PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=971}

Księżniczka Mononoke

Mononoke-hime
1997
8,0 93 tys. ocen
8,0 10 1 93133
8,4 39 krytyków
Księżniczka Mononoke
powrót do forum filmu Księżniczka Mononoke

cos pięknego

ocenił(a) film na 10

Pamiętam ,jak pierwszy raz udało mi się oglądnąć tą piękną anime około 7 lat temu w telewizji. Od tego czasu próbowałem odnalezć to Japońskie arcydzieło, jednak nie znałem tytułu pod jaką krył się ten film. Obecnie jestem świeżo po drugim seansie i muszę przyznać bez bicia, iż nie jestem fanem japońskiego kina, sztuki czy omawianej animy. Jednak ten film wywarł na mnie drugi raz olbrzymie wrażenie!! Polecam wszystkim!!!

ocenił(a) film na 9
Jacol1986

to samo chciałem dzisiaj napisać. Wczoraj udało mi się odnaleźć a dzisiaj cały obejrzałem. także oglądałem te anime dawno temu i całkiem możliwe że 7 lat temu w tv. Również nie jestem fanem anime ale to mnie zachwyciło... jest magiczne i z duszą stworzone.

Jacol1986

witam!
zgadzam się! piękne anime! znalazłam je przez przypadek, szukając czegoś zupełnie innego... i cieszę się z tego niezmiernie! bo tak jak to anime zawładnęło moim sercem to jest nie do opisania! wspaniałe, poruszające, pouczające, wspaniała oprawa muzyczna! wszystko jest w nim piękne! mogę je oglądać codziennie i mi się nie znudzi! polecam!
9\10

Jacol1986

To moje 6 z kolei obejrzane anime, i coraz bardziej podoba mi się ten gatunek. Wydawać by się mogło że to zwykła bajka, dla dzieci. Problematyka, muzyka, czy sposób przedstawienia bohatera w anime robią jednak wielkie wrażenie, i potęgują emocje lepiej niż niejeden film. Naprawdę warto obejrzeć. W "Księżniczce Mononoke" najbardziej spodobał mi się sposób ukazania bogów, a także konflikt między ludźmi, a naturą. No i ta muzyka... ;)