A gdzie pomysł Hoskinsa i wcześniejsze plany aby trenować dinozaury i użyć je ostatecznie do zniszczenia jakiegoś bardzo złego wroga?
Osobiście wolałbym coś w tym kierunku niż atak dinozaurów na stałym lądzie, z resztą jest jescze sorna to lepiej tam przetransportować dinusie z upadajacego Nublar niż na stały ląd
Jeśli w filmie jest Dr Wu, to na pewno w jakimś stopniu ten wątek będzie ukazany. Myślę jednak, że marginalnie.
No, to pora na chyba najlepsze foto jak do tej pory (niby spojler chociaż nie-tak-bardzo), ale wchodzicie na własną odpowiedzialność ;)
https://www.instagram.com/p/BWF7S0TFc3v/?taken-by=jurassic_world2018&hl=pl
Przewijajcie zdjęcia w prawo. Mogę teraz spać spokojnie.
Cytując klasyka: "We have a T-Rex!" :)
Cytując innego klasyka: "Are this character is auto... erotica?"
Nie wygląda na distant prop. To chyba animatronik. Całkiem ładnie ją odwzorowali. Pytanie tylko kto jest obok niej? Jakiś szukający fejmu pracownik na planie? Szczerze wątpię, by zwykły paparazzi.
Zgaduję że to jakiś fizol z ekipy technicznej. Ogólnie właściciel tego instagramu (jurassic_world2018) musi mieć niezłe dojścia bo nigdzie indziej nie widzę np. zdjęć z Rexy (outpost, real news Hawaii...), czasem też wrzuci jakiś fajny fanmade.
Jurassic Outpost przyznali się do posiadania różnych spoilerowych rzeczy, ale nie chcą tego pokazywać, żeby ludziom nie psuć zabawy.
Natomiast odkryłem, że na Forum Jurassic Mainframe niezłe rzeczy można poznajdywac w postach.
Oczyma wyobraźni widzę scenę w posiadłości Lockwooda, który dla aplauzu zgromadzonej u niego publiczności pokazuje arenę do walki:
"A teraz zmierzą się ze sobą: Tyranozaur oraz Spin...ekhem...Protoindominus! Zakłady przyjmujemy do godziny 00:00"
Jakoś tak wczoraj na Hawajach odbyła się impreza z okazji ostatniego tygodnia zdjęć, albowiem jeszcze tylko kilka dni dzieli nas od ostatniego klapsa na planie. A przynajmniej dla tzw. primary unit, czyli główna ekipa.
Na imprezie okazało się, że Frank Marshall jest DJem (moze byl nim wczesniej - teraz dopiero go za deckami zobaczylem) i chyba dobrze pobalowali.
Oczywiście Filmweb przeinaczył tytuł, mimo że F.M. wyraźnie napisał o ostatnim tygodniu. W komentarzach wypełzają pierwsi malkontenci.
http://www.filmweb.pl/news/Dinozaury+mają+wolne.+Zdjęcia+do+"Jurassic+World+2"+z akończone-123882
Przy okazji kolejne SPOJLERowe zdjęcie, turbo-ciekawe, niestety nie jest chyba niczym więcej niż atrapą w gablocie Lockwood'a. Aczkolwiek za zobaczenie pojedynku Raptora z Dilo mógłbym oddać nerke. Swoją drogą ciekawe po co gość trzyma takie rzeczy, ale sądząc po "muzeum" musi się bardzo fascynować Dinusiami. Może fabuła będzie wyglądać nieco inaczej i to on będzie chciał pozyskać żywe okazy do własnej "kolekcji"...?
https://www.instagram.com/p/BWIwLw-FsTq/?taken-by=jurassic_world2018&hl=pl
Mam kilka typów co do motywacji Lockwooda względem dinozaurów:
1. Umieścić je w swoim prywatnym zoo celem uratowania
2. Poddać je eksperymentom medycznym
3. Sprzedać je na czarnym rynku.
4. Zorganizować safari
5. Wypchać je i umieścić w muzeum
6. Zorganizować walki zwierząt
A może faktycznie nie będzie żadnego transportu Dinków na stały ląd i po prostu uratują je przewożąc z Isla Nublar na Isla Sorna? Wciąż tak mało wiemy...
