PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=971}

Księżniczka Mononoke

Mononoke-hime
1997
8,0 93 tys. ocen
8,0 10 1 93133
8,4 39 krytyków
Księżniczka Mononoke
powrót do forum filmu Księżniczka Mononoke

Mononoke

użytkownik usunięty

Jezu.. to jalepszy film pod słońcem zakochalam sie (ogólnie ogladam Animie ale jecze ani raz nie spotkalam czegos takiego) jestem zauroczona ;) pozdrowienia i caluski dla fanów :*:*

użytkownik usunięty

Ja też jestem zauroczony w tym filmie po uszy...
Bardzo podobał mi się wątek miłosny księżniczki i tego zioma był ukazany pięknie, naturalnie i wzruszająco (nawet na różnych melodramatach nie doznałem takiego wzruszenia.)
Wszystko piękne tylko ta końcówka w której powiedziała ... (to co powiedziała) ten krótki tekst na samym końcu ich spodkania bardzo mnie wkurwił, ale ci którzy nie oglądali tego z 5 razy niezauważą tego.
Heh głupi jestem że tak sie czepiam drobiazgów z drobiazgów - film jest wspaniały... wspaniały....

ocenił(a) film na 10

Właśnie oglądłem ten film na TVP 2. I jestem pod wielkim wrażeniem. Mam nadzieję, że w trelewizji wreszcie dostrzegli tego typu filmy i będą je częściej pokazywać. A ja tymczasem lecę do wypożyczalni po Spirited Away.

ocenił(a) film na 10

W pełni zgadzam sie z przedmówcami:) Ostatnio odkryłem właśnie ambitne anime i ten właśnie film Mizyiazaki'ego obok "GINS" Oshi'ego jest najlepszym obrazem tego typu jakie widzałem. Jest to film do głebi poruszający i zapadający w pamięci do końca życia. Chwała telewizji publicznej za serwowanie nam takich perełek. Tak trzymać i nie spuszczać z tonu;)