PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=971}

Księżniczka Mononoke

Mononoke-hime
1997
8,0 93 tys. ocen
8,0 10 1 92671
8,3 50 krytyków
Księżniczka Mononoke
powrót do forum filmu Księżniczka Mononoke

???!!!A ja jestem facet i jestem bardzo nieczuły na filmy w których mamy doczynienia z miłością duchami i innymi paskudztwami pokroju wielkich dzików dlatego musze napisać, że księżniczka mnie porozwalała i nie ma nawt najmniejszych szans z takim aplisdem czy ghostem (tak wiem to inny rodzaj anime ale nie szufladkujmy niczego bo to tylko powoduje spory) bo to jest arcydzieło w formie gwiazdki z nieba to za ten film powinnien być oskar a nie za spirita.OGLĄDAJCIE TO LUDZIKI

ocenił(a) film na 9
oicyp

A tak na marginesie to która z postaci przypadła wam najbardziej do gustu ???
jak dla mnie najlepsze są te małe ludki z lasu co tak zjawiskowo kręco głowa !

oicyp

Duszki lasu były naprawde cudowne! Mi osobiści przypominały nieco muminki. Poza "muminkami" bardzo podobały mi się wilki. Wspaniały był również duch lasu, prawie jak bóstwo(Kami!). Bardzo podobał mi się również książę Ashitaka, obserwujący wszystko"Trzeźwym spojrzeniem". Świwetna była również postać tytułowej księżniczki, nie jakaś zapłakana lalunia, lecz prawdziwa bohaterka.

ocenił(a) film na 10
Arjuna

Mi osobiście prawie wszystkie dzieła Miyazakiego sie podobają
łącznie na czele z Księżniczką Monokue, Laputą, Nausicą, Spirited
ale dwa moje najlepsze anime to:
Grobowiec świetlików 88r i Słuchaj uważnie 95r
Zresztą sami obejrzyjcie te dwa ostatnie i oceńcie.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
oicyp

zgadzam się że za ten film powinien być oskar. Swietny film, ma w sobie ten nastrój, ta magie, tą tajemnice. Najbardziej podobał mi się Ashitaka... Chciałabym sie dowiedziec czy ktoś mógłby mi przesłać grobowiec śwetlików i sluchaj uwaznie..bardoz o to prosze! jak cos to na gg. Ostatnio oglądałam Kiki mała czarownica, czy jakos tak, tess fajne...piękne są te anime!

PS. Bardzo prosze o przesłanie tamtych anime co wypisałam ;) Pozdrawiam ;*