Gdyby okazało się, że posesja Lockwooda jest na Sorna lub którejś z wysp Pięciu Śmierci, to byłoby to bardzo fajne rozwiązanie. Te drzewa okalające domostwo kojarzyły się z TLW - niektóre z nich ponoć nawet były sztuczne, zatem zakładam, że twórcy chcieli odpowiednie wrażenie zrobić.
Nie trochę nie dorzeczne jest to że chciał Lockwood swoja posesję w najgorszym miejscu na ziemii....Lockwood raczej bedzie grał pozytywnego gościa nie czarny charakter ...z resztą tak wnioskuje po kilku slowach w jakich opisal swojego bohatera Cromwell...Ja widzę to tak, Lockwood organizuje ekspedycje na nublar bo nie unikniona jest erupca wulkanu...w nie uczestnicza Claire i Owen ...przewóz
Przewoza gady na staly lad obrzeza np San Diego tam swoja ma posesje Lockwood
Więcej nie mogę napisać bo kochany filmweb zabrania jakimis chorymi zewnętrznymi linkami ktorych w moich postach nie ma...
Ostatnie parę dni na planie nie obfituje może w rewelacje, ale można dowiedzieć się paru rzeczy:
1. Naprawdę kręcą coś bardzo niedaleko planu z JP3 (pasa startowego). Pojawiło się info, że mimo wszystko jest to powiązane z kręconą w UK sceną na lotnisku, zatem Isla Sorna raczej odpada - przynajmniej pod tym względem.
2. Ostatni dzień kręcenia odbędzie się na wybrzeżu Halona Blow Hole:
https://twitter.com/reelnewshawaii/status/882681927920209920
3. Teoretycznie ostatni dzień kręcenia miał być w piątek, ale wg najnowszych plotek w sobotę również padną klapsy w rejonie Heia Jungle. Generalnie ten "ostatni dzień" tyczy się pierwszej ekipy zdjeciowej - druga ekipa będzie jeszcze na Hawajach trochę dłużej celem nakręcenia zdjęć m.in z powietrza. Tym niemniej rekwizyty z reszty planów już ładnie posprzątane. Został chyba tylko plan głównej ulicy.
4. Reel News Hawaii podało, że po rekwizytach na planie i liście płac na IMDB zaobserwowali, że w filmie nie ma pracowników InGen
Znajomy napis. Ale nie wiem, czy z któregokolwiek z planów:
https://twitter.com/reelnewshawaii/status/883007698018553856
Ponadto zobaczyłem zdjęcie łodzi podwodnej. Mówiąc szczerze nie robi wrażenia.
Poprawią w CGI ;)
Tak samo jak zapewne wszystkie animatroniki. Wątpliwe, by te wszystkie niezbyt dobrze wyglądające distant propy były oficjalnie w filmie. Wyglądają zauważalnie gorzej od kreacji studia Stana Winstona i Legacy Effects. Ale przynajmniej będą stanowiły dobry punkt odniesienia przy oświetlaniu i animowaniu cyfrowych dinozaurów.
Sprawdziłem trochę w necie i okazało się, że łódź podwodna właściwie jest taka jaka ma być. Po prostu nie jest zbyt okazała, przez co na serio nie wiem jaką rolę będzie pełnić.
Za to znak wspomniany przeze mnie jednak pojawi się w filmie, jako, że został zauważony w porcie, w którym kręcono niedawne sceny.
Taka mala "badawcza" lodz podwodna pasuje do laguny Mozazaura. Moze beda chcieli pozyskac cos z ciala Indominusa?
Takie ciekawostki odnośnie fabuły:
1. Zanim powstała książka Zaginiony Świat, Spielberg miał pomysł, żeby Jurassic Park 2 oprzeć o przejęcie puszki z embrionami pozostawionej przez Nedry'ego. Ten sam pomysł pojawił się w grach i komiksach, gdzie BioSyn próbowało odpowiednio przejąć jaja i raptory z Isla Nublar. I coś mi mówi, że ten element znajdzie się w Upadłym Królestwie
2. Na trzecią część cyklu Spielberg miał dwa pomysły. Najpierw myślał o dinozaurach na stałym lądzie, ale ten pomysł inkorporował w zakończenie filmowego The Lost World. Później pomysłem było ukazanie Granta jako kogoś w stylu Robinsona przebywającego na Isla Sorna i badającego dinozaury. Wątek innych rozbitków też chyba był. Wcale nie zdziwiłbym się, gdyby JW3 podjęło ten temat.
