5,3 50 tys. ocen
5,3 10 1 49806
5,3 62 krytyków
Joker: Folie à Deux
powrót do forum filmu Joker: Folie à Deux

Słabiutko

ocenił(a) film na 4

Szczerze mówiąc- film oceniam słabo. Nie rozumiem czemu został zrobiony jako musical- nie pasowało to dla mnie ani troche do filmu. Te sceny w 90% bym najchętniej wyciał. Joker śpiewający kołysanke do telefonu przez 3 minuty- świetna zabawa!

Płytka relacja z Gagą, płytka fabuła, mało zwrotów akcji. Ogólnie słabizna.

Do tego jeszcze końcówka filmu to chyba jakiś żart-ja nie należę do zagorzałych fanów tego uniwersum i poszedłem na film głównie z powodu świetnej moim zdaniem jedynki, ale gdybym był fanem Batmana itp. To poczułbym się jakby ktoś zrobił sobie ze mnie jaja.

ocenił(a) film na 3
Kubirex

Te musicalowe wtręty miały być alegorią szaleństwa, ale totalnie to nie wyszło. Najgorszy film tego roku, nie zawiera prawie żadnej treści, film o niczym.

ocenił(a) film na 4
amanis

Zgadzam się. Najchętniej 90% tego musicalu bym wyciął. Po co scena jak Gaga śpiewa sobie pod sądem albo Joker śpiewa do telefonu? Ani troche nie związane z filmem, nie popycha to fabuły.

ocenił(a) film na 4
Kubirex

Jeszcze dodam "Harleen Quinzel, psychiatra w szpitalu Arkham, zakochuje się w tajemniczym pacjencie, Jokerze. Razem próbują uciec z zakładu psychiatrycznego" co ten opis na filmwebie ma wspólnego z realną fabułą filmu?

Kubirex

To jedyna scena, która jakoś dramatycznie się broni. Telefon Jockera / już Arthura Flecka? do Harley, kobiety, która kochał, a która zniknęła z jego życia. Ona nie odbiera, on nagrywa jej na sekretarkę piosenkę pt. If you go away (z resztą to jest cover piosenki J.Brela Ne me quitte pas - nie zostawiaj mnie).

Kubirex

Według intencji reżysera jedynka nigdy nie miała być powiązana z innymi produkcjami z uniwersum DC. Tak naprawdę reżyser nigdy nie planował robic sequela, pierwszy Joker początkowo miaĺ być samodzielną produkcją. Jest to alternatywna historia w której lore DC jest tylko settingiem więc ta końcówka nie razi zupełnie.

ocenił(a) film na 9
Kubirex

Nic z filmu nie zrozumiałeś stąd frustracja. Jezu jak ja współczuję takim ludziom.... Musi być wam ciężko musieć sobie radzić z tak niskim ilorazem inteligencji.

Stachu_18

Jak ja lubię te wpisy ludzi z "urwyżem" :D

ocenił(a) film na 2
Danaan

Ja też <3 jeszcze wytkną chamstwo, brak kultury i trudności z funkcjonowaniem w społeczeństwie bo przecież znają Cię na wylot skoro nie spodobał Ci się nowy Joker :D no, ale tak jak napisałem w innym temacie, cóż z takimi zrobić...:) poklepać po głowie i powiedzieć, że wszystko będzie dobrze, więcej takiego filmu nie zobaczymy.