ZGADZAM SIĘ!! z ewelina00 Ten film to istny klasyk wczoraj go oglądałem dziś teraz też oglądam nie wiem już który raz ale ZAWSZE gdy leci TRZEBA GO zobaczyć bo to istny KLASYK.
poza tym dziwię się że Reno i Gary nie mają chodzby nominacji do oskara bo mim skromnym zdaniem zagrali świetnie !...no
Z pierwszej 10 wylecieć powinna Zielona Mila i Skazani na Shawshank - nie oglądałem 12 gniewnych ludzi więc nie ocenię czy powinni być czy nie
12 gniewnych ludzi to bardzo dobry film i zasługuje na TOP 10. Wg mnie pomyłką są tam "Nietykalni" i "Zielona Mila". Zamiast nich powinien tam być właśnie "Leon" i "Podziemny Krąg"
Z rankingu powinny wylecieć m.in. filmy: " Forrest Gump ", " Zielona mila ", " Nietykalni " oraz " Siedem ". Ojców jeszcze nie widziałem więc nie wiem. Natomiast " Skazani na Shawshank " powinien być na 10 a nie na 1
" Skazani na Shawshank " zasługują na 1 miejsce, " Nietykalni " - to dobra komedia, bardzo dobra, ale w 100, nie w 10. " Forrest Gump ", " Zielona mila " oraz " Siedem " zasługują na miejsce w pierwszej 10.
Zielona mila ? hahahaha weź się koleś ogarnij. Niby czemu zm zasługuje na TOP 10 ? hemm ... szkoda słów !
"Siedem"- bardzo dobry film i zasługuje na swoje miejsce, "Forrest Gump"- też dobry, ale on niekoniecznie zsaluguje, "zielona mila"- już się wypowiadałam na ten temat, "nietykalni"-nie oglądałam i ocenić nie mogę, al e "Skazani na ..."- to jest genialny film, chociaż teraz się zastanawiam czy Leon nie jest lepszy.
Siedem nie zasługuje jest to bardzo dobry film ale nie na tyle by gościł w TOP 10 ! Forrest Gump przereklamowany ! A Zielona mila to już nieporozumienie.
Jak dla mnie na miejsce w 10 nie zasługuje Pulp Fiction.To tylko moje zdanie, ale według mnie to jakać bzdura, film bezsensu i nudny
poprawiam: zrozumiałaś ;p
prawdopodobnie nie, ale po 30 min. go wyłączyłam, bo po prostu mnie nie wciągnął. Wydawał się taki szczerze mówiąc głupkowaty. nie chcę tym stwierdzeniem nikogo obrażać, dlatego z góry przepraszam.
Tarantino już tak ma z swoimi filmami, trzeba je lubić albo wgl nie oglądać :) 30 min. to się nie dziwię ;]
Obejrzałam Pulp fiction; za czwartymn podejściem. Chyba Tarantino za mną nie przemawia. Co do Zielonej MIli, jest to nieco bardziej uniwersalny film, pierwszy raz widziałam go w wieku 7 lat bodajże i bardzo mnie urzekł wtedy. Za Leona wielu, wydaje mi się ze przede wszystkim kobiet, sie nie wezmie z racji etykietki kryminał
http://www.filmweb.pl/film/Zielona+mila-1999-862/discussion/ten+film+mo%C5%BCe+j est+wybitny+dla+ludzi+z+IQ+w+granicach+90,1919867
haha jeżeli chciałeś mnie skwitować tytułem tego posta to dziękuje, nie gniewam sie ;) Sposób mojego oceniania filmów jest raczej subiektywny i wydaje mi sie, ze do tego służy filmweb; ) Dlatego tez, to czy film zasłużył się w historii kina, czy w jakimś stopniu jest lepszy lub gorszy od innych, nie jest brane w tym wypadku pod uwage;) W zasadzie nie pamiętam go już dokładnie, ale pamiętam, że odniósł na mnie wrażenie, więc zasługuje na moją 10 ulubionych filmow ( a filmów z ocena 10 mam zaledwie 7 na 630)
Ja na 10 mam 14 na 800 ocenionych. Jak ma się 10 lat to każdy film wywiera ogromne wrażenie.
w sumie masz racje, ale widziałam go potem w wieku lat 14 i również mnie wzruszył ;) no i nie mam pojęcia co masz mu do zarzucenia :)
Chyba źle się wyraziłeś. Bo z Twojego postu wynika, że jest to cecha negatywna. Tak czy siak, ludzie z reguły kierują się odczuciami i wzruszenie z reguły składnia do wyższej oceny. Czysta psychologia. Sprowokowałeś mnie do obejrzenia Zielonej Mili po raz 3 ! : )
Dokładnie, Fight Club i Leon powinni być w TOP10. W moim osobistym rankingu są nawet w top5. ; d