PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=971}

Księżniczka Mononoke

Mononoke-hime
1997
8,0 93 tys. ocen
8,0 10 1 93125
8,4 39 krytyków
Księżniczka Mononoke
powrót do forum filmu Księżniczka Mononoke

Pamiętam, że wiele lat temu oglądałem ten film w TV, pamięta ktoś tą emisję ? Była anglojęzyczna czy oryginalna wersja ?

użytkownik usunięty
Goro_Gondo

Wersja angielska. Tak mi się wydaje.

ocenił(a) film na 10
Goro_Gondo

Ja oglądałem za młodu na tvp2. Wersja japońska. Tak mi sie wydaje ;P

Misiaczek_fw

No, ja też tam oglądałem i ciekawi mnie, jaka wersja wtedy była, bo nie pamiętam.

ocenił(a) film na 9
Goro_Gondo

jak pisał Misiaczek_fw japońska z lektorem. a emitowana była bodajże w sobotę przed niedzielą palmową z rana ;d

LxDead

Ja oglądałem jakoś w okolicach Wszystkich Świętych. Nie pamiętam niestety, czy w ten dzień dzień, czy przeddzień, ale jakoś tak.

ocenił(a) film na 9
Goro_Gondo

jestem na 100% pewny że leciało 2 razy w tv. i to na tvp1 lub 2 ;d. możliwe że puszczali ten 2 raz tak jak napisałeś jakoś na WŚ.
bądź co bądź to po obejrzeniu ( miałem jakieś 10l) byłem w szoku(pozytywnie). film naprawdę świetny a muzyka boska.
9/10 (cóż ideałów nie ma ;d

LxDead

No mi też się bardzo podobal, wreszcie coś mocniejsze niż inne "bajki" - tak wtedy myślałem. A miałem może z 7 lat...albo 8. Mniejsza o to, jakoś tak.

ocenił(a) film na 9
Goro_Gondo

jedna z moich ulubionych o ile nie ulubiona animacja. gdy oglądałem "Księżniczke [...]" po raz pierwszy to było to jak na dziecko przystało powierzchowne ;d większości rzeczy się nie rozumiało albo nie zauważało. Jak zawsze chętnie do niej wracam i za każdym razem jestem oczarowany tym światem. czuć ten charakterystyczny klimat ;]

ocenił(a) film na 10
LxDead

Dziwne... bo oglądałem przed chwilą wersje z lektorem i przypominają mi się całkowicie inne tłumaczenia. Zdaje mi się że na TVP2 leciała wersja angielska z polskimi napisami.

ocenił(a) film na 9
bartik101

ciekawe czy dzieciom puszczano by film animowany z napisami. daj sobie spokój. lol. na tvp( nie mam pojęcia którym leciał dubb japoński z lektorem.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
LxDead

ciekawe czy to jest film dla dzieci... a ja jestem i tak pewien że nie nie była to japońska wersja (oglądałem około 7-8 lat temu) h t t p : / / s k r o c . p l / 9 9 9 4

ocenił(a) film na 9
bartik101

szczerze? kiedyś inaczej na to patrzono ;] teraz pewnie było by nie do pomyślenia puszcza taki film dzieciom ;] kiedyś były inne czasy. filmu typu conan, obcy etc. leciały już od 20:00/21:00 w tv, a jak puszczają i to dosyć sporadycznie to dobrze po 23 ;] ja oglądając to jako dziecko byłem zachwycony i nie miało to na mnie jakiegoś złego wpływu. dubb był japoński i nie kłóć się za mną o to jeśli twierdzisz że była to wersja z napisami LOL ;] pozdrawiam ;]

ocenił(a) film na 10
LxDead

Wtedy to potrafiłem obejrzeć to i 3 razy na dzień XD Przypomniałem sobie że była to wersja angielska z lektorem bo znalazłem w szafie kasetę. Oczywiście było na niej nagrane to anime z widniejącym logiem TVP2.

ocenił(a) film na 9
bartik101

zwracam honor połowicznie ^^. prawda. 1 raz emitowana była z dubb japońskim. drugi raz z dubbem anigelskim. obydwie z lektorem.

LxDead

Chyba językiem japońskim ;). Czyli oryginalnym, jeśli był dubbing, to pewnie amerykański. Czyli dali dwie inne wersje? A kto czytał, tak z ciekawości za pytam. W tym samym czasie (listopad/paź.) nadawali jeszcze Predatora 2 i też tylko raz go puścili, bo teraz na Polszmacie.

ocenił(a) film na 10
Goro_Gondo

Tak pamiętam ta emisje , moje pierwsze anime które wywarło na mnie ogromny wpływ. Byłam oczarowana.

Akoni

Szkoda, że teraz nie nadają takich unikatów, tylko same sery...Wtedy oglądałem po raz ostatni to anime.

ocenił(a) film na 10
Goro_Gondo

Ja nadal oglądam i myślę ze można jeszcze fajne znaleźć ale zwykle w formie seriali ciągnących się w nieskończoność drugiego takiego filmu anime już nigdzie się nie dostanie.

ocenił(a) film na 9
Akoni

Są jeszcze filmy anime godne uwagi. Ninja Scroll, Vampire Hunter D. , Sword Of The Stranger(z przewspaniałym OSTem).
Co do seriali to pierwszym i ostatnim tasiemcem jaki oglądałem to był Dragon Ball ;p. Potem już tylko seriale do 26-37 odc. jak n.p Slayers, Berserk, Samurai Champloo, Death Note.. W dzisiejszych czasach w ogóle ciężko trafić na dobrą produkcje;]
Pozdrawiam

LxDead

Niestety, teraz ludzie chcą papki, to ją mają i wkoło lecą mało wybitne dzieła. Też pamiętam transmisję na TVP2 tego anime i oglądałem z wielkim zainteresowaniem. Stare, dobre czasy nieskalane głupotą:)

ocenił(a) film na 10
DanielAquarius

Tak stare czasy....Pamiętam że w tedy leciało tez w Krainie Bogów, tez dość niezwykła i niespotykana anime.