PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849250
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Wiecie może, gdzie na necie można zobaczyć wersję nieocenzurowaną?

ocenił(a) film na 9
Meggiee

Nie wiem, ale kiedyś oglądałem to wersie o dziwo na tvp2 (nawet ją reklamowali że będzie nieocenzurowana) i na pewno jest bogatsza o dwie sceny ,

ocenił(a) film na 8
Meggiee

nie mam pojęcia gdzie:) ale film jest świetny. sprobuj na torrentach pobrać wersję nieocenzurowaną :)

Meggiee

Właśnie słyszałam kiedyś o dwóch wersjach tego filmu- reżyserskiej i jeszcze jakiejś. Chyba reżyserska to ta nieocenzurowana, o której piszesz. Czytałam że jest w niej kilka scen więcej. Ja dotychczas widziałam niestety tylko tą "popularną".
http://www.empik.com/leon-zawodowiec-wersja-rezyserska-besson-luc,prod5680097,fi lm-p
Na allegro i chomikuj też można znaleźć. ;)

ocenił(a) film na 10
Meggiee

Poszukaj na torrentach. na 100 % jest. Świetne arcydzieło z dodatkowymi scenami ogląda się jeszcze przyjemniej. Tutaj macie wykaz tego co dodali.

[Czas: 69-73 minuta]
Mathylda chce zapłacić Leonowi, aby tylko zabił na jej zlecenie morderców jej rodziny. Leon tłumaczy Mathyldzie, że nie należy żyć żądzą zemsty. Mathylda próbuje strzelić sobie w głowę. Leon w ostatniej chwili łapie ją za rękę. Pistolet wypala, a kula trafia w lampę. Mathylda już tutaj mówi do Leona, że go kocha.
[Czas: 73-74 minuta]
Mathylda i Leon siedzą u Tony'ego. Leon mówi, że teraz będzie "sprzątał" razem z nią. Mówi Tony'emu, że Mathylda ma 18 lat.
[Czas: 74-78 minuta]
Mathylda i Leon idą skasowac gościa. Leon zalepia wizjer w drzwiach gumą do żucia i każe Mathyldzie gadać z gościem przez drzwi. Włamują się do mieszkania, gdzie Leon wkłada gościowi lufę do ust i mówi: "Jeśli poczuję, że się wysuwa, nacisnę na spust". Później Mathylda dwa razy strzela gościowi w brzuch kulkami z farbą. Następnie Leon zabija gościa dwoma strzałami... już prawdziwymi. Mathylda podpala narkotyki leżące na stole w jego mieszkaniu.
[Czas: 78-80 minuta]
Leon i Mathylda w restauracji opijają pierwsze wykonane przez nią zadanie. Mathylda usiłuje pocałować Leona. Później wypija kieliszek szampana za jednym zamachem i dostaje ataku śmiechu. Mathylda już nieco natrętnie mówi o tym, że kocha Leona.
[Czas: 80-83 minuta]
Szybkie migawki z kolejnych akcji Leona i Mathyldy. Zalepiają gumą wizjery, Leon przecina łańcuchy w drzwiach itp. Mathylda zaczyna nosić czapkę koloru czerwonego i ciemne okulary. W końcu trafiają na gościa, który przez zamknięte drzwi ostrzeliwuje się z karabinu maszynowego. Leon pokazuje mu sztuczkę z pierścionkiem, którą to póżniej pozna również Stansfield.
[Czas: 86-88 minuta]
Leon mówi, że musi być trochę sam i wychodzi z domu. Mathylda samotnie siedzi najpierw w mieszkaniu, później pod blokiem, gdzie zaczepia ją kilku chłopców, żądając opłaty w wysokości 10$ za siedzenie pod ich oknami. Mathylda daje im 100$ ("Płacę za rok z góry") i każe im bawić się gdzie indziej.
[Czas: 98-102 minuta]
Mathylda ubiera się w sukienkę, którą kupił jej Leon. Rozmawia z Leonem o "pierwszym razie" i prosi go, by "to" z nią zrobił. Leon odmawia i opowiada Mathyldzie o tym, jak miał kobietę, którą zabił własny ojciec, który później mówił, że córka miała wypadek. Leon opowiedział jak zaczaił się na ojca/zabójcę swojej dziewczyny i "sprzątnął" go z odległości 150 metrów. Jak powiedział Leon: "Jej ojciec także miał wypadek".
[Czas: 102-103 minuta]
Leon i Mathylda śpią w jednym łóżku. Oczywiście nic się nie dzieje, po prostu Mathylda kładzie się

Meggiee

Mam wersję reżyserską, więc jak ktoś chce to pisać ;-) o ile moja poczta to wytrzyma.

ocenił(a) film na 9
91paulina07

Lepiej wstaw tutaj linka.

ocenił(a) film na 10
dariusgromnicki

A po co? Ludzie są aż takimi debilami, że nie potrafią sobie wpisac w wyszukiwarki "Leon Extended Version"?

ocenił(a) film na 9
yossarian84

Nie do wiary, ale są tacy. Byś się zdziwił jak dużo.
Poza tym już widziałem wątki na FW z 50 postami gdzie ludzie podawali swój e-mail tylko po to, żeby wysłać im LINK do filmu (który też oczywiście był ogólnodostępny w sieci).

ocenił(a) film na 10
dariusgromnicki

i to jest kretynizm społeczeństwa... lepiej komuś gitarę zawracać niż wpisać 2 słowa do google, i kilknąć x2

Cililing

co ty ciotka masz uraz do google z dziecinstwa czy ich tylko nienawidzisz

wyluzuj

google istnieja

Cililing

Dlaczego tak sądzisz? Uzasadnij swoją wypowiedź. A może ty chcesz tylko go obrazić. Dlaczego to robisz? Dlaczego używasz wulgarnych słów albo bezpodstawnie oskarżasz ludzi o niestworzone rzeczy. Ktoś nawet policzył że już jakieś 1000 "troli" znalazłeś tutaj. A może to ty jesteś właśnie trolem. Przeszkadzasz w dyskusji. Obrażasz. Wyluzuj. Nikt ci tutaj nie zagraża. Nawet jeżeli jesteś chory jak sugerują inni to nie usprawiedliwia cię to ani trochę? Potrafisz powiedzieć dlaczego obrażasz innych użytkowników forum?

ocenił(a) film na 10
Meggiee

http://kat.ph/leon-the-professional-extended-1994-1080p-brrip-x264-1-7gb-yify-t6 321927.html

najlepsza wersja w kategori do 2,5 giga (ale widziałem takie nawet po 15g)

ocenił(a) film na 9
Meggiee

Trochę odkopię.
Jak na razie widziałem tylko wersję zwykłą, którą bardzo lubię.
Czytałem jednak (nie pamiętam gdzie), że w rozszerzonej wersji "związek" Leona i Matyldy pokazany jest w tych dodatkowych scenach tak, ze Leon wychodzi na pedofila. Czy to prawda?

860lacov

Nie, nie prawda. Też to gdzieś czytałem, ale wcale tak tego odebrać nie można. Owszem, relacja Leona i Matyldy jest ciut bardziej dwuznaczna niż to widać w wersji podstawowej, ale nadal to Matylda jest stroną dążącą do jakiegoś zbliżenia a nie Leon.

HHIG

ja osobiscie znacym angielski fanom polecilabym przeczytanie oryginalnego scenariusza, na ktory podobno nie zgodzili sie rodzice natalie portman
(http://www.scifiscripts.com/msol/LEON.txt)