskusje miałyby racje bytu, zaś każda osoba która wykraczałaby poza etykę zachowania i wypowiedzi, nie miałaby w takiej sytuacji prawa głosu.
No ale pomarzyć sobie zawsze można, prawda?
Ja jednak w takim rozwiązaniu widzę głęboki sens.
Zglaszam Twoja wypowiedz... jako jedna z najmadrzejszych wypowiedzi na tym forum jaka napisano od co najmniej 2 tygodni. W zasadzie ujales wszystko co nas boli na forum i pokazales zloty srodek. Khazad powinienes byc moderatorem tego forum. Podobne prawo powinni miec moim skromnym zdaniem obleh, Matt666 oraz Marvolo666. Uwazam ze ta czworka - nie ublizajac reszcie uzytkwonikom z tego forum, pominawszy jednak kilku - bylaby swietnym gronem... nazwijmy je pedagogicznym i wychwycilaby doskonale co i kto powinien pisac na forum a czego nie. Podejrzewam, za adminem tego forum jest jakis tepy typ, ktory nawet nie czyta kto zglasza naduzycia i czemu to robi. Wcisniecie slowa USUN nikogo nie czyni moderatorem! Dlatego uwazam, ze na kazdym forum powinna powstac pewnego rodzaju siatka ludzi obeznanych w temacie decydujaca, ktore tematy maja sens a ktore robia syf. Podobnie z postami. Kazde forum mialoby wtedy swoj wlasny porzadek i zero syfu. Patrzac po waszych wypowiedziach mozna stwierdzic, ze jestescie dobrym przykladem ludzi odpowiedzialnych. Swojej osoby nie proponuje do tego stanowiska - pomimo ze jestem obeznany w temacie i sledze wszystko dzieki znajomosci kilku portali fanowskich jesli chodzi o LOTRa, Hobbita, Tolkiena i Śródziemie a tym samym mam swiezy przeplyw informacji to swoimi NIEKTORYMI postami i klotnia z kamilem na forum prawdopodobnie nadszarpnalem swoje dobre imie - gdyz wiem ze niektorzy mieliby duze ale...
Dziękuję za miłe słowa :-) Wiesz doskonale, że niestety nie ma na to szans by zostać moderatorem. Ja się zresztą na to stanowisko nie proszę, choć gdyby mi zaproponowano to z pewnością bym je przyjął.
Pamiętam czas kiedy przez wiele miesięcy byłem moderatorem serwisu INNASTRONA.PL, później zrezygnowałem z tej funkcji z uwagi na absolutne odejście serwisu od meritum i nastawienie na reklamy, brak kontroli i ogólny bałagan.
Pamiętam nawet, że dostałem kilka filmów DVD za darmo od serwisu za dobre zasługi :D:D:D No ale wiadomo... to było kiedyś a teraz jest TU i TERAZ :-)
W mojej ocenie wystarczyłoby by założyciel tematu był zarazem moderatorem tematu i byłby spokój. No i wejście w temat byłoby albo funkcją otwartą, że każdy może tam pisać, ale moderator czuwa by był porządek, lub temat byłby zamknięty i użytkownicy wysyłaliby "zaproszenie/prośbę" o dołączenie do jego treści, którą moderator tematu by akceptował albo nie. Prosta zasada, absolutnie nieinwazyjna a jaki z tego porządek by był... no ale jak już wspominałem, pomarzyć sobie można :-)
Dzięki za zgłoszenie mojego wpisu jako pozytywną wypowiedź. Mam nadzieję, że nikt z automatu zgłoszenia nie potraktuje u jej nie zbanuje haha;-)
Ja też do świętych nie należę, bo też zdarzyło mi się, że poniosły mnie emocje.
Ale komu z nas czasem się to nie zdarzy? Warto jednak pamiętać, że do niczego to nie prowadzi i wiedzieć kiedy przestać. A już najlepiej jest w ogóle nie zaczynać :-)
Moim zdaniem, największą wadą tej figurki z " Hobbita " jest to, że wygląda ona jakby była zrobiona z plastiku - a przynajmniej tak to wygląda na zdjęciu ...
No dobra... Trzeba wrócić do tematu. Chciałbym zapytać czy są jakieś informacje odnośnie ujawniania kolejnych scen z wersji reżyserskiej?
A skoro o wersji reżyserskiej mowa, to także możemy się spodziewać wydania soundtracku w wersji Complete Recordings, na który zapewne nie jeden miłośnik tej produkcji czeka :-)
Czy dobrze zrozumiałem czy wersja cyfrowa do opłacenia i pobrania z sieci będzie już dostępna 22 października? Bo, że pojawi się wersja BR w UK 4 listopada to wiem, ale czy 22 października będzie faktycznie tą pierwszą datą od kiedy Hobbita będzie można nabyć? Czy trzeba będzie jednak czekać 4.11?
No właśnie bardzo dobre pytanie. Też czekam na complete recordings do Hobbita. Wreszcie dostalibyśmy całą muzykę filmową bo jak wiadomo ostatnie kawałki z oficjalnego soundtracku to jednak inne nuty niż te które mogliśmy posłuchać w filmie :) No ale to akurat zasługa PJ i jego montażu filmu na ostatnią chwilę :) Szczególnie brakuje kawałka z lotu orłów :)
22 października będzie można pierwszy raz zobaczyć film ale podejrzewam że ta funkcja będzie dostępna tylko dla USA :)
A jak to z USA bywa... co się tam pojawi w wersji cyfrowej to zaraz w zatoce pirackiej zacumuje... taka prawda.
Na muzyke z lotu na orlach czekaja chyba wszyscy na tym forum :D
Kupujac rozszerzona wersje soundtracku w miodowej szacie graficznej na dwoch plytach liczylem. ze ten fragment bedzie na 200%... a tu lipa. Jak dla mnie, muzyka towarzyszaca lotowi jest majstersztykiem i mega klimatyczna...
Dlatego też trzeba będzie zaczekać na wersję Complete Recordings. Tam z pewnością każde brzmienie filmu będzie ujęte :-)
W zasadzie to muzyki nie mogę się doczekać tak samo, jak i samego filmu :-)
W ogóle bardzo ciekawy koniec roku się zapowiada:
Listopad:
- wersja rozszerzona Hobbita: Nieoczekiwanej podróży
- soundtrack Hobbita: UJ - Complete Recordings
Grudzień:
- 2 część Hobbita :-)
- soundtrack do 2 części Hobbita :-)
O matko...tyle tego wszystkiego i niemalże na raz! :-) No i całkiem przyjemnie się premiera układa, bo najpierw Wigilia z rodziną a potem już 25 grudnia możliwość pierwszego seansu :-) Z pewnością w tygodniu świątecznym te 2 razy film zaliczę.... pierwszy raz w 2D by na spokojnie wszystko obejrzeć a później w odstępie czasowym 2x wersja 48fps 3D.
No a o ilości seansów w domowych zaciszu już nawet nie wspomnę :P
Nie ma żadnej informacji o tym, że wogóle będzie Complete Recordings z " Hobbita "
na forum filmmusic twierdzą, że takowego wydania nie będzie, gdyż nowego materiału filmowego jest po prostu za mało na taką wersję.
No zobaczymy. Ja wierzę, że jednak się taka wersja ukaże, bo jednak są wątki muzyczne które nie pojawiły się w dotychczasowym wydaniu audio.