co wy wszyscy takiego super w tym filmie widzicie? 8 miejsce w top 100 swiat jak dla mnie to parodia..
Leon Zawodowiec zasługuje przynajmniej na mocną 8 z + niższa ocena uważam, że to jakaś kpina, hańba. Taki kultowy film, a po drugie bardzo wzruszający. 20 w Rankingu zasłużenie, a może ciut wyżej bym dał.
moim zdaniem miejsce całkiem zasłużone, świetna gra aktorów, klimat, muzyka, świetny film sam w sobie, oglądałam go już kilka razy ale... za każdym razem robi na mnie duże wrażenie :)
Świetny film. Klimat, akcja, reżyseria, bardzo dobra Natalie Portman, i fenomenalny Gary Oldman - cwany glina o diabolicznej osobowości - to tylko niektóre zalety tego filmu. Nie wiem czy zasługuje na top 10 - ale miejsce między 10-20 to dla mnie minimum. Świetnie zagrany i wyreżyserowany film akcji. Dla mnie mistrzowski - 10/10
Parodia???
W ogóle oglądałeś/aś ten film?? ( w sumie 3 lata od tego mineły wiec pewnie miales/as okazje go sobie obejżec )
Odpowiadam na twoje pytanie dlaczego jest w czołówce:
1. Ten Film Jest GENIALNY
2.Jest Zaj*isty
A Wy (ogólnie Filmwebowicze), jak nakazuje tradycja, już się kłócicie o GUSTACH ludzkich (o film)... o gustach można rozmawiać, ale NIE można obrażać czyichś przekonań... Zrozumcie niektórzy - jak komuś się podobał film to się podobał, a jak nie, to nie, po kiego grzyba drążyć temat i znieważać czyjś osąd? Mnie film także się podobał, samą fabułą i kreacją "dziwaka" Leona (która oczywiście ustępuje kreacji "psychola" Oldmana!). Owszem, spodziewałem się (znając tylko ten film ze słyszenia) jakichś cudów o mordercy który jakoś fajnie morduje ludzi, o ile tak można. Owszem, zawiodłem się trochę, ale to nic, bo i bez tego film był wg mnie prosty, ale jakże genialny. Oto moja opinia. Jak czytam niektóre wypowiedzi to chce mi się wcisnąć rękę w monitor i przyrżnąć w ryj temu kto próbuje na siłę wcisnąć komuś swoje zdanie i obrażać tego co ma inne. To nawet nie warte dyskusji. Warte zbanowania za brak moralności i szacunku dla innych użytkowników i - co ważniejsze - naruszanie wolności wypowiedzi (z którą można POLEMIZOWAĆ, co niestety niektórzy mylą z napierniczaniem obelgami - tutaj wyjątkowo tylko ""Ogół składa się w większości z ludzi głupich, a w mniejszości z ludzi inteligentnych, tak więc decyzje podejmowane zasadą większośći będą zawsze głupie"" i wykładaniu po 1000 razy jednej racji "1. Ten Film Jest GENIALNY; 2.Jest Zaj*isty")
cala topka to gowno ale film zasluguje na wysokie miejsce, na pewno w 50
mnie ta historia przejela akurat ciebie nie no i git
No cóż - ludzie mają różny gust. Polecam obejrzenie na YT "Shape of my heart" - zwłaszcza od użytkownika Beleg111. Wspaniałe tłumaczenie tekstu, który jest do przetłumaczenia dość trudny (zwłaszcza refren) - normalnie łezka kręci się w oku, mimo, że spódnicy nie noszę...