PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849312
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Film jest dobrze zrobiony i podobał mi sie, ale moim zdaniem nie można go porównywać to takich geniuszy jak "Lot nad kukułczym gniazdem", "Ojciec chrzestny" czy "Casablanca", chodzi mi o to, że na liscie top świat jest w pierwszej dziesiątce. Owszem dobry był ale na pewno nie jest to jeden z tych największych filmów wszechczasów.

ocenił(a) film na 10
Bongo

Masz rację - nie można porównywać tego filmu do "ojca chrzestnego" cz "lotu nad kukułczym gniazdem", gdyż różnią się one pod względem gatunku.
Nie masz racji - bo "Leon Zawodowiec" JEST genialny!

ocenił(a) film na 6
Scarlett_2

Owszem innego gatunku są, ale nie rozumiem jak patrząc na tak wielkie dzieła można dać temu filmowi ocene 10. Każdy ma swój gust to jasne. Moim zdaniem genialny nie jest.

ocenił(a) film na 10
Bongo

A moim zdaniem jest! Nie moge byc obiektywny, gdyz "Leon" to moj zdecydowanie ulubiony film i uwielbiam w nim doslownie wszystko! Zdjecia sa powalajace, muzyka rowniez, nie wspominajac o swietnej grze aktorskiej Garego i Jean`a oraz pieknie prowadzonej lini wytworzonego napiecia!
Oczywiscie nie jest to film, ktory zmieni czyjes zycie i nie mozna go porownywac np z ... "Ptaśkiem" lub wpomnianym "Lotem nad....", ale w swoim gatunku jest naprawde genialny!
Dziekuje za uwage :]
PS. Ladne zdjecie.

Bongo

Jeżeli uważasz że ten film nie zasługuje na 7 miejsce to co powiesz o Skazanym na Szołszank? Ten film jest jeszcze wyżej i nie powinien sąsiadować z takimi filmami jak Ojciec Chrzestny czy Lot nad kukułczym gniazdem.

gaff

ja z kolei uwazam ze ten film to absolutny hit, nie do pobicia jeszcze przez dlugi czas... takie produkcje wypadaja bardzo rzadko, poniewaz ciezko jest polaczyc genialna fabule z genialnym rezyserem, genialnie dopasowanymi aktorami, genialnymi zdjeciami, genialna muzyka oraz genialna scenografia... film jednym slowem - genialny !!!!