PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849285
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Gary Oldman powinien dostać za tę rolę oscara

ocenił(a) film na 10
DaMIaN_1988

a nawet nominacji nie dostał... Zresztą w ogóle tego filmu nie doceniono, nie wiem czemu, jedynie widzowie go wybitnie docenili. Pokazuje to wartość tych statuetek

ocenił(a) film na 9
DaMIaN_1988

Film sam w sobie dobry, ale momenty z Oldman'em rewelacyjne!

ocenił(a) film na 8
TrOlla_G

pewnie, a słuchanie muzyki przed wystrzelaniem rodzinki Matyldy jest genialne, widać ze to koneser muzyki poważnej :P

DaMIaN_1988

To wiadomo nie od dziś Oskar mu się należy od dawna a w szczególności za rolę w Leonie zawodowcu

DaMIaN_1988

Żeby dostać Oscara, trzeba zgłosić film do Oscarów. Czy aż tak ciężko to zrozumieć? Myślicie, że ludzie z Akademii oglądają wszystkie filmy roku z wszystkich krajów świata? Ludzie, pomyślcie trochę.

ocenił(a) film na 8
NickError

Ty pomyśl nad tym co napisałeś, a następnie usuń konto z filmwebu

DaMIaN_1988

Głupio Ci teraz, czy co?

ocenił(a) film na 9
NickError

http://www.youtube.com/watch?v=P8xcBi1MFu0&feature=related tu jedna z wielu mistrozwskich scenek Oldmana ;]

ocenił(a) film na 8
neus3zp

"He said: go back inside" :P

ocenił(a) film na 9
neus3zp

genialna scena :D

ocenił(a) film na 8
NickError

czy Ty na serio myślisz, że przed ogłoszeniem nominacji nikt z Akademii nie widział tego filmu?

DaMIaN_1988

Co to ma do rzeczy , czy widział? "Leona" mogli okrzyknąć nawet i filmem wszech czasów, ale nikt nie zgłosił go do oscarowej rywalizacji.

ocenił(a) film na 8
NickError

"Myślicie, że ludzie z Akademii oglądają wszystkie filmy roku z wszystkich krajów świata? Ludzie, pomyślcie trochę." Nie mam pytań

DaMIaN_1988

Dobry byłby z ciebie dziennikarz albo polityk. Lubisz wyrywać zdania z kontekstu.

ocenił(a) film na 8
NickError

Porównaniem do polityka nie mogłeś mnie bardziej obrazić :P

DaMIaN_1988

sorry, poniosło mnie;)

ocenił(a) film na 10
DaMIaN_1988

Gary Oldman to jeden z najbardziej niedocenionych aktorów.

ocenił(a) film na 9
andriej2

Co zawierały te tabletki, które zażywał Norman?
Jak sądzicie, czy imię Stansfielda to nawiązanie do pana Normana z Psychozy?

ocenił(a) film na 10
korndddd

Tabletki były najprawdopodobniej jakimś narkotykiem, a imiona obydwu panów to zapewne przypadek.

ocenił(a) film na 9
andriej2

obaj byli niezłymi psycholami, ja myślę że to może byc jakieś nawiązanie

ocenił(a) film na 10
korndddd

Tylko ten tutaj był narkomanem, a tamten cierpiał na dość poważną chorobę związaną ze śmiercią matki.

andriej2

Ale Luc Besson mógł jednak widzieć "Psychozę" i imię Stansfielda Norman może być nawiązaniem do tamtego filmu. Bez większego znaczenia, ale jednak.

ocenił(a) film na 10
NickError

Małe szanse, ale zawsze jakieś.

ocenił(a) film na 10
DaMIaN_1988

Zgadzam sie wszyscy swietnie zagrali ale uwazam, ze najciekawszy wizerunek i najciekawsza postacia jest policjant narkoman, ktorego gra Gary Oldman. Swietna gra aktorska i niesamowite wczucie sie w role nikt inny nie zagral by tej roli lepiej niz Oldman, gra on bardzo przejmujaca i realistycznie. Jedna z jego najlepszych rol-jesli nie najlepsza.