PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=424452}

Kosmiczna gorączka

Heatstroke
2008
2,3 714  ocen
2,3 10 1 714
Kosmiczna gorączka
powrót do forum filmu Kosmiczna gorączka

Brace yourselves - Heatstroke is coming.
Poważnie, nawet fani kina klasy Z powinni się poważnie przygotować do dzisiejszego dania głównego Pulsu, gdyż pewne sceny mogą spowodować trwały uszczerbek psychiczny. Mówię tu zwłaszcza o scenie na plaży, ale jest też wiele innych, których nie chcę zdradzać by nie odbierać nikomu przyjemności (umownie mówiąc). Emisja już dziś o 22, dla wytrwałych widzów o mocnych nerwach.

Samarrita

Chyba była przejęta od dawna - materiał na sequel jak nic. Zaburzyła jej się już artykulacja myśli, umiała tylko rzeczowniki w mianowniku głównie.

ocenił(a) film na 2
Samarrita

Ciastem nie poczęstowała. Ech tam. Wątpliwa przyjemność z wizyty.

Van_21

no dokladnie

666fred

Siedział mu w brzuchu lub w krtani i kontrolował go na zasadzie jakiejś skomplikowanej sieci neuronowej której zasade działania znają chyba tylko twórcy, choć i w to wątpię.

Valdoraptor23

jakie to wszystko wzruszajace... az sie lezka w oku kreci :D

Samarrita

Ale jak to? Już koniec?

McLiver

no... nie bylo zadnego rzutu kamera, na malego kosmitka, porzuconego gdzies w lesie, ale juz zadnego zapanowania nad swiatem i pozywienia sie kims z ekipy naszych bohaterow... wybrakowane zakonczenie ;)

ocenił(a) film na 1
Samarrita

Lubisz śnieg ? Tak. No to jedziemy szukać obcych do Aspen w celu nakręcenia Kosmicznego oziębienia.

lidzia_d

:D :D :D

Valdoraptor23

Aaa, obcy generują tyle ozonu że do Ziemi nie dochodzi wogóle światło słoneczne! Gdy jest zimniej, foki bardziej obrastaja w tłuszcz! Oni lubią tłuste foki!
<spontan mojego brata> :D

ocenił(a) film na 1
Valdoraptor23

Albo mojego kota udającego fokę. Nieeeeeeeeeeee!

lidzia_d

tez masz kota? :D

ocenił(a) film na 1
Samarrita

No ba, kocham koty i mam jednego już 13 lat. Dziś udawał fokę

lidzia_d

hahaha slodziak :D

ocenił(a) film na 1
lidzia_d

Valdo zaświadczy, widział na FB

lidzia_d

no popatrz, a dzis ze mna "flirtowal" na forum za Twoimi plecami :DD to ci amant pulsowaty :DD hehe

ocenił(a) film na 1
Samarrita

O flirty możesz być spokojna, my platonicznie się kochamy.

lidzia_d

hahahaha :D

Samarrita

;)

Nowe hasło reklamowe powinno brzmieć "Przyspieszymy ci PULS naszą ramówką" xD

ocenił(a) film na 1
Valdoraptor23

Fokot właśnie ostrzega mnie, szturchając swym zimnym, mokrym nosem, ze jakiś zły człowiek z agencji reklamowej może to cztać i ukradnie Twój pomysł sprzedając go za grube miliony

lidzia_d

Zaświadcza, widziałem Fokota.

Och :) Dawno nie usłyszałem tylu miłych rzeczy :D

lidzia_d

widzę że w Poniedziałkowym Fanklubie sami kociarze:) Mój zawsze ze mną ogląda w poniedziałki PULS:) Myślicie że to dlatego jest taki dziwny? ;P

martini777

Dopiero teraz wyszukując prawdy zobaczyłem wypowiedź - myślę że koty tylko z litości dla stanów naszych umysłów oglądają z nami te filmy :D Ale może zdarzyć się że kot ubzdura sobie że może bryzgać keczupochmurą - wtedy może być problem xD

Samarrita

Tak, musimy się od nich uczyć wyrażania emocji :)

