PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568216}

Król Artur: Legenda miecza

King Arthur: Legend of the Sword
2017
7,0 113 tys. ocen
7,0 10 1 113136
6,3 39 krytyków
Król Artur: Legenda miecza
powrót do forum filmu Król Artur: Legenda miecza

A może jednak równość ras i walka z rasizmem - nie wiem jak to nazwać. Tak czy inaczej widać jak całe multikulti ogarnia hollywood, że już nawet w filmie o wczesnym średniowieczu widzimy czarnoskórego rycerza. Ktoś powie, że to fantasy - ok. Ale to jest fantasy osadzone w średniowiecznych r e a l i a c h i nikt mi nie wmówi, że jego rola jest tam potrzebna. Nie jestem rasistą, ale uważam, że w tym filmie powinno być biało, biało i jeszcze raz biało.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
isobel

Oj nie miła lewaczka.

isobel

Twój pogląd to coś w stylu liberalno-lewicowy zachaczający o kosmopolityzm - obywatelka świata, zwolenniczka międzynarodowych organizacji, zapewne też korporacji. W Polsce takie coś nie przejdzie, bo jak mówiłem Polska była od pradziada konserwatywna, tradycjonalistyczna, więc obca tej ziemi jest ideologia zachodnia jaką jest liberalna-lewica. Mówiąc krótko na wchód wieje konserwatyzmem, zaczynając od Rosji, po kraje Europy Środkowej, a z zachodu liberalizmem.

isobel

Multikulturalizm jest częścią ideologi liberalno-lewicowej, błędem tej ideologi jest to, że za x lat jakaś kultura, rasa w sporej ilości zdominuje inną na danym terenie. Dajmy na to islam w Szwecji, Francji, Belgii itp. w 2050 roku będzie dominował. W większości dla danych państw może to oznaczać teoretycznie koniec państwowości i nową państwowość, ale już nie tą samą co kiedyś. Każda kultura do której też przypisana jest również rasa powinna znać swoje miejsce określone położeniem historycznym i geograficznym oraz znać swój patriotyzm, wtedy nie będzie dominacji innej nad, inną. Jeśli kultury zaczynają się ścierać jak bliskowschodnia i europejska, któraś musi wygrać, prędzej, czy później. Wiele ludzi da przykład USA, ale w USA są grupy czarnych i białych, które chcą osobnych państw, dla kogoś to dziwne, nie to normalne, są to inne kultury. To by było na tyle, żegnam!

ocenił(a) film na 8
isobel

Cos ci nie pasuje w polaczkach? Jak tak to wypierdalaj na anglojęzyczne strony.

ocenił(a) film na 7
isobel

Amen! Umów się ze mną!

aaddaas_ja

ok, tego się nie spodziewałam ;D

ocenił(a) film na 7
isobel

Hiszpańska Inkwizycja!

ocenił(a) film na 7
cool_2

Już? przeszło? a teraz idź być smutnym gdzie indziej

aaddaas_ja

jemu nigdy nie przejdzie :) można mu jedynie współczuć - brak słów żeby opisać jak to to jest żałosne, sfrustrowane i smutne (głównie to pierwsze)

cool_2

bardzo bardzo słabe - a mam na myśli wszystkie twoje wypowiedzi. nawet jak na trolla. nawet jak na sfrustrowanego polaczka. mam nadzieję, że chociaż już ci lepiej i już wszystko w porządku ;3

cool_2

:3

isobel

Mnie zgrzyta i powinno się przywrócić prawowity wizerunek Jezusa, zamiast tych wymysłów rodem ze średniowiecza.
Poza tym czepiasz się, bo akurat biały Jezus nie jest wymysłem polaczków. Jak chcesz się obrażać, to lepiej do rodziny czy realnych znajomych, prosto w twarz, a nie tak anonimowo na forum.

isobel

Kto tu sobie musiał ulżyć. Człowiek do Ciebie kulturalnie, a Ty tak... eh.

isobel

Masz racje, potwierdzają ten fakt żydzi którzy przecież jak wiadomo są czarni.....
Nie... czekaj....

isobel

Dzięki, że wciąż odpowiadasz na moje bezproduktywne komentarze.
wiem, że musisz mieć ostatnie zdanie. To przecież tyle dla ciebie znaczy.