Zdjęcia Chrisa Pratta i Bryce Dallas Howard wyciekły do sieci. Są w swoich strojach i mają mnóstwo funu z taplania się po plaży. Warto zauważyć, że Claire tym razem ubiera się w coś, co przypomina bardzo Sarah Harding z TLW:JP. A Pratt, jak to Owen, standardowo po bad-assowemu.
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-4676774/amp/Chris-Pratt-Bryce-Dalla s-Howard-struggle-waves.html
Wspominałem wcześniej o zdjęciu łodzi podwodnej.
Redaktorzy serwisu Sci-Fied dotarli też do niego i o ile nie podają spoilerów, to z ich analizy samej łodzi można wysnuć ciekawe wnioski na temat scen, w których ta łódź zostanie wykorzystana.
Poniżej link - uczciwie ostrzegam o spoilerach:
http://www.jurassicworld2movie.com/news/spoilers-new-jurassic-world-fallen-kingd om-set-picture-may-hint-at-intriguing-underwater-scene
Tez mi sie tak wydaje. Ewidentnie typ lodzi badawczej — wiadomy cel. A ze w lagunie jest Mozazaur to moze byc bardzo efektownie, tym bardziej, ze przypuszczam, ze taka lodz nie zejdzie pod wode bez odpowiedniego wsparcia
Mam dziwne wrażenie, że z tą łodzią to będzie jakaś forma niewykorzystanej sekwencji ze storyboardu do Jurassic World - tam wagonik strącony przez pterozaury wisiał nad laguną i ludzie byli uwięzieni między Pteranodonami a Mozazaurem.
A to nie bedzie przypadkiem jakaś kradzież dinozaurów z wyspy, albo zabranie ich w jakimś celu gdzies w świat np. Do bitwy czy jakaś wojnę tak jak coś wspominali w pierwszej cześć JW? Owen w takiej sytuacji będzie krzyzował plany a Malcolm za wszelką cenę nie będzie pozwalał na wywóz niebezpiecznych dinozaurów z Nublar hmmm...
Mnie sie wydaje, że powodem wywiezienia dinozaurów z wyspy będzie chęć ich uratowania. I zakładam, że wpierw będzie wola przetransportowania ich na pobliską Isla Sorna, lub ewentualnie do jakichś ogrodów zoologicznych (jakby nie było zwierzęta te nie są przyzwyczajone do życia w dziczy, przynajmniej nie wszystkie). Na stronie wiralowej Masrani / Jurassic World było wspomniane, że zakusy prywatnych kolekcjonerów od zawsze były powodem tego, że InGen security musiało interweniować na obu wyspach, a czasem na stałym lądzie, żeby zwierzęta nie zostały wykradzione. Po co ludziom kradzione dinozaury? Moim zdaniem cele są te same, które przyświecają hodowcom egzotycznych zwierząt. Poza tym można na nie polować lub próbować zjeść. Walki dinozaurów z dinozaurami wydają się mało prawdopodobne, aczkolwiek pasowałoby to do mocno ekscentrycznych milionerów.
A Owen z Claire, Malcolmem, Blue i może innymi raptorami zrobią porządek z najeźdźcami. Może wybuchnie jakaś bitwa wojna na Nublar i z tad te płomienie i iskry na okładce filmu, ten wulkan to wydaje mi się że fake news, o wybuchu wulkanu wie sie długo przed
Ta część ma ponoć dużo nawiązywać do pierwszej cześć Jurassic Park a wciąż mało wiadomo, jakiś czas temu czytalem nawet ze Lewis Dogson wraca - wiecie może coś o tym?
