PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849250
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec
ocenił(a) film na 9
Saint_Dumas

Niedoceniony? No co Ty! Ma jedną z najlepszych ocen, mało kto go nie lubi. Piękny film, szkoda tylko Leona

ocenił(a) film na 9
Saint_Dumas

Rozwiń myśl ,bo nie czaje.Jeden z najmniej docenionych?

kalifkol

Miałem na myśli nagrody ze świata branży. Doceniają go jedynie "kinomani" jak my, miłośnicy magii kina, dobrego kina, montażu, perfekcyjnego połączenia zdjęć i muzyk... innymi słowy klimatu. Niestety, został pominięty w każdym "prestiżowym i szacownym" festiwalu filmowym... Może ze względu na nie moralny dla wielu temat przewodni relacji, może poprzez usprawiedliwienie przemocy... nie wiem, długo by dyskutować, a i beczki wina nie wystarczy. W każdym razie dużą rolę odgrywa różnica między wersją kinową, a reżyserską.

ocenił(a) film na 9
Saint_Dumas

Powiem tak. Pieprzyc nagrody branży filmowej . LEON obronił się sam, przed tymi parówkowymi skrytozercami.

ocenił(a) film na 9
kalifkol

Też mi się to dość ryzykownym stwierdzeniem wydaje

ocenił(a) film na 6
Saint_Dumas

Przeciez ten film to zenujacy gniot. Sekwencje przebieranek, czy jak reno udaje swinie, to jedne z najbardzi zenujacych momentow ever. Uszy i oczy krwawia na sama mysl. Przereklamowany badziew

Klonazepam

"Przed wschodem słońca" ocenione na 10. To chyba wystarczy, by nie wdawać się w dyskusję z tobą.

ocenił(a) film na 6
Szizuko

Won, przyglupie, ktory wczoraj obejrzal popiol i diament, a bedzie mi tu wirazkowal znace kina. Lol.

Klonazepam

Połączenie prawego klawisza "Alt" z niektórymi samogłoskami i spółgłoskami daje polskie dźwięki fonetyczne typu "ś", "ł", "ó", itd.

ocenił(a) film na 6
Saint_Dumas

Mnie film tak nie zachwycił dałem 6/10 przeciętny oglądało się w miarę ok nic nadzwyczajnego.
Najbardziej wkurzała mnie Matylda te włosy od wiaderka obcinane (serio nie dało się lepiej).

ocenił(a) film na 10
Saint_Dumas

zajebisty film

TyrionLanister

No pewnie. Pozdrawiam.