Pamiętam, że wiele lat temu oglądałem ten film w TV, pamięta ktoś tą emisję ? Była anglojęzyczna czy oryginalna wersja ?
jak pisał Misiaczek_fw japońska z lektorem. a emitowana była bodajże w sobotę przed niedzielą palmową z rana ;d
Ja oglądałem jakoś w okolicach Wszystkich Świętych. Nie pamiętam niestety, czy w ten dzień dzień, czy przeddzień, ale jakoś tak.
jestem na 100% pewny że leciało 2 razy w tv. i to na tvp1 lub 2 ;d. możliwe że puszczali ten 2 raz tak jak napisałeś jakoś na WŚ.
bądź co bądź to po obejrzeniu ( miałem jakieś 10l) byłem w szoku(pozytywnie). film naprawdę świetny a muzyka boska.
9/10 (cóż ideałów nie ma ;d
No mi też się bardzo podobal, wreszcie coś mocniejsze niż inne "bajki" - tak wtedy myślałem. A miałem może z 7 lat...albo 8. Mniejsza o to, jakoś tak.
jedna z moich ulubionych o ile nie ulubiona animacja. gdy oglądałem "Księżniczke [...]" po raz pierwszy to było to jak na dziecko przystało powierzchowne ;d większości rzeczy się nie rozumiało albo nie zauważało. Jak zawsze chętnie do niej wracam i za każdym razem jestem oczarowany tym światem. czuć ten charakterystyczny klimat ;]
Dziwne... bo oglądałem przed chwilą wersje z lektorem i przypominają mi się całkowicie inne tłumaczenia. Zdaje mi się że na TVP2 leciała wersja angielska z polskimi napisami.
ciekawe czy dzieciom puszczano by film animowany z napisami. daj sobie spokój. lol. na tvp( nie mam pojęcia którym leciał dubb japoński z lektorem.
pozdrawiam
ciekawe czy to jest film dla dzieci... a ja jestem i tak pewien że nie nie była to japońska wersja (oglądałem około 7-8 lat temu) h t t p : / / s k r o c . p l / 9 9 9 4
szczerze? kiedyś inaczej na to patrzono ;] teraz pewnie było by nie do pomyślenia puszcza taki film dzieciom ;] kiedyś były inne czasy. filmu typu conan, obcy etc. leciały już od 20:00/21:00 w tv, a jak puszczają i to dosyć sporadycznie to dobrze po 23 ;] ja oglądając to jako dziecko byłem zachwycony i nie miało to na mnie jakiegoś złego wpływu. dubb był japoński i nie kłóć się za mną o to jeśli twierdzisz że była to wersja z napisami LOL ;] pozdrawiam ;]
Wtedy to potrafiłem obejrzeć to i 3 razy na dzień XD Przypomniałem sobie że była to wersja angielska z lektorem bo znalazłem w szafie kasetę. Oczywiście było na niej nagrane to anime z widniejącym logiem TVP2.
zwracam honor połowicznie ^^. prawda. 1 raz emitowana była z dubb japońskim. drugi raz z dubbem anigelskim. obydwie z lektorem.
Chyba językiem japońskim ;). Czyli oryginalnym, jeśli był dubbing, to pewnie amerykański. Czyli dali dwie inne wersje? A kto czytał, tak z ciekawości za pytam. W tym samym czasie (listopad/paź.) nadawali jeszcze Predatora 2 i też tylko raz go puścili, bo teraz na Polszmacie.
Tak pamiętam ta emisje , moje pierwsze anime które wywarło na mnie ogromny wpływ. Byłam oczarowana.
Szkoda, że teraz nie nadają takich unikatów, tylko same sery...Wtedy oglądałem po raz ostatni to anime.
Ja nadal oglądam i myślę ze można jeszcze fajne znaleźć ale zwykle w formie seriali ciągnących się w nieskończoność drugiego takiego filmu anime już nigdzie się nie dostanie.
Są jeszcze filmy anime godne uwagi. Ninja Scroll, Vampire Hunter D. , Sword Of The Stranger(z przewspaniałym OSTem).
Co do seriali to pierwszym i ostatnim tasiemcem jaki oglądałem to był Dragon Ball ;p. Potem już tylko seriale do 26-37 odc. jak n.p Slayers, Berserk, Samurai Champloo, Death Note.. W dzisiejszych czasach w ogóle ciężko trafić na dobrą produkcje;]
Pozdrawiam
Niestety, teraz ludzie chcą papki, to ją mają i wkoło lecą mało wybitne dzieła. Też pamiętam transmisję na TVP2 tego anime i oglądałem z wielkim zainteresowaniem. Stare, dobre czasy nieskalane głupotą:)