PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=971}

Księżniczka Mononoke

Mononoke-hime
1997
8,0 93 tys. ocen
8,0 10 1 93133
8,4 39 krytyków
Księżniczka Mononoke
powrót do forum filmu Księżniczka Mononoke

Hej. Jestem wielkim fanem japońskiego anime, ale obejrzałem jedynie ok. 30 minut tego filmu i szczerze mówiąc byłem średnio zainteresowany i tak naprawdę nie czułem tego klimatu jak przy Spirited Away czy RZH, ale muszę przyznać, że pierwsza scena walki z demonem był całkiem fajna i mam takie pytanie. Czy opłaca się obejrzeć film do końca? Proszę o odpowiedź ;)

BartekXY

Zdecydowanie polecam ! Niech Cię nie odstraszy długość (ponad 2 godziny). piękna animacja, dbałość o detale i muzyka podkreslająca klimat...Poza tym, anime uniwersalne, skłaniające do refleksji.

ocenił(a) film na 8
BartekXY

a więc po obejrzeniu Spirited Away, Latający Zamek Hauru i Tekkonkinkreet i po przeczytaniu recenzji nastawiłam się, że znowu przeżyje coś niesamowitego, więc przez pierwszą obejrzaną godzinę tak się właśnie czułam, jednakże po obejrzeniu do końca rozczarowałam się (może dlatego, że nie dałam rady wszystkiego jednym ciągiem obejrzeć i rozbiłam film na dwie raty po godzinie)... nie potrafię określić ale czegoś mi tutaj brakowało. w odpowiedzi na Twoje pytanie: tak, opłaca się, bo przecież nie wszyscy mamy podobny gust i może akurat Tobie się Księżniczka spodoba:)

BartekXY

Ja także polecam film, nie patrz na to że film trwa (ponad 2 godziny), bo film jest naprawdę świetnie zrobiony, piękne widoki, piękna muzyka i świetny klimat podczas oglądania, naprawdę warto obejrzeć.

użytkownik usunięty
BartekXY

Człowieku, w tym filmie nie chodzi o akcje, tylko o magiczny klimat i głębię tego filmu. Od niego bije czarodziejski (by nie powtórzyć magiczny) spokój, film dla mnie ocieka atmosferą, Japonią i genialnością.

też oglądałam ten film w dwóch częściach - przez limity w transferze w oglądaniu online; m. in. dlatego miałam problem czy dac ocenę 9 czy 10. film rzeczywiście piękny, nieprzewidywalny ciąg zdarzeń i pomysłowosc. najlepsze anime jakie w ostatnim czasie obejrzałam.