Valdoraptor23

I co powiecie na podsumowanie i ocenę? :)

ocenił(a) film na 1
Valdoraptor23

U mnie zasłużona jedyneczka + wyrazy uwielbienia w postaci serduszka

ocenił(a) film na 1
Samarrita

tropiki im sie nie podobają ?
pojadą tam gdzie jest śnieg i z ich szczęściem znajdą Śnieżnego potwora który zabije ich śnieżkami

ocenił(a) film na 1
Valdoraptor23

chyba właśnie przeżyłem katharsis :D

ocenił(a) film na 1
extranick

nadal waham się na oceną niby oczywistą ale nie dokońca bo jakby był taki zły to czemu oglądałbym go do konca ??;>

skompy18

Był tak zły, że aż dobry?

ocenił(a) film na 1
skompy18

niby go oglądałem, ale nie wiem o co tam do końca chodziło.

ocenił(a) film na 1
extranick

uległem presji :P ale dodałem serduszko bo na długo zostanie w mojej podświadomości

extranick

Streszczę dla Raptosaura również:
Kosmicie przylecieli na Ziemię w 1975 i po wybuchnięciu wulkanu wysłali wiadomość o treści Hrrrrrrkhlkhlhrrrr, co znaczyło "Chata wolna, tylko jakieś gołe małpy, nic specjalnego, można wpadać i ocieplać, weźcie styropian!". Niestety przekaz odebrały telewizory i pokazały w formie losowych ujęć z bajek, filmów i czerwonych oczu. Grupa naukowców bada jakieś promieniowań Tauseven i natrafiają przypadkiem na Jalieniczną aktywność na wyspie do której doprowadziło ich promieniowanie. Obcy lata fabulous po wyspie i przecina wciąż tą sama szyję z kawałka mięsa lub czegoś podobnego, nie pozwala ludziom szerzyć bojaźni bożej. Okazuje się że nieopodal kosmici mają generator niszczący warstwę ozonową by ocieplić planetę (styropian się nie sprawdził) który maskują polem niewidzialności. Ocieplenie ma służyć poprawieniu ich dobrostanu oraz wyhodowaniu wielkich robaków, którymi się żywią. Z tyłu przewija się papląca babcia "Czerwone oczy, czerwone oczy, wulkany, czerwone oczy". Jeszcze trochę koszmarnych ujęć obcych mordujących gumowe szyje i plujących keczupochmurą ze spreju z Painta. Potem jednego z ludzi przejmują i wykorzystują do szerzenia zamętu w grupie, ostatecznie facet uwalnia się spod wpływu kosmitów wyekspediowując kontrolującego go robala drogą ustną. Próby nawiązania pokojowych relacji z kosmitami kończą się nadzianiem żuchwy na szpona. Potem mamy rakietę, wybuch i pogrzeb tych dobrych i obśmianie nieudolności kosmitów. Film kończy się romantycznie planami wyjazdu do Aspen by powstrzymac kosmiczne oziębienie/hipotermię. Ta-da :)

ocenił(a) film na 1
Valdoraptor23

oki, ja juz mam dosc emocji na dzis i musze dac odpoczac swojemu rozklekotanemu z nadmiaru wrazen sercu :DD tak wiec zycze milej nocki i do nastepnego spotkania na forum ;)

ocenił(a) film na 1
Samarrita

z nadmiaru emocji ciężko będzie zasnąć :/ Dobranoc :)

extranick

Wciągnąłem się. :)
Kolejna porcja niezapomnianych przeżyć w kolejny poniedziałek, więc do następnego. ;)

extranick

Dobrej nocy wszystkim wytrwałym :)

ocenił(a) film na 1
Valdoraptor23

Wzajemnie

ocenił(a) film na 1
lidzia_d

limity dzienne mnie wkurzają.

ocenił(a) film na 3
Valdoraptor23

Z gorączką ogląda się go dużo lepiej, scena z pazurkiem w brodzie pozostanie na długo w mojej pamięci :D

CzlowiekZyrafa

Hehe a to ciekawy sposób dostosowania się do filmu. Mimo to życzę zdrowia ;)

ocenił(a) film na 1
Valdoraptor23

I u mnie poszła jedynka. Miałem dać dwa , ale no nie było za co

Valdoraptor23

A co powiecie na wybitne ujęcie statku wojennego na samym końcu?

jporuba

Wybitnie niewybitne xD

użytkownik usunięty
Valdoraptor23

Na IMDb ocena 2,9. To jednak użytkownicy FW nie mają takiego najgorszego gustu...

Niektórych dzieł nawet fani gatunku nie dadzą rady ocenić jakkolwiek pozytywnie :)