Póki co nawiązania są takie:
1. Struktura filmu: zaczyna się zwyczajnie, ale najbardziej spektakularna sekwencja jest w środku. Później jest klaustrofobicznie. W Jurassic Park jest tak samo - w środku masz Rexy, która wychodzi z wybiegu, a na końcu masz raptory w kuchni. Podobną strukturę ma zresztą Kapitan Ameryka: Wojna Bohaterów
2. Ford Explorer, wygląd bunkrów na Isla Nublar i kilka miejscówek z pierwszego filmu.
3. Kilka kwestii Malcolma jest wzięte z książki - konkretnie te fragmenty, których w pierwszym filmie nie było.
4. Plotki o Lewisie Dodgsonie pojawiły się zaraz po ogłoszeniu Teda Levine w obsadzie - pierwsze komentarze były takie: "mamy naszego Dodgsona". Poza tym jego nazwisko pojawiło sie na pewnym obrazku z listą zabawek, ale w autentyczność tego obrazka nie wierzę.
Zdjęcia sequela Jurassic World zakończone, a animatroniczny szczękozaur próbuje zjeść Bayona żywcem.
https://twitter.com/colintrevorrow/status/884115156724330496
Co to za dinozaur? Po otoczeniu wnioskuję, że jest w klatce i jest wiekszy od człowieka.
Wydaje mi się, że to gatunek, który pierwszy raz pojawi się w serii.
EDIT: Już miałem dodać link do posta Franka Marshalla, ale dopiero jutro mogę dodawać linki, a nie dziś T_T
Pojawiła się wśród fanów teoria, jakoby może to być wspomniany już w Jurassic World Indoraptor. Amblin Entertainment zarejestrował nawet tę nazwę. Pokrywa się to też z tym, co "przypadkowo" Frank Marshall tweetnął i skasował niedawno.
Prawda. Do tego admin Jurassic Outpost przeanalizował to, co widać i dopatrzył się wielu cech Indominusa: nieregularne, wyrastające ze skóry zęby, faktura skóry, kształt szczęki.
Czytałem na Reddicie, że ów Twór ma rolę zastąpić "zwykłe" raptory w roli przerażających i inteligentnych monstrów.
Nazwa mi się nie podoba. Nie dość, że jakoś taka wymyślona na odwal się, to po polsku kojarzy się z przerośniętym indykiem. Właśnie zdałem sobie sprawę, że w sumie to nawet ciekawy smaczek względem znanej z Jurassic Park rozmowy Granta z chłopakiem na wykopalisku :D
Ja obstawiam, że to co na zdjęciu to albo Baryonyx, albo Suchomimus, albo Mozazaur.
To może będą od podstaw budować kolejny park na Sornie, bo przecież tam panuje totalna dzicz i samowolka czy dinozaury z Nublar zaklimatyzuja się w nowym miejscu?
Wydaje mi się, że pójdą z pro-ekologicznym przesłaniem i po prostu umieszczą zwierzęta w rezerwacie, którym jest Sorna. Masrani pewnie i tak jest bankrutem.
Nie mogę dodawać linków (chyba będe mógł po 3 miesiącach). Oto link do posta Franka Marshalla, który żartuje o pluszowych dinozaurach, nazywając je animatronikami: https//twittercom/LeDoctor/status/884020401235472384
Wątek wulkaniczny potwierdzony przez samego Franka Marshalla:
http://jurassicoutpost.com/jurassic-world-fallen-kingdom-feature-volcanic-threat /
Polecam powyższy artykuł, albowiem ciekawie interpretuje się tam plotki na temat fabuły. Jeśli tak samo temat główny potraktowany zostanie w filmie, to jest szansa, że wyjdzie z tego więcej niż odmóżdżający blockbuster.
Faktycznie dobry artykuł, podoba mi się zwłaszcza próba uzasadnienia motywu z budowaniem parku tuż pod aktywnym wulkanem. Skoro erupcja została już oficjalnie potwierdzona, to zdecydowanie będę oczekiwał jakiegoś sensownego wytłumaczenia tego wątku. W przeciwnym razie wolałbym chyba nasz pierwszy pomysł - zapada decyzja o zbombardowaniu wyspy napalmem przez Kostarykanskie wojsko jak w pierwszej książce. No i mamy cichociemne ratowanie Dinów.