Już się żegnałaś, zresztą dwa razy....
XD

Oj słabo...

Bilet95

Łaał. Stary, weź głęboki oddech i weź na wstrzymanie. Coś się tak uwziął? Z was dwojga to Tobie znacznie bliżej do internetowego trolla.

aaron_

Ile jest jej komentarzy ?
Po za tym, hejter/troll potrafi w 80% skomentować rozmówce nie dając nic na temat.

Ja trolluje troll, muszą się dowartościowywać cisnąć po innych. Tylko w taki sposób można z nimi gadać.

Bilet95

Zachowujesz się raczej tak jakbyś naprawdę miał problem albo nic ciekawszego do robienia. Strasznie się nakręciłeś. Odpowiedziałeś nawet na jeden zwykły emotikon.
Mniejsza o ilość komentarzy- Twoja zawziętość i poziom wypowiedzi zakończonych prawie zawsze "xD" sprawia że to Tobie a nie jej bliżej do trolla. W dodatku trolla w wieku gimnazjalnym.

Serio stary: weź głęboki oddech i weź na wstrzymanie. Naucz się odpuszczać

aaron_

Na 7 komentarzy dałem dwa razy. Ale ona już mogła w każdym komentarzu wpisywać hasła typu "polaczek", "cebulak" czy w każdym komentarzu dać emotik.
A no tak, ona jest dziewczyną i trzeba jej bronić. Nie ważne co robi......

To powiedz, jak postępować ?
Jestem holerykiem, a ta taktyka działa, bo później już ten sam troll nie miał odwagi odpowiedzieć na moje komentarze ponownie.
Ja nigdy nie odpuszczam. Nie karmie troll, ja ich truje.

Isobel wali tyloma komentarzami i mogło być. Ktoś dwa razy da "XD" i jest gorszym trollem.

Bilet95

Jestem w stanie zrozumieć Twoją misję, ale i tak nie rozumiem po co zniżać się do czyjegokolwiek poziomu. Jaki w tym sens? Szczególnie że Ty wychodzisz na większego, bardziej niedojrzałego trolla a ona i tak dalej będzie pisała te swoje komentarze. Jak nie tu, to gdzie indziej. Szkoda nerwów. Żeby się tym aż tak przejmować... To w końcu tylko filmweb.

aaron_

Ale mnie już nie. Zagotuje się, obrazi na jakiś czas, oddam innym przysługę. Tacy po "zwycięstwie", czyli ostatnim komentarzu, zrobią to ponownie i to szybko. Co widać na tym forum.
Odpowiedzi dla niej nie stanowią dla mnie najmniejszego problemu, nie wiele mocy obliczeniowej swojej głowy na to zużywam.
Jakby wszyscy tak robili z trollami to by ich nie było. ale większość woli odpuścić grając "mądrzejszego", a trolle się cieszą, że kogoś "zgasiły".

Bilet95

... Skoro tak twierdzisz.

Bilet95

Ciekawy błąd, że gdyby Egipcjanie byli czarni, to ich potomkowie też. Prawdopodobnie nie zdajesz sobie sprawy, że masz czarnych przodków.

hyrkan

Nie będę dyskutował z trollem który mnie atakuje na wszystkich forach.

Bilet95

Widzę, że genetyka cię pokonała. Naprawdę ludzkość ma wspólnych przodków, a biały kolor to mutacja.

Jest błędnym zastosowaniem zasady indukcji przekonanie, że potomstwo musi mieć kolor rodzica.