PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 269584
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Witam,
dla mnie ten film okazał się straszliwie ''zwykły''. Wspaniała gra aktorska idzie na marne ponieważ postacie są proste i ''ludzkie''. Zwyczajnie uznałbym to za plus jednak w tym przypadku męczy. Z jednej strony całkowity realizm w tym filmie, pokazuje jak bardzo jesteśmy bezradni w takich przypadkach lecz w filmie nie chodzi o to aby przez większość filmu oglądać nieporadnych rodziców w sytuacjach bez wyjścia oraz detektywa który nie poradził sobie w żadnej kwestii dotyczącej sprawy ( wiem ,że nie mogł nic więcej zrobić ). Właśnie tak wyobrażam sobie prace zwykłego amerykańskiego detektywa, przekładając na rzeczywistość niech będzie niezłego, przekładając na film stanowczo za słabego.Jednak to czarne charaktery są najgorsze, jeden nie mówi kompletnie nic przez wiekszość filmu, drugi jest szurnięty rysuje śmieszne tajemnicze labirynty, jego dom zapełniają okultystyczne symbole które nie znaczą dosłownie nic a nic! Trzeci egzystuje do końca filmu a gdy się ujawnia rzuca hasła o tym ,że prowadzi wojnie z Bogiem po czym ginie. Z tej trójki patrząc przez pryzmat całego filmu wychodzi Pan Nikt który jest zapełniaczem do losów detektywa oraz rodziców . Mnóstwo w tym filmie zapychaczy które nie świadczą kompletnie o niczym. Detektyw który siedząc w restauracji rozmyśla o horoskopach. Przewija kastete przez pięć minut po czym niczego nie znajduje. Rzuty kamer na jego liczne tatuaże które po prostu ma nic więcej. Zresztą wszystkie sprawy detektywa są bezcelowe, powiem więcej tylko szkodzą. Pełno jest w tym filmie wątków bez wyjaśnienia. Pewnie znajdą się osoby które nadinterpretują ten film bo stwarza on takie mozliwości. Poza tymi aspektami film jak najbardziej da się obejrzeć, jak dla mnie ocena między 6-7. Przepraszam za niechlujną formę oraz błędy. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
ZGR

Moja odpowiedź jest kierowania bardziej do ogółu wypowiadającego się w tym temacie, a nie bezpośrednio do Ciebie.

ocenił(a) film na 6
leszek_9O

Polskie tłumaczenie nie wpłynęło na moją ocenę, po prostu nie przypadło mi do gustu.

ocenił(a) film na 8
ZGR

http://paniebartoszewski.blogspot.com/2013/10/desperacka-walka-z-czasem-labirynt .html