Pamiętam ,jak pierwszy raz udało mi się oglądnąć tą piękną anime około 7 lat temu w telewizji. Od tego czasu próbowałem odnalezć to Japońskie arcydzieło, jednak nie znałem tytułu pod jaką krył się ten film. Obecnie jestem świeżo po drugim seansie i muszę przyznać bez bicia, iż nie jestem fanem japońskiego kina, sztuki czy omawianej animy. Jednak ten film wywarł na mnie drugi raz olbrzymie wrażenie!! Polecam wszystkim!!!
to samo chciałem dzisiaj napisać. Wczoraj udało mi się odnaleźć a dzisiaj cały obejrzałem. także oglądałem te anime dawno temu i całkiem możliwe że 7 lat temu w tv. Również nie jestem fanem anime ale to mnie zachwyciło... jest magiczne i z duszą stworzone.
witam!
zgadzam się! piękne anime! znalazłam je przez przypadek, szukając czegoś zupełnie innego... i cieszę się z tego niezmiernie! bo tak jak to anime zawładnęło moim sercem to jest nie do opisania! wspaniałe, poruszające, pouczające, wspaniała oprawa muzyczna! wszystko jest w nim piękne! mogę je oglądać codziennie i mi się nie znudzi! polecam!
9\10
To moje 6 z kolei obejrzane anime, i coraz bardziej podoba mi się ten gatunek. Wydawać by się mogło że to zwykła bajka, dla dzieci. Problematyka, muzyka, czy sposób przedstawienia bohatera w anime robią jednak wielkie wrażenie, i potęgują emocje lepiej niż niejeden film. Naprawdę warto obejrzeć. W "Księżniczce Mononoke" najbardziej spodobał mi się sposób ukazania bogów, a także konflikt między ludźmi, a naturą. No i ta muzyka... ;)