Pewnie usłyszę, że jestem za głupi na ten film ale on mi się w ogóle nie podobał, jakiś taki bez akcji i o co chodzi z tym kwiatem? Znowu jakaś zagmatwana przenośnia (Leon florofil???)
dupek
koles ile masz lat widocznie nie dorosłeś do tego aby obeirzec wogóle ten film więc nie mow o nim zle......pewnie twoim ideałem jest mortal kombat lub cos w tym stylu
dupek?
Nazywanie mnie dupkiem jest co najmniej niegrzeczne (zwłaszcza, że nie wiesz z kim masz do czynienia), mam 21 lat i po prostu film mi się nie podobał (i nadal nie podoba). Jeśli idę do kina to idę tam pooglądać eksplozje, wizje science-fiction, itp. bo nad problemami egzystencjalnymi lub innymi bzdurami mogę się zastanawiać sam (i za darmo).
odp
No tylko ze po takim filmie jest sie nad czyms zastanaiwac, a poza tym czym by bylo samo kino akcji bez takich filmow jak ten, czy Forrest Gump?????przeciez to jest wybitne dzielo i takie filmy wchodza do kin bardzo rzadko. Jaeszcze mniej jest filmow o tej tematyce ktora pozostaja w pamieci i o ktorych sie mowi do dzi. Po przecziez spojrz sam: od premiery filmu minie niedlugo 10 lat a ty sam o nim piszesz po tak dlugim czasie od premiery wiec to chyba juz o czyms swiadczy nieprawdaz? Obejrzyj ten fil jeszcze raz i chociaz sprobuj sie zastanowic oco w tym filmie chodzi!!!!! Jak ni umiesz zrobic nawet tego to widzocznie jestes dupkiem!!!!
oj chyba
no chyba faktycznie jestes za glupi bo kwiatek to symbol calego filmu kurde stary chyba sobie przyspales troche :)
Spóźniony ale konkrety komentarzyk
Sorry może się powtórze po innych ale niestety nie mam czasu czytać innych komentarzy. Film był świetny, polecam go obejrzeć kilka razy i wtedy szukać głębszego sensu. Roślina ma znaczenie metaforyczne. Chodzi o zapuszczenie korzeń. Leon bezprzerwy zmieniał miejsce zamieszkania. Ona symbolizuje rozwój Leona (wzrost rośliny) a zasadzenie jej na końcu w parku miało mówić nam o chęciach Leona do założenia rodziny i ustatkowania się.
dzięki
W końcu jakiś konstruktywny komentarz a nie coś w stylu: 'ty debilu, nie masz pojęcia o co chodzi to nie oglądaj'
:-)
Dominique nie martw się bez ludzi takich jak Ty nie robiono by filmów takich jak "Leon zawodowiec" i świat byłby ogólnie nudny. Nie ma możliwości żeby jakiś film wszystkich zadowolił i aby wszyscy zrozumieli przesłanie autora. Osobiście chyba trzy lata wojowałem z tym filmem (i nie tylko z tym), ale wszystko zależy od Naszych upodobań, zapewne ja nie miałbym pojęcia o wszystkich ciekawostkach zawartych w Twoim ulubionym obrazie filmowym.
pierwsza taka odpowiedź
Dzięki, to pierwsza odpowiedź, która nie miesza mnie z błotem i ktoś w niej nie stwierdza: "tak jesteś za głupi" ;)
Pozdrawiam serdecznie