PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=971}

Księżniczka Mononoke

Mononoke-hime
1997
8,0 93 tys. ocen
8,0 10 1 93125
8,4 39 krytyków
Księżniczka Mononoke
powrót do forum filmu Księżniczka Mononoke

Reedycja DVD?  

ocenił(a) film na 10

Na Allegro napotkałem aukcje, na których można przedpremierowo zakupić Księżniczkę Mononoke na DVD (data wysyłki jest planowana na 22.11.2012). Czyżby szykowało się jakieś nowe wydanie? Z opisu wynika, że film jest standardowo w formacie 16:9, posiada japońską wersję językową oraz polskie napisy i lektor. Wszystko na jednej płycie.

Już od kilku lat usilnie poszukuję tego filmu na DVD. Miałem zamiar kupić angielskie wydanie za 100 zł, ale skoro sprawy tak się przedstawiają, to nie zaszkodzi zaczekać do końca listopada.

ocenił(a) film na 10
Macieyko

też się cieszę, że w końcu Księżniczka Mononoke zostanie wydana na dvd :) Wystarczy mi japoński dubbing i polskie napisy~

ocenił(a) film na 10
Macieyko

Monolith planuje na 22.11.2012 wydać piąty box z filmami ghibli: "Księżniczka mononoke", "Tajemniczy świat Arrietty" i "Makowe Wzgórze". Dostępne będą również pojedyncze filmy jak i chyba reedycje poprzednich boksów. Link do niusa: http://anime.com.pl/5._box_filmow_Ghibli_w_listopadzie,news,read,6615.html

ocenił(a) film na 10
bohun

Właśnie tego szukałem. Dzięki.

Macieyko

ale się cieszę! kurde, teraz nie będę mógł spać :D

ocenił(a) film na 10
Macieyko

Według strony dvdmax.pl przesunięto wydania na 3 grudnia 2012.

ocenił(a) film na 10
Macieyko

"Data premiery tytułu Studio Ghibli: Księżniczka Mononoke [DVD] przewidziana była na 03-12-2012 r., jednak otrzymaliśmy informację od dystrybutora, że z przyczyn technicznych premiera tytułu została ponownie przesunięta, nie została jednak określona konkretna data dostawy."

Damn.

Macieyko

ktoś już coś wyszperał, kiedy ma wyjść? na święta się wyrobią? :D

ocenił(a) film na 10
Lord_Mat

Nie wiadomo, niestety. Z kolei ci, którzy zamówili pre-order, w ramach rekompensaty mogą sobie wybrać gratisowy film z tej listy: http://allegro.pl/my_page.php?uid=90645#darmoweplyty

Macieyko

A to Polska właśnie :|

ocenił(a) film na 10
Lord_Mat

Na stronie Yatta.pl widnieje następująca informacja ("Firma Monolith odsunęła w czasie premierę filmów anime. W związku z problemami z tłocznią i poligrafią, filmy mogą ukazać się dopiero w styczniu 2013. O kolejnych zmianach będziemy informować na bieżąco."). Nie pozostaje nic innego jak czekać do stycznia.

bohun

bohun, dzięki za info... będę wdzięczny jeśli będziecie na bieżąco informować jeśli coś znajdziecie (na temat premier).

ocenił(a) film na 10
Macieyko

Od dawna poszukiwałam tego anime i usilnie szukałam daty premiery. Mówią, że będzie w styczniu lub w lutym. Ostatnio na stronie dvdmax zobaczyłam, że napisali: wysyłka po dacie premiery 29 stycznia 2013 !!! Czy to prawdziwa data ? Myślę, że tak bo inaczej by nie pisali tego.
Dowód jest na dvdmax jak wejdziecie w produkt 'Księżniczka Mononoke"

ocenił(a) film na 10
marce11

O, rzeczywiście. Ostatnio jak tam wchodziłem (czyli jakieś półtora tygodnia temu) nie było żadnej daty. Pre-order mam już od września, może w końcu się doczekamy.

ocenił(a) film na 10
marce11

Na empik.com też pojawiły się zapowiedzi na 29.01.2013 ale dostępne są tylko cztery wersje boksów po cztery filmy każdy za 78.99 zł. Cena przystępna dla kogoś kto nie ma pozostałych filmów, ja mam nadzieję, że "Księżniczka Mononoke" będzie też dostępna osobno.
http://www.empik.com/kolekcja-studia-ghibli-czesc-3-miyazaki-hayao,p1065128599,f ilm-p

ocenił(a) film na 10
Macieyko

Ja tam polecam Wam kupić na Fabryka pl, - sama tam zamówiłam i po porównaniu cen tam jest najtaniej. Można też kupować osobno filmy ze Studia Ghibli :)

ocenił(a) film na 10
marce11

Cenowo najtaniej ale musisz doliczyć koszt wysyłki, a jeśli mieszkasz blisko salonu empik to wybierasz opcję zapłaty przy odbiorze w salonie i nie płacisz za dowóz. Dla mnie to jest optymalne rozwiązanie.

ocenił(a) film na 10
marce11

Na empik.com pojawiło się osobne wydanie księżniczki w przedsprzedaży za 29 zł. Ja wykorzystałem do tego jeszcze kod rabatowy i cena spadła mi do 19 zł z darmową wysyłką do salon empik :)

użytkownik usunięty
Macieyko

Jakie tlumaczenie? Inne niz w tej wersji DVD sprzed lat? Tamto bylo zle, wrecz nieakceptowalne.

ocenił(a) film na 10
Macieyko

Właśnie dostałem maila z wiadomością, że film został wysłany. Nareszcie!

ocenił(a) film na 10
Macieyko

Ja swoją kopię już odebrałem :)

ocenił(a) film na 10
Macieyko

Jak wam się podoba nowa wersja dvd ? Bo z lektorem na pierwsze wrażenie mnie zdziwili ;)

ocenił(a) film na 10
Kuroy

Nie wiem jak Was, ale mnie strasznie irytuje w tłumaczeniu "Aszitaka" zamiast "Ashitaka". Na razie zobaczyłem tylko początek i mam nadzieję, że nie będzie więcej podobnych "smaczków".

ocenił(a) film na 10
Macieyko

Prawda też mnie to drażni...tak samo jak żeński lektor....i tłumaczenie też nie jest jakieś fascynujące, spodziewałem się że będzie lepiej ( jeśli chodzi o lektora), jeszcze później zobaczę jak się sprawuje wersja z napisami, ale ogólnie cieszę się że w końcu mogłem dorwać wersję dvd :)

ocenił(a) film na 10
Kuroy

Oglądałem na razie tylko urywki ale wydaje mi się że jakość tłumaczenia nie jest najlepsza a niektóre kwestie nie są tłumaczone. Na szczęście oglądając film na komputerze można wczytać sobie napisy ściągnięte z internetu zamiast tych z płyty.