PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=210050}

Krwawa uczta

Feast
2005
5,6 7,3 tys. ocen
5,6 10 1 7327
6,0 3 krytyków
Krwawa uczta
powrót do forum filmu Krwawa uczta

Co to ma być?? dlamnie ta cała seria to kpina z gatunku filmu jakim są Horrory.Te 3 czesci są tak Prymitywne i tak samo wykonane że je bym przypisał do "Melodramatu"Oby wiecej takich szmacianych filmideł za gów...e pieniadze co zarabiaja Gruba kase.Widac że te 3 czesci nakreciłi ćpuny i alkoholicy.

Ziko81

trafiłeś w sedno z tym, że to kpina, ale powiem ci że tak miało być, bo to KOMEDIO-HORROR w końcu .

Ziko81

Ziko81 @ "..Widac że te 3 czesci nakreciłi ćpuny i alkoholicy." - Film od ludzi dla ludzi :D:D:D

ocenił(a) film na 7
ZeberkoPL

Od ludzi dla ludzi - piękne :) Mnie tam podobała się ta jazda - szybko, śmiesznie, krwawo i z przymrużeniem oka! Tak ten film powinno się oglądać.

ocenił(a) film na 4
Ziko81

,,Film jest przeznaczony dla ludzi o mocnych nerwach'' ? Co ja ten film oglądałam śmiejąc się tak samo było z 2 i 3 częścią

ocenił(a) film na 7
Ziko81

Mocne słowa, co więcej skoro pierwsza była taką szmirą to po co oglądałeś II i III ??? Bo chyba oglądałeś skoro wypowiadasz się na temat wszystkich części. Przyznam Ci się szczerze że ja kiedy oglądam pierwszą część filmu i uważam za gniot to mocno się zastanawiam czy oglądać kontynuacje. Jedynka miała faktycznie mocno kiepski budżet (około 1mln. dolarów), a moim zdaniem jeśli ktoś ma takie grosze do dyspozycji (pierwszy "Terminator" określany jako "niskobudżetowy", nakręcony 30 lat temu miał budżet około 5 mln) i robi film który zarabia tyle że producenci proszą reżysera o nakręcenie kontynuacji ( II i III kręcone były "jednym rzutem") to tylko się cieszyć.
A co do samego filmu. Jedynka moim zdaniem jest ŚWIETNA, bardzo nowatorskie podejście do komediowego gore-horroru. Pierwszy raz widziałem film o takiej konstrukcji. Praktycznie rezygnacja z fabuły, szybka dynamiczna akcja i mocny czarny humor (oczywiście humor nie dla każdego). Sceny gore ciężkie, dosłowne i bezkompromisowe, czyli takie jakie powinny być w takim właśnie filmie.
Jak dla mnie nawet 9/10, głównie za oryginalność i bezkompromisowość. Obie kontynuacje oceniam jednak dużo niżej. Reżyser poszedł na łatwiznę robiąc dokładnie to samo tylko mocniej, brutalniej i łamiąc kolejne tabu. Niby OK tylko od kogoś kto nakręcił tak oryginalny film wymagałem trochę więcej. Feast II jak dla mnie 6/10, Feast III takie słabe 7-/10.

Ryan_81

Widziałeś może "krwawy obiad"? To jest dopiero klasyk!

Ryan_81

No i w tym sęk .dziś się kreci byle co aby przeszło.Dlatego dzisiejsze horrory są niedofinansowane bo kto to ogląda lata 80-te i wcześniejsze się skończyły .A dzisiejszym dzieciakom nie zaimponujesz byle czym to po co wydawać kasę.I jeszcze coś 2010-2011 żaden ciekawy horror nie powstał Wogóle ten XXI wiek jakiś nie dla horrorów niby się starają ale to nie to samo co kiedyś:(

użytkownik usunięty
Ziko81

ja nie obejrzałabym kolejnych części nawet gdyby mi dopłacili...
ogólnie jak ktoś lubi ketchup, flaki, dymanie się z potworami - to spoko. Nic nie mam przeciwko gore, ale ten gniot to już przegięcie.

ocenił(a) film na 7

ludzie wy się dobrze czujecie????????????
to komedio horror nie horror i ma na celu bawić widza ''grozą'' takie jest zadanie tego gatunku i myślę ze spełnił swoją rolę.
radzę na drugi raz czytać co to za gatunek, chcecie dobrego horroru polecam lśnienie chcecie komedie to coś w stylu american pie lub coś innego zależy od gustu chcecie komedio-horror to ten się nadaje nie jest najlepszy ale dobry jest